Ruta de navegació

Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

Publicador de continguts
 • Jan'2017
  15

  “Cuidar al cuidador” primera conferència del cicle “La medicina al teu abast”

  Aquest dijous, 19 de gener, comença el cicle de conferències d’enguany de "La Medicina al teu abast". Aquesta primera conferència “Cuidar al cuidador” a càrrec del Dr. Domingo Ruiz, cap clínic de la Unitat de Geriatria, i Encarnacion Sáez, infermera de l'Hospital de Dia de Geriatria s’impartirà a les sales polivalents de 18.30 a 20 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Jan'2017
  16

  Cuidar al cuidador

  Dins del cicle de conferències "La Medicina al teu abast", s'impartirà aquesta conferència a càrrec del Dr. Domingo Ruiz, cap Clinic de la Unitat de Geriatria, i la Sra. Encarnacion Sáez, infermera de l'Hospital de Dia de Geriatria. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 • Jan'2017
  19

  El servei de farmàcia publica a Medicina Clínica

  El servei de farmàcia i el de pneumologia publiquen una nota clínica a la revista Medicina Clínica
 • Jan'2017
  19

  Sandra de Andrés Muñoz guanya el Premio Metas 2016

  El treball “Factores asociados con la adherencia al tratamiento en pacientes drogodependientes” de Sandra de Andrés Muñoz, infermera de la Unitat de Conductes Addictives del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, ha guanyat el premi al millor treball d’investigació dels Premios Metas, guardonat amb 6.000 euros.
 • Jan'2017
  23

  El servei de farmàcia publica a BMJ Open

  El servei de farmàcia publica un estudi sobre consum de drogues en pacient en tractament antiretroviral
 • Jan'2017
  25

  L’eclipsi que va canviar el concepte de la gravetat. Com Einstein va canviar l’Astronomia

  El divendres 27 de gener a les 13h., tindrà lloc a les Sales polivalents (Pis 2, Bloc A) la conferència: L’eclipsi que va canviar el concepte de la gravetat. Com Einstein va canviar l’Astronomia, a càrrec de Javier Castelo Torras. Físic, coordinador de les Aules d’Extensió Universitària (UAB).
 • Jan'2017
  25

  III Jornades d’Infermeria

  Del 7 al 9 de febrer es celebraran a l’Hospital les III Jornades d’Infermeria, organitzades per la direcció Infermera de Sant Pau. Una trobada que té com a finalitat afavorir l’intercanvi d’experiències entre els diferents professionals de l’Hospital i la millora en la qualitat de les cures infermeres, una oportunitat per conèixer projectes, reflexions metodològiques o presentacions a congressos.
 • Jan'2017
  28

  “Les cures pal·liatives són la vida de la nostra filla Valentina”

  Uns 300 menors malalts moren cada any sense que hi hagi un programa específic de suport per a ells.
 • Jan'2017
  29

  XLIV Curso de Farmacia Clínica Joaquim Bonal: 1ª Edición

  Del 30 de gener al 3 de febrer es realitza la primera edició del XLIV Curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal
 • Feb'2017
  01

  Premi a la millor comunicació oral del XXVI Congrés de la Societat Catalana de Disgestologia

  La Dra. Eva Román, infermera de recerca del Servei de Patologia Digestiva i professora de l’Escola Universitària d’Infermeria de l’EUI-Sant Pau ha rebut el premi a la millor comunicació oral durant el XXVI Congrés de la Societat Catalana de Digestologia, que es va celebrar del 26 al 28 de gener a Lleida.
 • Feb'2017
  04

  Noves possibilitats per al desenvolupament de fàrmacs contra el càncer de pròstata

  L’article “Structure of the homodimeric androgen receptor ligand-binding domain” dirigit pels professors Pablo Fuentes-Prior (Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, IR-HSCSP) i Eva Estébanez-Perpiñá (Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona, IBUB) surt publicat a la prestigiosa revista Nature Communications.
  A partir d’aquest treball els investigadors ja han començat a treballar en el disseny d’una nova generació de fàrmacs per al tractament personalitzat del càncer de pròstata basat en aquests resultats.
 • Feb'2017
  06

  Sant Pau participarà en l’estudi del tractament percutani de la insuficiència mitral

  El Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau ha estat designat per part del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad com a centre per a participar en l’estudi de monitorització de la implantació del clip mitral pel tractament percutani de la insuficiència mitral, que coordina l’Agencia d’Avaluació de Tecnologies del País Vasc (OSTEBA). Aquesta designació ens permet a més, ser centre de referència per a la implantació del clip mitral per a d'altres Comunitats de l'Estat.
 • Feb'2017
  08

  Ada Parellada cuina amb els usuaris de Dr. Pi i Molist

  Els usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist han participat, avui 9 de febrer, en un taller de cuina amb la restauradora Ada Parellada. La cuinera i propietària del restaurant Semproniana ha preparat un seguit de receptes ajudada pels pacients que habitualment realitzen els tallers de cuina que organitza el Club social.
 • Feb'2017
  12

  Segona sessió de les Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

  El proper dimecres 15 de febrer es celebrarà la segona sessió del Cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer. La xerrada “S’hereta l’Alzheimer?”, a càrrec de Jordi Clarimón, investigador del Grup de Neurologia de l’Institut de Recerca de Sant Pau, tindrà lloc a les 17 hores a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Feb'2017
  13

  La Medicina al teu abast

  El dijous 16 de febrer tindrà lloc a les sales polivalents (Bloc A, 2n. pis), dins el cicle de conferències La Medicina al teu abast, la conferència: “Noves tecnologies on són els límits?” La conferència anirà, a càrrec Antonio Tejero, psicòleg de la Unitat de conductes addictives i Ana Millet, infermera especialista en Salut Mental, tots dos professionals de Sant Pau.
 • Feb'2017
  14

  500 trasplantaments del moll d’os pediàtrics a Sant Pau

  La Unitat d'Hematologia, Oncologia i de Trasplantament de Progenitors Hemopoètics del Servei de Pediatria de l'Hospital de Sant Pau, celebra aquest mes de febrer la recuperació hematològica d'un pacient pediàtric que ha estat el número 500 dels trasplantaments realitzats en aquesta Unitat. Es tracta d'un infant amb una malaltia neoplàsica hematològica en segona remissió i en la que el trasplantament és l'únic tractament que li pot oferir possibilitats de curació.
 • Feb'2017
  14

  Sant Pau suma 500 trasplantaments de moll d’os

  La intervenció ha estat realitzada aquest febrer a un infant amb una malaltia neoplàsica hematològica que avui es recupera favorablement
 • Feb'2017
  15

  29ena Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

  Un any més el Servei de Cardiologia de l’Hospital, amb el suport de la Fundació Cors Units i la Fundació Dir organitzen la cursa científica de Sant Pau, que enguany celebra la seva 29ena edició el 18 de març. La cursa, que té com a objectiu promoure l’exercici físic controlat com a teràpia complementària per al tractament de les malalties cardíaques, s’iniciarà a les 10h davant l’esplanada de l’antiga cafeteria. La distància del circuit serà aproximadament d’un quilòmetre i tindrà una durada de 2 hores.
 • Feb'2017
  15

  El Dr. Lluís Puig guanya el Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario

  El Dr. Lluís Puig, cap del grup de Recerca de Dermatologia de l’IIB-Sant Pau i cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha obtingut el guardó “Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario 2016” atorgat per la càtedra “El medicamento innovador: su auténtica dimensión” de la Universidad de Alcalá de Henares, en col·laboració amb Celgene i SILO.
 • Feb'2017
  15

  Noves tecnologies, on són els límits?

  Dins del cicle de conferències "La Medicina al teu abast", s'impartirà aquesta conferència a càrrec d'Antonio Tejero, psicòleg de la Unitat de conductes addictives i Anna Millet, infermera especialista en Salut Mental. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle