Events
 • Dia Internacional de la Infermera a l’Hospital de Sant Pau
  12/05/2020

  Dia Internacional de la Infermera a l’Hospital de Sant Pau

  El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermera en tot el món. Enguany, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha escollit 2020 per retre homenatge a aquests professionals sanitaris i, per primer cop en la història, les nacions del món s’uniran per destacar la important aportació a la salut de les persones que realitzen diàriament infermeres i llevadores a través del seu treball en l’àmbit assistencial, en la recerca, l’educació per la salut, la docència i la salut de les persones en general. S’assoleix així un dels objectius estratègics d’Internacional Council of Nurses, que agrupa 130 països i del moviment Nursing Now.
 • Sant Pau aporta coneixement al Research Symposium on Coronavirus
  06/05/2020

  Sant Pau aporta coneixement al Research Symposium on Coronavirus

  El Dr. Israel Fernández Cadenas, del Grup de Recerca en Farmacogenòmica i Genètica Neurovascular de l’Institut de Recerca de Sant Pau, és un dels 25 speakers que avui han presentat els seus treballs en el Research Symposium on Coronavirus organitzat per la Societat Catalana de Biologia.
 • Enguany, més que mai, les nostres mans salven vides
  05/05/2020

  Enguany, més que mai, les nostres mans salven vides

  Avui, 5 de maig, Sant Pau se suma, com sempre, a les activitats del Dia Mundial de la Higiene de Mans i vol conscienciar de com un bon rentat de mans ens protegeix i protegeix als altres, en uns moments en que la realitat ha fet palesa, més que mai, la importància d’aquest gest.
 • Sant Pau publica en el Journal of Clinical Medicine
  04/05/2020

  Sant Pau publica en el Journal of Clinical Medicine

  Un estudi de Sant Pau sobre els factors que determinen el diàmetre de l'aorta en les famílies amb alt risc d'Aneurisma Aòrtic Abdominal (AAA) revela dos nous gens candidats.
 • Primer trasplantament de cor a Sant Pau durant la Pandèmia
  30/04/2020

  Primer trasplantament de cor a Sant Pau durant la Pandèmia

  La difícil situació provocada pel nou coronavirus amb la conseqüent reorganització dels serveis hospitalaris i la seva focalització en la lluita contra la pandèmia, no han estat impediment per tal que l'Hospital de Sant Pau, hagi pogut seguir garantint els trasplantaments en els casos de necessitat vital.
 • Sant Pau identifica elements reguladors dels gens que provoquen la trombosi
  29/04/2020

  Sant Pau identifica elements reguladors dels gens que provoquen la trombosi

  El Grup de Genòmica de Malalties Complexes de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau – IIB Sant Pau, liderat pel Dr. José Manuel Soria, demostra, per primera vegada, quins mecanismes epigenètics, estan implicats en el risc de patir un quadre trombòtic. Aquest treball, que es publicarà en el número del mes de maig de la prestigiosa revista científica ATVB (Arteriosclerosi, Trombosi i Biologia Vascular), reconeix al grup de científics de Sant Pau com a pioners mundials en establir un perfil epigenètic a la trombosi.
 • Sant Pau col·labora amb l’AIS channel
  27/04/2020

  Sant Pau col·labora amb l’AIS channel

  El Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau és el primer d’arreu del món que col·labora amb l’AIS channel (Advances in Surgery Channel), canal de comunicació que es va crear per compartir les ultimes novetats de la cirurgia mínimament invasiva en totes les disciplines quirúrgiques, posar en contacte a especialistes en aquest camp d’arreu del mon i ajudar a la formació de nous residents.
 • Sant Pau i Puigvert realitzen la primera intervenció neonatal conjunta amb un nadó amb gastròsquisi durant la pandèmia
  24/04/2020

  Sant Pau i Puigvert realitzen la primera intervenció neonatal conjunta amb un nadó amb gastròsquisi durant la pandèmia

  El diagnòstic de gastròsquisi del nadó, una malformació on les nanses intestinals creixen fora de la cavitat abdominal, es va realitzar a les 20 setmanes de gestació a través d’una de les ecografies de control. Des de llavors, es va fer un seguiment exhaustiu de l’evolució de l’embaràs a la Unitat de Medicina Fetal.
 • Eduard Gallardo, nou cap de grup CIBERER de Sant Pau
  24/04/2020

  Eduard Gallardo, nou cap de grup CIBERER de Sant Pau

  El Dr. Eduard Gallardo ha estat nomenat cap de grup de la U762 CIBERER (Centro de Investigaciones en Red de Enfermedades Raras) a Sant Pau en substitució de la Dra. Isabel Illa. Aquest grup de recerca està especialitzat en malalties neuromusculars.
 • L’Institut de Recerca de Sant Pau s’incorpora al Portal de la Recerca de Catalunya
  16/04/2020

  L’Institut de Recerca de Sant Pau s’incorpora al Portal de la Recerca de Catalunya

  El Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) ja conté les dades de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, com a centre de la Institució CERCA (Centres de Recerca de Catalunya). El PRC posa en valor la recerca que es fa a Catalunya. Incrementa l’accés i visibilitat del treball dels investigadors, millora els processos de gestió́ unificada de les dades de la recerca per a les universitats i centres participants, i facilita la projecció́ de la potencialitat del conjunt del sistema català̀ de recerca.
 • Alting col·labora amb Sant Pau en la creació d'un biobanc per a la investigació del COVID-19
  16/04/2020

  Alting col·labora amb Sant Pau en la creació d'un biobanc per a la investigació del COVID-19

  El Grup Immobiliari Alting ha realitzat una donació a l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau per a la creació d'un Biobanc de mostres de COVID-19 que contribueixi a la seva investigació present i futura. L'objectiu d'aquest projecte és la recollida, processament i emmagatzematge de mostres de pacients seropositius per SARS-CoV2 en condicions que garanteixin la qualitat a llarg termini, per tal de facilitar la recerca en COVID-19 a aquells investigadors que ho sol·licitin, per a la recerca d'un fàrmac, una vacuna i / o els efectes d'aquesta malaltia sobre determinats tipus de pacients.
 • L'Hospital de Sant Pau, QEV Technologies, Nissan i Eurecat desenvolupen un respirador per ajudar a l'abastament dels països emergents
  15/04/2020

  L'Hospital de Sant Pau, QEV Technologies, Nissan i Eurecat desenvolupen un respirador per ajudar a l'abastament dels països emergents

  L'Hospital de Sant Pau, l'enginyeria QEV Technologies, la companyia automobilística Nissan i el centre tecnològic Eurecat han desenvolupat el respirador Q-Vent per a la seva utilització a les UCIs hospitalàries per tal de pal•liar la manca d'equips generada pel Covid-19 a tot el món, el disseny del qual està pensat per contribuir a l'abastament dels països emergents, donades les seves prestacions a nivell d'accessibilitat, flexibilitat i fiabilitat.
 • Sant Pau deriva pacients a l'Hotel Ilunion Barcelona per a fer aïllament
  11/04/2020

  Sant Pau deriva pacients a l'Hotel Ilunion Barcelona per a fer aïllament

  L’Hospital de Sant Pau ha traslladat a l'Hotel Ilunion Barcelona els primers 21 pacients que han rebut l’alta hospitalària, però que han de fer 14 dies d'aïllament. El CAP Vila Olímpica coordina l'atenció in situ dels pacients allotjats en aquest centre hoteler.
 • Sant Pau i HP creen una mascareta de protecció facial impresa en 3D
  08/04/2020

  Sant Pau i HP creen una mascareta de protecció facial impresa en 3D

  Professionals assistencials de l’Hospital de Sant Pau i enginyers de l’empresa tecnològica HP, els quals col•laboren habitualment en diferents projectes, han creat una mascareta que s’imprimeix en 3D a qualsevol lloc del món a través de l’enllaç: https://enable.hp.com/us-en-3dprint-COVID-19-containment-applications?linkId=100000011635372
 • Cochrane crea un registre global d’estudis en humans sobre COVID-19 per facilitar la investigació
  08/04/2020

  Cochrane crea un registre global d’estudis en humans sobre COVID-19 per facilitar la investigació

  Cochrane ha creat un nou registre universal d'estudis en humans sobre COVID-19 com a resposta al desafiament global que planteja l'actual pandèmia. Aquest Registre d'estudis COVID-19, que ja conté més de 1.200 estudis, s’actualitza constantment amb els nous treballs publicats o en marxa, amb l’objectiu de facilitar la investigació i la presa de decisions de salut basada en l’evidència. Aviat oferirà també la possibilitat de cercar per metadades rellevants i crear alertes sobre els nous estudis disponibles.
 • Salut finança dos projectes de l’Institut de Recerca de Sant Pau contra la Covid-19
  07/04/2020

  Salut finança dos projectes de l’Institut de Recerca de Sant Pau contra la Covid-19

  El primer projecte de l'Institut de Recerca de Sant Pau finançat pel Departament de Salut està liderat pels investigadors Josep F. Nomdedeu Guinot i Silvia Vidal Alcorisa i preveu definir la resposta immune eficaç̧ contra la Covid-19 estudiant els anticossos contra el SARS-CoV-2 a la sang de professionals sanitaris. El segon el lidera l’investigador Ivan Castellví i preveu identificar un possible marcador que permeti determinar els pacients de Covid-19 que patiran empitjorament de la insuficiència respiratòria. El Departament de Salut, a través de la Direcció́ General de Recerca i Innovació́ en Salut (DGRIS), invertirà 4 milions d’euros en 19 projectes de recerca i innovació per a la prevenció i tractament de la malaltia Covid-19, en el marc d’una convocatòria d’urgència amb la col•laboració́ de Biocat, els projectes han estat seleccionats d’entre investigadors i investigadores dels diferents centres de recerca sanitària compromesos amb l’aliança IRISCAT (Instituts de Recerca i Innovació en Salut de Catalunya).
 • Sant Pau rep les primeres mascaretes adaptades per protegir als professionals en les maniobres de risc
  04/04/2020

  Sant Pau rep les primeres mascaretes adaptades per protegir als professionals en les maniobres de risc

  Sant Pau ha participat en la l’adaptació d’unes mascaretes, amb una combinació de protecció facial amb protecció aèria que s’implantarà en la pràctica assistencial de l’àrea de crítics dels hospitals catalans la pròxima setmana. Aquest projecte uneix una mascareta de busseig Decathlon i un filtre d'aire (eficàcia 99%), a través d’un adaptador fet amb impressió 3D, dissenyat per l'empresa MOS. La mascareta servirà per a protegir als professionals assistencials en els procediments de més risc, com intubar o extubar a pacients positius de Covid-19, i altres tasques dels professionals de l’àrea de crítics. Aquest projecte que ha comptat amb l’assessorament dels professionals de l’Hospital de Sant Pau, ha esta desenvolupat, coordinat, gestionat i cofinançat per MOS (mosbcn.com) i finançat per Scranton Enterprises (scrantonby.com).
 • Sant Pau amplia la seva capacitat d’hospitalització amb el Pavelló de Salut Sant Pau-Guinardó
  01/04/2020

  Sant Pau amplia la seva capacitat d’hospitalització amb el Pavelló de Salut Sant Pau-Guinardó

  L'Hospital amplia temporalment la seva capacitat en 88 llits que s'emplaçaran al Centre Esportiu Municipal (CEM) Guinardó. Els llits formen part del dispositiu d’hospitalització per pacients de COVID19 i està programada la seva apertura entre dijous i divendres d'aquesta setmana.
 • Evidencies COVID19
  01/04/2020

  Evidencies COVID19

  Investigadors del Grup de Recerca d’Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris de l’Institut de Recerca Sant Pau - IIB Sant Pau, en col·laboració amb la Xarxa Cochrane Iberoamericana, han posat en marxa “Evidències COVID-19”, un nou recurs informatiu que ofereix informació rellevant relacionada amb la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 i la COVID-19.
 • Sant Pau inicia un dels dos primers estudis impulsalts per l'ISCIII per lluitar en contra del COVID-19
  29/03/2020

  Sant Pau inicia un dels dos primers estudis impulsalts per l'ISCIII per lluitar en contra del COVID-19

  L'assaig estudiarà l'ús d'hidroxicloroquina i azitromicina amb o sense tocilizumab i, entre d'altres objectius si aquests fàrmacs redueixen la mortalitat intrahospitalària i la necessitat de ventilació mecànica a la Unitat de Cures Intensives.
communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat