Ruta de navegació

Actualitat

null Red Day donacio de sang en familia

Actualitat
27/09/2017
Red Day, donació de sang en família

El proper dissabte 30 de setembre és el “Red Day” el dia de la donació de sang en família. Sota el lema “Papis… de gran vull ser com vosaltres!” l’Hospital de Sant Pau, el Clínic i la Vall d’Hebron es convertiran durant un dia en un espai pensat per a les famílies amb tallers i activitats per als infants. L’horari dels bancs de sang dels hospitals serà de 10 a 20h i el dels tallers i les activitats començaran a les 11.30 h.

Aquesta és la quarta edició d'aquesta iniciativa de l'Associació de Donants de Sang de Barcelona - Sant Pau, que compta amb la col·laboració de la comunitat Mammaproof. L’Associació de Donants de Sang de Barcelona-Sant Pau està formada íntegrament per voluntaris que promouen aquest acte cívic des de fa més de 50 anys donant suport al Banc de Sang i Teixits de Catalunya en les diferents campanyes de promoció.

La iniciativa pretén facilitar la donació de sang a les famílies amb infants que, mentre els seus adults de referència donin sang, podran participar en les diferents activitats programades. L’objectiu és doble: promoure la donació de sang entre la població adulta i aconseguir que els més petits integrin aquest hàbit com a una acció quotidiana.

De 11 a 19.30 h hi haurà activitats i tallers per als infants. Construir robots amb peces de lego. Crear una guitarra a partir de materials de cartró. O fer una sessió de ioga en família. Aquestes són algunes de les propostes del #RedDayBcn, que anima totes les famílies de la ciutat de Barcelona a acostar-se a donar sang el proper dissabte 30 de setembre, als espais de donació dels hospitals Sant Pau, Clínic i Vall d'Hebron.

Per donar sang calen uns requisits mínims, com gaudir de bon estat de salut general, ser més gran de 18 anys, pesar més de 50 quilos i no estar en dejú. Amb cada donació de sang es pot ajudar a salvar fins a tres vides i la necessitat de sang als hospitals és constant, no només en casos d’emergència.