Atrás

Sant Pau pioner en realitzar una innovadora tècnica endoscòpica (POEM) per primer cop en infants amb acalàsia

Actualidad
05/04/2022
Sant Pau pioner en realitzar una innovadora tècnica endoscòpica (POEM) per primer cop en infants amb acalàsia

Un equip multidisciplinari format per especialistes de Patologia Digestiva i Cirurgians Pediàtrics de Sant Pau ha estat pioner a Catalunya en realitzar, per primer cop en infants, una innovadora tècnica endoscòpica, POEM (Per-Oral Endoscopic Myotomy), per tractar l’acalàsia. Aquesta malaltia minoritària impedeix la relaxació (o obertura) normal del múscul inferior de l’esòfag, dificultant el pas de l'aliment fins a l'estómac. Gràcies a aquesta tècnica, menys invasiva, la intervenció es realitza en prop d’una hora, el pacient pot beure líquids a les 12 hores i anar a casa a les 24. En pocs dies pot ingerir aliments sòlids i fer vida normal.

Un equip format pel Dr. Carlos Guarner, cap clínic de la Unitat d’endoscòpica del Servei de Patologia Digestiva i l’equip de Cirurgia Pediàtrica, del Servei de Pediatria, ha portat a terme, amb èxit, per primer cop a Catalunya, la intervenció per via endoscòpica d’un nen de 14 anys que patia d’acalàsia amb disfàgia: un trastorn de la relaxació de l'esfínter (o múscul) inferior de l'esòfag que dificulta o impedeix el pas dels aliments sòlids o líquids de l'esòfag fins a l'estómac. Aquesta malaltia causa vòmits, regurgitació d'aliment i pèrdua de pes, i per això pot aturar el creixement en els infants.

Mitjançant la tècnica POEM, menys invasiva que la miotomia laparoscòpica habitual, a través de la boca i amb un endoscopi amb càmera s'arriba fins a la zona afectada, on es fa una incisió pel que fa a la mucosa i submucosa esofàgica fins a la musculatura. Es realitza aleshores una incisió del múscul, miotomia, fent un tall vertical d’uns 10 cm fins a arribar a l’estómac (per sota de l’esfínter esofàgic inferior). L’obertura d'aquest esfínter permetrà recuperar el pas d'aliment per la zona durant el procés digestiu.


Visor de contenido web Visor de contenido web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat