Ruta de navegació

Actualitat

null El Servei Catala de la Salut financa un projecte de Compra Publica dInnovacio en Salut de Sant Pau

Actualitat
18/06/2019
El Servei Català de la Salut finança un projecte de Compra Pública d'Innovació en Salut de Sant Pau

Per primera vegada, el Servei Català de la Salut finança 18 projectes d’innovació a través del nou Programa de Compra Pública d’Innovació en Salut per entitats del xarxa del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT) i orientats a la millora de la qualitat i l’eficiència de l’atenció sanitària. Es tracta d’un programa que es vertebra en dos àmbits: 15 milions finançats pel propi sistema de Salut i 15 més provinents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que la UE destina per a la contractació pública de productes i serveis innovadors.

El Programa de diagnòstic de nòdul pulmonar en pacients no diagnosticats, liderat pel Dr. Alfons Torrego, del Servei de Pneumologia de Sant Pau, és un dels 18 projectes finançats pel Servei Català de la Salut.

El Programa de Sant Pau de diagnòstic de nòdul pulmonar en pacients no diagnosticats vol abordar aquest repte amb una nova tècnica per al diagnòstic precís, l’estudi i el seguiment d’aquestes lesions, que poden ser símptoma de càncer de pulmó. La solució incorpora tecnologia de navegació electromagnètica amb un contracte de risc compartit amb el proveïdor.

També es planteja un procediment de compra pública innovadora en funció dels resultats mitjançant el pagament per ús amb una tarifa variable en funció del diagnòstic del pacient (si el diagnòstic confirma que cal tractament de cirurgia o radioteràpia, el cost de la prova serà inferior al cost mitjà).

La incorporació d’aquesta nova tècnica afavorirà la detecció precoç del càncer de pulmó, en millorarà l’abordatge terapèutic i permetrà avançar en recerca i investigació.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat