Ruta de navegació

Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

Publicador de continguts
 • Sep'2017
  20
 • Sep'2017
  20
 • Sep'2017
  20

  World Fusion Barcelona Solidario dona suport a la investigació contra la trombosi

  El proper 14 d’octubre, al Poble Espanyol, tindrà lloc la quarta edició del World Fusion. Una edició que es vesteix de gala per a convertir-se en el World Fusion Barcelona Solidario, on enguany els fons recaptats aniran a la investigació contra la trombosi que es porta a terme a l’Institut de Recerca de Sant Pau per al seu projecte Activa’tt contra la trombosi.
 • Sep'2017
  21

  El Dr. Modesto Orozco impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau

  L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb La Plataforma de Serveis Científic Tècnics, organitza el seminari “Towards in Silico Humans”, a càrrec del Dr. Modesto Orozco, Biologia Estructural i Computacional, IRB Barcelona. El Seminari serà el proper 26 de setembre a les 15 hores, a les sales polivalents de l’Hospital.
 • Sep'2017
  21

  S'implanta amb èxit a Sant Pau un dispositiu per corregir la insuficiència tricuspidea

  A començaments de setembre es va implantar amb èxit a l’Hospital de Sant Pau un clip en la vàlvula tricúspide per corregir la insuficiència tricuspidea. Aquesta intervenció, que va portar a terme l’equip de intervencionisme estructural de la Unitat d’Hemodinàmica, del Servei de Cardiologia, és el segon cop que es fa a Catalunya.
 • Sep'2017
  24
 • Sep'2017
  24
 • Sep'2017
  24
 • Sep'2017
  24
 • Sep'2017
  26

  El Servei de Neurocirurgia presenta comunicacions al WFNS 2017

  El Dr. Cristian de Quintana, del servei de Neurocirurgia, ha presentat dues comunicacions al Congrés Mundial de Neurocirurgia (XVI WFNS World Congress of Neurosurgery), celebrat a Istambul el mes passat, sobre la utilització de la monitorització intraoperatòria i les noves tecnologies en les reseccions de les tumoracions cerebrals d'alta complexitat.
 • Sep'2017
  27

  Neix Stop & Go, una aposta per la vida saludable

  S’ha presentat a la Unitat de Conductes Addictives de Sant Pau el projecte Stop&Go. Una iniciativa enfocada a donar pautes, eines i habilitats per a que les persones que passen per la Unitat d’Addicions les incorporin al seu estil de vida com a complement a la seva desintoxicació durant la seva estada i per a que després de l’alta mèdica els ajudin a mantenir l’abstinència.
 • Sep'2017
  27

  Red Day, donació de sang en família

  El proper dissabte 30 de setembre és el “Red Day” el dia de la donació de sang en família. Sota el lema “Papis… de gran vull ser com vosaltres!” l’Hospital de Sant Pau, el Clínic i la Vall d’Hebron es convertiran durant un dia en un espai pensat per a les famílies amb tallers i activitats per als infants. L’horari dels bancs de sang dels hospitals serà de 10 a 20h i el dels tallers i les activitats començaran a les 11.30 h.
 • Sep'2017
  27
 • Sep'2017
  28

  Els Serveis d’Endocrinologia i Ginecologia i Obstetrícia publiquen al Lancet

  S’ha publicat al Lancet l’estudi CONCEPTt, un assaig clínic aleatoritzat que ha avaluat la utilització d’un sensor de monitorització continua de glucosa en temps real per part de dones embarassades amb diabetis tipus 1. La utilització del sensor va reduir els nadons de pes excessiu, els ingressos a cures intensives neonatals i les hipoglucèmies neonatals greus. També són destacables els resultats de l’Hospital de Sant Pau amb un 24% de nadons de pes excessiu (61% en la totalitat de l’estudi). Hi han participat els Serveis d’Endocrinologia i Obstetrícia amb el suport dels Serveis de Bioquímica i Pediatria.
 • Oct'2017
  01

  Música i conferències al Recinte Modernista

  Fins el març de 2018 el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà un nou cicle de concerts de música clàssica i conferències. El cicle “Dies de Música” s’inicia el pròxim diumenge 8 d’octubre a les 19h amb el concert “Bachx2”. La primera conferència, a càrrec de l’arquitecte Carles Gelpí i l’escenògraf Ignasi Cristià, responsables de la rehabilitació i el projecte expositiu de Sant Salvador, tindrà lloc dijous 19 d’octubre, a les 19h, amb el títol “Sant Salvador, un pavelló modernista contemporani”.
 • Oct'2017
  01

  Pallapupas convoca a milers de famílies a la 8a edició “Un Dia de Nassos”

  Els dies 7 i 8 d’octubre, cinc parcs de lleure familiar de Catalunya se sumen a la gran festa de Pallapupas oferint entrades a meitat de preu i donant part d’aquesta recaptació a l’entitat. Un esdeveniment solidari de referència que ajuda a portar el riure a 30.000 infants hospitalitzats a Catalunya amb la visita dels seus pallassos professionals. L’ONG vol crear també una marea de nassos de pallasso a les xarxes socials amb l’etiqueta #nasvermell, campanya que ha rebut el suport de personatges anònims i públics de la sanitat, cultura, mitjans de comunicació, l’esport i l’humor.
 • Oct'2017
  03

  El Grup d’Immunoteràpia i Teràpia Gènica rep un a beca de l’AECC

  La Dra. Carmen Álvarez-Fernández, del Grup d’Immunoteràpia i Teràpia Gènica, del Servei d’Hematologia de Sant Pau, va rebre la beca Postdoctoral de l’Asociación Española contra el Càncer, (AECC) pel projecte "Inmunoterapia mediante linfocitos T de memoria stem con receptores antígeno-específicos (CARs) en linfoma de Hodgkin". L’acte va tenir lloc durant la Jornada de presentació de projectes i beques de l’AECC el passat 22 de setembre. Aquest projecte s’emmarca dins del Programa d’immunoteràpia del càncer amb cèl·lules T CARS.
 • Oct'2017
  03

  II Curs d’exploració quirúrgica del mediastí

  La Dra. Elisabeth Martínez i els Drs. Juan Carlos Trujillo i José Belda, del Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau participaran, els propers 5 i 6 d’octubre, en el II Curs d’exploració quirúrgica del mediastí. El curs està dirigit a cirurgians toràcics en formació dels darrers dos anys i organitzat per la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR), l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i la Universitat de Barcelona.
 • Oct'2017
  04

  7a Jornada de la migranya a Catalunya

  La Unitat de Cefalees, del Servei de Neurologia de Sant Pau organitza, el proper 18 d’octubre, a la sala d’actes de l’Hospital, la 7a Jornada de la migranya a Catalunya. Enguany el tema de la jornada girarà en torn a l’alimentació i la migranya. La data límit per formalitzar la inscripció és el proper 15 d’octubre.
 • Oct'2017
  04

HOSSPAU Menu

Educació per la Salut

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle