Ruta de navegació

Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

Publicador de continguts
 • Mar'2023
  30

  Segons els experts de l’Hospital de Sant Pau, si tens entre 50 i 69 anys, és important que participis en el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Colon i Recte

  El càncer de colon i recte és el més freqüent i, avui, constitueix la segona causa de mortalitat per càncer tant en homes com en dones a Catalunya.
 • Apr'2023
  03

  Entrevista al Dr. Narcís Cardoner, director del Servei de Psiquiatria

  Cadena SER "Aqui Catalunya" - Entrevista al Dr. Narcís Cardoner, director del Servei de Psiquiatria que ens parla sobre el cas de dos joves que han viscut retinguts pels seus pares durant anys.
 • Apr'2023
  05

  Dia Mundial de l’Activitat Física a Sant Pau: “Gaudeix la vida, posa't en marxa!”

  Amb el lema “Gaudeix la vida, posa't en marxa!” la secretaria General de l’Esport i de l’activitat Física i l’Agència de Salut Pública de Catalunya celebra un any més, el 6 d’abril, el Dia Mundial de l’Activitat Física. A Sant Pau hem organitzat tota una setmana amb diverses activitats: pauses actives, vídeos d’exercicis, marxa nòrdica, gimnàstica de correcció postural, taules informatives... relacionades amb l’esport i amb l’alimentació, per celebrar amb els nostres professionals i usuaris aquesta efemèride.
 • Apr'2023
  05

  Dia Mundial de l’Activitat Física a Sant Pau: “Gaudeix la vida, posa't en marxa!”

  Amb el lema “Gaudeix la vida, posa't en marxa!” la secretaria General de l’Esport i de l’activitat Física i l’Agència de Salut Pública de Catalunya celebra un any més, el 6 d’abril, el Dia Mundial de l’Activitat Física. A Sant Pau hem organitzat tota una setmana amb diverses activitats: pauses actives, vídeos d’exercicis, marxa nòrdica, gimnàstica de correcció postural, taules informatives... relacionades amb l’esport i amb l’alimentació, per celebrar amb els nostres professionals i usuaris aquesta efemèride
 • Apr'2023
  06

  Situació actual de les al·lèrgies

  BTV Notícies vespre - La Dra. Lorena Soto, al·lergòloga de l'Hospital de Sant Pau ens posa al dia dels símptomes de les al·lèrgies amb els canvis climàtics actuals i situació post-pandèmia.
 • Apr'2023
  07

  Una família “multiespècie”

  ARA Criatures - La Sabina i el David, tots dos amb discapacitat visual i que acaben de ser pares, són les primeres persones a Catalunya que entren en una unitat de neonatologia amb un gos guia
 • Apr'2023
  09

  Jornada de portes obertes per a futurs residents

  TV3 TN migdia - La Dra. Gemma Carreras, cap d'estudis de l'Hospital de Sant Pau explica en que consisteix aquesta Jornada de Portes Obertes per a futurs residents.
 • Apr'2023
  10

  Dia Mundial del Parkinson

  TV3, La Razón fan divulgació de la malaltia del Parkinson amb motiu del Dia Mundial del Parkinson.
 • Apr'2023
  11

  El deteriorament cognitiu per la quimio té noves teràpies

  La Vanguardia - Declaracions de la Dra. Carmen Garcia-Sanchez, neuròloga de l'Hospital de Sant Pau
 • Apr'2023
  12

  La Queralt Cebrià guanya el XXVI Premi de Recerca de Metas de Enfermeria

  La guanyadora de la XXIV edició dels Premis de Recerca de la revista especialitzada Metas de Enfermeria de Grupo Paradigma ha estat la Queralt Cebrià Morales, supervisora del torn de nit de Direcció Infermera de Sant Pau.
 • Apr'2023
  12

  Sant Pau acull la jornada “Esport i Salut Infantil” en col·laboració amb la Fundació FC Barcelona

  Aquest matí, la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau ha acollit la jornada “Esport i Salut Infantil” amb la col·laboració de la Fundació FC Barcelona. Els assistents han pogut escoltar un seguit de ponències de la mà de professionals sanitaris de diferents especialitats que han donat a conèixer els beneficis de la pràctica d’exercici físic en els infants, especialment, en aquells que presenten certes patologies.
 • Apr'2023
  13

  L’Hospital de Sant Pau implanta per primera vegada a l’Estat espanyol una nova pròtesi per a la reparació endovascular de l’arc aòrtic distal

  El Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l’Hospital de Sant Pau ha implementat amb èxit i per primer cop a l’Estat espanyol l’única endopròtesi que existeix per a la reparació de l’arc aòrtic amb una branca específica integrada per a l’artèria subclàvia amb marca CE. Aquest dispositiu, anomenat CASTOR?, suposa un gran avenç en el tractament de diverses patologies que comprometen l’artèria aorta toràcica descendent proximal, perquè evita les cirurgies que suposen obrir el tòrax del pacient i redueix les possibles complicacions posteriors. A més la recuperació del malalt és més ràpida. Amb aquesta nova fita, la Unitat Funcional de Patologia de l’Aorta (UPA) de Sant Pau, reforça el seu posicionament com a centre pioner que aposta per les tècniques més innovadores en la cirurgia endovascular aòrtica.
 • Apr'2023
  13

  L’Hospital de Sant Pau implanta per primera vegada a l’Estat espanyol una nova pròtesi per a la reparació endovascular de l’arc aòrtic distal

  Aquesta endopròtesi, anomenada CASTOR™, amplia el ventall d’opcions per poder tractar les patologies de l’arc aòrtic sense haver d’obrir el tòrax del pacient
 • Apr'2023
  13

  Sant Jordi a l’Hospital

  La festa més literària i floral arriba als passadissos de Sant Pau ja durant els dies previs a Sant Jordi. Al llarg de la setmana vinent, l’Hospital s’anirà omplint d’activitats relacionades amb el món del llibre i el color vermell de la rosa en tenyirà tots els racons. El dimecres 19 es podrà trobar un punt de bookcrossing i tothom que s’acosti al vestíbul principal gaudirà de les lectures en viu dels nostres professionals, que també ens desvetllaran les seves preferències literàries. El Recinte Modernista obrirà les portes a tots els públics durant el 23 d’abril. Deixa’t contagiar per l’esperit primaveral, apropa’t a Sant Pau i participa amb nosaltres de la gran festa de la cultura.
 • Apr'2023
  13
 • Apr'2023
  16

  Concert de Sant Jordi de la Coral de l’Hospital de Sant Pau i del Col·legi de Metges de Barcelona

  Demà 18 d’abril tindrà lloc el concert de Sant Jordi de la coral de l’Hospital de Sant Pau i del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB).
 • Apr'2023
  16

  La Dra. Escolà escollida membre del Comitè Executiu de l’ESGBIES

  La Dra. Laura Escolà, metgessa adjunta de la Unitat de Malalties Infeccioses, del Servei de Medicina Interna de Sant Pau, ha estat escollida membre del Comitè Executiu del grup de treball ESGBIES (Study Group for Bloodstream Infections, Endocarditis and Sepsis) de la societat ESCMID (European Society of Clinical Microbiology and Infectius Diseases), per un període de 2 anys. La seva tasca consistirà en la coordinació de tasques de formació, recerca i organització de congressos.
 • Apr'2023
  16

  Sant Pau ha acollit aquest matí la Jornada de l’Associació Catalana per al Parkinson

  Pacients, familiars de pacients i professionals sanitaris s’han reunit aquest matí a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau en la Jornada Principal del Dia Mundial del Parkinson de l’Associació Catalana per al Parkinson (ACAT). La trobada ha comptat amb experts de diversos hospitals catalans, com el Dr. Jaume Kulisevsky, director de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau i del Grup de Recerca de Parkinson i Trastorns del Moviment a l’Institut de Recerca de l’ IIB Sant Pau. La benvinguda institucional ha anat a càrrec de l’Hble. Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.
 • Apr'2023
  16

  Sant Pau participa en el webinar “La prevenció d’hemorràgies”, coincidint amb el Dia Mundial de l’Hemofília

  Avui 17 d’abril, Dia Mundial de l’Hemofília, té lloc el webinar “La prevenció d’hemorràgies. Com a norma d’atenció a nivell mundial” en el que hi participen professionals de l’Hospital de Sant Pau, centre de referència en l’atenció d’aquests pacients.
 • Apr'2023
  17

  Taller de roses

  Nana, col.laboradora de la fundació Enriqueta Villavecchia farà un taller de roses a l'espai famílies de pediatria. Les roses elaborades serviran per decorar la planta.

HOSSPAU Menu

Educació per la Salut

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle