Events
 • Sant Pau engega un projecte pioner que permet als pacients escollir els seus menús
  10/02/2021

  Sant Pau engega un projecte pioner que permet als pacients escollir els seus menús

  Els pacients ingressats a les sales d’Hospitalització de Sant Pau podran escollir els seus menús a través dels braços articulats que tenen a les seves habitacions. Aquesta iniciativa del Servei de Dietètica i Alimentació de l’Hospital, amb la col·laboració del Servei d’Informàtica, Arcasa i Tecatel, va iniciar-se a començaments de febrer a les àrees d’Hematologia i Hospitalització Covid i s’anirà successivament implantant a la resta de l’Hospital. Un projecte pioner que vol maximitzar la satisfacció alimentària adaptant-se als hàbits dels pacients, al mateix temps que minimitza el malbaratament alimentari i alleugereix la càrrega assistencial de passar el menú d’elecció en format paper.
 • Sant Pau hospital pioner en tenir una Unitat de Compliment
  09/02/2021

  Sant Pau hospital pioner en tenir una Unitat de Compliment

  Sant Pau pioner, des de 2016, en l’àmbit hospitalari en tenir una Unitat de Compliment per vetllar i fer complir les normes, polítiques i procediments interns no assistencials de l’Hospital amb un canal propi i anònim de denúncies.
 • Les Dres. Domínguez i Zanini participen en les xerrades del Centre Cívic Navas
  09/02/2021

  Les Dres. Domínguez i Zanini participen en les xerrades del Centre Cívic Navas

  El proper dimarts 16 de febrer, a les 18.30 hores, les Dres. Carla Domínguez i Julia Zanini, ginecòlogues de l’Àrea matern-infantil, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau, i investigadores del Grup de Recerca en Medicina Perinatal i de la Dona, de l’Institut de Recerca de Sant Pau – IIB Sant Pau, oferiran una xerrada sobre “Quin impacte té en l'embaràs la qualitat de l'aire?: Projecte BiSC”, al Centre Cívic Navas. BiSC és el primer projecte de recerca que es duu a terme a la ciutat de Barcelona amb la finalitat de valorar l’impacte que la qualitat de l’aire urbà té en l’embaràs, per saber com afecta el creixement i desenvolupament durant els primers anys de vida.
 • Sant Pau i Kàlida sumen esforços a favor dels pacients de càncer en temps de Covid
  04/02/2021

  Sant Pau i Kàlida sumen esforços a favor dels pacients de càncer en temps de Covid

  L’Hospital s’adhereix al Dia mundial del Càncer i enguany vol destacar l’especial atenció al pacient oncològic de Sant Pau. La relació metge-pacient és fonamental per a la pràctica de la medicina i essencial per a la prestació d'assistència sanitària d'alta qualitat en el diagnòstic i el tractament de qualsevol malaltia, i el càncer no és una excepció. Al maig de 2019 es va inaugurar el centre Kàlida Sant Pau, al costat de l’Hospital. Un espai obert i gratuït, al que es pot accedir sense cita prèvia, amb un equip de professionals que ofereixen suport pràctic, emocional i social per a qualsevol persona que convisqui amb aquesta malaltia.
 • Sant Pau Translational Alzheimer Center un dels projectes destacats en l'àmbit Salut a l’informe Next Generation Catalonia
  03/02/2021

  Sant Pau Translational Alzheimer Center un dels projectes destacats en l'àmbit Salut a l’informe Next Generation Catalonia

  El Sant Pau Translational Alzheimer Center escollit com un dels projectes destacats en l'àmbit Salut a l’informe Next Generation Catalonia. El Govern de la Generalitat ha publicat recentment, el primer informe lliurat per la Comissió per a l’elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO) que conté la proposta provisional de projectes catalans candidats a obtenir recursos del fons Next Generation EU.
 • Confirmen el paper clau del receptor NOR-1 en la progressió de l'aneurisma aòrtic abdominal
  02/02/2021

  Confirmen el paper clau del receptor NOR-1 en la progressió de l'aneurisma aòrtic abdominal

  Investigadors del CIBER de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV) a l'Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) i a l'Institut de Recerques Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) han analitzat la contribució del receptor nuclear NOR-1, a l'avanç de l'aneurisma aòrtic abdominal (AAA), gràcies a la creació de models de ratolí transgènics. D'aquesta manera, obren una nova via per a avançar en el coneixement dels mecanismes patològics d'aquesta malaltia, així com per a l'experimentació de nous fàrmacs dirigits al seu tractament.
 • Sant Pau publica al Cancer Immunology and Immunotherapy
  01/02/2021

  Sant Pau publica al Cancer Immunology and Immunotherapy

  El Servei d'Oncologia Mèdica de Sant Pau, en col·laboració amb el Grup de recerca d’Immunologia i Malalties Inflamatòries de l’Institut de Recerca-IIBSant Pau, que lidera la Dra. Silvia Vidal, han publicat a la revista Cancer Immunology and Immunotherapy. L’article, "Circulating leukocyte-platelet complexes as a predictive biomarker for the development of immune-related adverse events in advanced non-small cell lung cancer patients receiving anti-PD-(L)1 blocking agents", és el resultat de la col·laboració que s'ha fet durant més de dos anys entre els dos equips i que ha permès identificar un perfil predictiu de més risc d'aparició d'efectes adversos al tractament amb immunoteràpia en un grup de pacients afectats de càncer de pulmó que reben tractament amb immunoteràpia.
 • Xerrades sobre esclerosi múltiple
  28/01/2021

  Xerrades sobre esclerosi múltiple

  El proper 4 de febrer, a les 17 hores, tindrà lloc la xerrada divulgativa per a pacients “Vacunació a l’esclerosi múltiple en temps de Covid-19” a càrrec de la Dra. Àngela Vidal, del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya-CEMCAT. Una sessió online, organitzada per la Unitat de Neuromuscular, del Servei de Neurologia de Sant Pau.
 • La Dra. Montse Olivé presidenta del grup d’experts d’ERN Euro-NMD
  25/01/2021

  La Dra. Montse Olivé presidenta del grup d’experts d’ERN Euro-NMD

  La Dra. Montse Olivé ha estat nomenada presidenta del grup d'experts en patologia neuromuscular de la xarxa europea ERN (European Reference Network) EURO-NMD (Neuromuscular Disorders), en substitució del Professor Bjarne Udd.
 • Sant Pau publica a Scientific Reports
  21/01/2021

  Sant Pau publica a Scientific Reports

  L’article “Drug related problems in clinical practice: a cross-sectional study on their prevalence, risk factors and associated pharmaceutical interventions”, liderat pel Servei de Farmàcia de Sant Pau, amb la col·laboració de Medicina Interna, Geriatria i Pneumologia, ha sortit publicat recentment a la revista Scientific Reports, de Nature. En aquest estudi es van analitzar els problemes relacionats amb els medicaments de 1602 pacients ingressats en especialitats mèdiques, amb una prevalença del 45,1% de la mostra. Els problemes detectats es van treballar de forma multidisciplinar entre els farmacèutics, l'equip mèdic i infermeria, fet que va comportar la resolució en la seva gran majoria. Per altra banda, es va analitzar una llista exhaustiva de possibles factors de risc. L'anàlisi multivariant va mostrar que la polifarmàcia, la insuficiència renal, la obesitat i la presència d'al·lèrgies s'associen a un major risc de patir aquests problemes durant l'ingrés.
 • Jornada de pacients Inicials en malaltia de Parkinson
  21/01/2021

  Jornada de pacients Inicials en malaltia de Parkinson

  La Unitat de Transtorns del Moviment, del Servei de Neurologia de l’Hospital, organitza la Jornada de pacients Inicials en malaltia de Parkinson el pròxim 28 de gener a les 19 hores. A més informació trobareu l’enllaç per inscriure-us a la jornada.
 • La Dra. Moreno ingressa a la Reial Acadèmia Europea de Doctors
  20/01/2021

  La Dra. Moreno ingressa a la Reial Acadèmia Europea de Doctors

  La Dra. Carolina Moreno, consultora del Servei d'Hematologia de Sant Pau, ingressa avui, 20 de gener, a la "Reial Acadèmia Europea de Doctors" com acadèmica numerària. El seu discurs d'ingrés porta per títol “Cambio de Paradigma en la Medicina: La Leucemia Linfocítica Crónica como ejemplo de medicina de precisión”.
 • Infermeres jubilades i prejubilades ajuden en la campanya de vacunació de la Covid
  08/01/2021

  Infermeres jubilades i prejubilades ajuden en la campanya de vacunació de la Covid

  Una vintena d’infermeres jubilades i prejubilades de Sant Pau s’han incorporat com a voluntàries, aquesta setmana, per ajudar a vacunar els professionals i accelerar la campanya de vacunació de la Covid a l’Hospital.
 • EBioMedicine destaca un article de Sant Pau entre els 10 millors del món de l’any 2020
  30/12/2020

  EBioMedicine destaca un article de Sant Pau entre els 10 millors del món de l’any 2020

  L’article científic sobre la Covid-19 del Dr. Pere Domingo, coordinador Covid de l’Hospital de Sant Pau, ha estat destacat entre els millors 10 continguts de la prestigiosa revista científica EBioMedicine, del Grup de The Lancet.
 • Sant Pau publica a Neurology
  23/12/2020

  Sant Pau publica a Neurology

  El Dr. Ignacio Illán Gala, neuròleg de la Unitat de memòria del Servei de Neurologia de Sant Pau i del Grup de recerca Neurobiologia de les Demències, de l’Institut de Recerca de Sant Pau, ha publicat recentment un estudi a Neurology en el qual s'estudia el paper dels nivells en sang de la cadena lleugera de neurofilaments i els nivells de tau total per al diagnòstic de la demència frontotemporal i la malaltia d'Alzheimer.
 • La Dra. Ribas medalla d’or de la SEFM
  23/12/2020

  La Dra. Ribas medalla d’or de la SEFM

  La Dra. Montserrat Ribas, directora del Servei de Radiofísica i Radioprotecció de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha rebut aquest desembre la medalla d’or de la Sociedad Española de Física Médica (SEFM), màxima distinció d’aquesta institució.
 • Una forma de vitamina B3 podria protegir contra el desenvolupament d'arteriosclerosi
  21/12/2020

  Una forma de vitamina B3 podria protegir contra el desenvolupament d'arteriosclerosi

  Un estudi dirigit per investigadors del CIBER de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM) a l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha demostrat el potencial protector contra l'arteriosclerosi d'una de les formes de la vitamina B3, la nicotinamida, en un model animal d'arteriosclerosi massiva.
 • Resolució definitiva de concessió - Convocatòria Plataformes de Suport ISCIII 2020
  21/12/2020

  Resolució definitiva de concessió - Convocatòria Plataformes de Suport ISCIII 2020

  L'Institut de Salud Carlos III ha fet pública la relació definitiva de concessió, a la convocatòria de plataformes de suport 2020 per la que es concedeixen subvencions per a les Unitats de les Plataformes ISCIII de suport a la I+ D+ I en Biomedicina i Ciències de la Salut de l’Acció Estratègica en Salut 2017-2020. Hi ha tres projectes de l’Institut de Recerca de Sant Pau-IIB Sant Pau que han estat escollits.
 • Urgències de Sant Pau torna a guanyar els premis BIC
  18/12/2020

  Urgències de Sant Pau torna a guanyar els premis BIC

  El Servei d’Urgències de Sant Pau ha estat guardonat com a “Millor Servei” en la darrera edició dels Premis Best in Class 2020, que organitza Gaceta Médica. Urgències ha estat destacat per la seva feina d’adaptar la gestió de processos i adequar el seus espais durant la pandèmia, un repte que han assolit sense deixar de banda la seva vocació d’atenció al ciutadà i el procés d’atenció a la fragilitat.
 • Intervenció artística de gran format de Philip Stanton Studio i Bau a l’Hospital Sant Pau per a la Marató de TV3 contra la COVID-19
  16/12/2020

  Intervenció artística de gran format de Philip Stanton Studio i Bau a l’Hospital Sant Pau per a la Marató de TV3 contra la COVID-19

  Sant Pau escollit escenari de l'artista nord-americà Philip Stanton i de Bau (Centre Universitari de Disseny de Barcelona) per a la creació d’una obra solidària de gran format amb l’objectiu de recaptar donacions per a la investigació contra la COVID-19 de la Marató de TV3. L’obra es pot veure al vestíbul de l’Hospital.

Web Content Display Web Content Display

+
Subscriu-te al butlletí
communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat