Ruta de navegació

SalaDePremsa

Sala de premsa

Publicador de continguts

null Investigadors de Sant Pau i del CSIC descriuen el mecanisme pel qual els pacients amb variant genetica al cromosoma 4q25 presenten major incidencia a patir fibrillacio auricular

Publicador de continguts
17/10/2018
Investigadors de Sant Pau i del CSIC descriuen el mecanisme pel qual els pacients amb variant genètica al cromosoma 4q25 presenten major incidència a patir fibril·lació auricular

L’estudi demostra que la propensió a la fibril·lació auricular, el tipus més comú d’arítmia cardíaca i amb una elevada morbiditat, es deguda a una alteració de la regulació del calci intracel·lular.

Aquesta publicació obre les portes a un estudi prospectiu amb fàrmacs que modulen l’alliberació del calci intracel·lular per tal de tractar aquesta arítmia.

Aquest treball científic s’ha publicat recentment a la revista Cardiovascular Research i està liderat per investigadors de l’IIB Sant Pau, del CSIC i del CIBERCV. Compta amb la col·laboració dels Serveis de Cardiologia i Cirurgia Cardíaca de Sant Pau, la Universitat Politècnica de Catalunya i la de Universitat de Jaén.