Ruta de navegació

Actualitat

null Una nova presentació del tractament anti-TNF, Humira

Actualitat
11/03/2018
Una nova presentació del tractament “anti-TNF, Humira” millora la seva adherència i la satisfacció dels pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal

Un estudi dut a terme per l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, destaca que la nova presentació del tractament anti-TNF, Humira, lliure de citrat, millora notablement l'adherència al tractament en pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII), gràcies a la reducció del dolor en el punt de punció.

L’estudi "N032 Impact of pain due to subcutaneous administration of a biological drug ", dirigit per la Dra. Esther Garcia-Planella, consultora de grastroenterologia del Servei de Patologia Digestiva i l’infermeria Cristina Gely, totes dues de l’Hospital de Sant Pau, destaca que el 83% dels pacients afirmen haver notat una millora en la reducció del dolor a la punció, millorant l'adherència al tractament i la satisfacció del pacient.

Actualment uns dels principals objectius de qualsevol tractament en la MII és preservar o restablir la qualitat de vida. Per a això és molt important que el pacient adquireixi un paper actiu en el control estret de la seva malaltia i en la presa de decisions. L'equip clínic ha de facilitar als pacients la informació necessària per a la comprensió i maneig de la seva malaltia.


L'estudi esmentat ha estat presentat en el congrés de la Societat Catalana de Digestologia (Girona) i al European Crohn's and Colitis Organisation (Viena), i al març tenen previst presentar-lo al congrés de l'Asocicación Española de Gastroenterología (Madrid) .