Ruta de navegació

Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

Publicador de continguts
 • Jan'2018
  31

  El Dr. Puig nou membre de l’European Dermatology Forum

  El Dr. Lluís Puig, director del Servei de Dermatologia de Sant Pau, ha estat nomenat membre de l’European Dermatology Forum (EDF), organització professional sense ànim de lucre dedicada a millorar la salut de la pell de les persones a Europa.
 • Jan'2018
  31

  La Dra. Puig, vocal de la Junta de Govern del COMB

  La Dra. Mireia Puig, directora del Servei d’Urgències de Sant Pau, ha estat nomenada vocal de la nova Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), que presideix el Dr. Jaume Padrós.
 • Feb'2018
  04

  8.000 trasplantes de corazón en España desde 1984

  @ EL PERIÓDICO DE ARAGÓN @ DIARIO CÓRDOBA @ EL PERIÓDICO DE CATALUNYA @ NOTICIERO UNIVERSAL @ LA CRÓNICA DE BADAJOZ @ EL PERIÓDICO EXTREMADURA @ DIARIO DE LEÓN @ EL PERIODICO MEDITERRANEO @ EL PERIÓDICO DE ARAGÓN
 • Feb'2018
  04

  Identificado un nuevo biomarcador de la grasa epicárdica en pacientes con diabetes tipo 1

  @saludigestivo.es @dicyt @eleconomista.es @sigloXXI @ infodiabetico.com @ interbusca @teinteresa.es @informativostelecinco.es @cronicadecantabria @cuatro.com @ BIOTECH-SPAIN.COM @ MedicinaTV.com @ DIARIO MEDICO @ CONSALUD.ES
 • Feb'2018
  04

  Identificat un nou biomarcador no invasiu del greix epicàrdic en pacients amb diabetis tipus 1

  • Investigadors de CIBER CV i CIBERDEM demostren que els nivells circulants del receptor Slpr1 estan associats amb el volum de greix epicàrdic • “Impulsar assaigs basats en aquesta proteïna pot obrir el camí a noves eines clíniques per a l’estratificació del risc cardiometabòlic en aquests pacients”, indiquen Vicenta Llorente i Antonio Pérez
 • Feb'2018
  04

  Presentació del llibre "Travessar la riera"

  El proper dijous 8 de febrer es presentarà el llibre Travessar la riera, una obra escrita per l’investigador i columnista de La Vanguardia, Julià Guillamon. El llibre recull l’experiència de la Cris, de com va sortir del coma i de la seva rehabilitació, després d’un vessament cerebral. A la presentació hi seran els dos metges que l’han tractat: el Dr. Cristian de Quintana-Schmidt, del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital de Sant Pau, qui la va operar, i el Dr. Jesús Benito Penalva, del Servei de Rehabilitació de l’Institut Guttmann, qui dirigeix el procés de rehabilitació. La cita és a les 19h, a les aules polivalents de l’Hospital.
 • Feb'2018
  07

  La Medicina al teu abast

  El dijous 15 de febrer tindrà lloc a les sales polivalents (Bloc A, 2n. pis), dins del cicle de “La Medicina al teu abast”, la conferència: “Voluntats anticipades”. La sessió anirà a càrrec d’Óscar Fariñas, metge adjunt de la Unitat de Cures Pal·liatives i d’Àngela Siglés, tècnica del Servei d’Atenció a l’Usuari-SAU, tots dos professionals de Sant Pau. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Feb'2018
  08

  Carnestoltes a Pediatria

  La Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia i el Servei de Pediatria de Sant Pau han organitzat avui, divendres 9 de febrer, una visita molt especial als petits de l’Hospital. La unitat de Bombers Solidaris de Barcelona han anat a veure els infants hospitalitzats i han preparat per a ells una demostració de cordes baixant per la façana de Pediatria. Per a l’ocasió tota la Unitat d’Hospitalització de Pediatria s’ha guarnit com si fos una estació de bombers.
 • Feb'2018
  09
 • Feb'2018
  12

  Assistència al part en presentació podàlica a l'Hospital de Sant Pau

  L' Hospital de Sant Pau ofereix totes les opcions amb base científica per oferir una atenció òptima a aquest tipus de parts. Els resultats, riscos i beneficis de cadascuna de les opcions estan condicionats per factors específics que depenen tant de la mare com del nadó. Cada cas és valorat de forma individualitzada, s'informa de les opcions més adecuades, s'escola a la mare i pare i es prnen decisions compartides.
 • Feb'2018
  12

  Recomanacions de seguretat en pacients tractades amb ESMYA (R)

  Amb data 9 de febrer de 2018, l'Agència Europea del Medicament ha emès unes recomanacions de seguretat sobre l'ús d'Acetat d'Ulipristal (ESMYA) arràn de 4 casos de pacients que van sofrir danys hepàtics. Posteriorment, l'Agència Espanyola del Medicament tambè ha emès les mateixes recomanacions.
 • Feb'2018
  13

  Jornada amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya

  La Comissió Gestora del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya (integrada per associacions de pacients, la Federació Catalana de Malalties Minoritàries, FEDER delegació Catalunya i la Plataforma de Malalties Minoritàries) organitza amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, la seva 11a edició el proper 28 de febrer.
 • Feb'2018
  13

  Sant Pau amb International Alliance of Dermatology Patient Organizations

  L’Hospital de Sant Pau ha col·laborat amb International Alliance of Dermatology Patient Organizations (IADPO) per publicar un document sobre la posició de la Dermatitis Atòpica (AD) que inclou l’elaboració d’un pla de set passos per donar un millor suport a les persones que viuen amb aquesta malaltia.
 • Feb'2018
  18

  Investigadors de l’IIB Sant Pau i CIBERDEM identifiquen que les lipoproteïnes que transporten el colesterol 'bo' perden la seva capacitat cardioprotectora en pacients amb hipercolesterolèmia familiar

  Investigadors del CIBERDEM identifiquen els mecanismes pels quals les lipoproteïnes que transporten el colesterol bo (HDL) perden la seva capacitat per prevenir l'acumulació de colesterol en els macròfags de la paret arterial en pacients amb hipercolesterolèmia familiar. També es detecta en adolescents, el que incideix en la necessitat d'un diagnòstic precoç per disminuir el risc d'infart de miocardi.
 • Feb'2018
  19

  El colesterol bueno pierde beneficios cuando hay hipercolesterolemia familiar

  @lavanguardia @cuatro.com @diaridetarragona @infosalus.com @aldia.cat @informativostelecinco @siglo XXI @bolsamania.com @medicinatv.com @eleconomista.com
 • Feb'2018
  19

  IX curs monogràfic d’Actualització en Infecció Nosocomial

  El proper 1 de març, tindrà lloc a les sales polivalents, el IX curs monogràfic d’Actualització en Infecció Nosocomial. Una jornada que impartiran diferents professionals de Sant Pau pertanyents a la Unitat de Malalties Infeccioses, al Programa d’Infecció Nosocomial i Política Antibiòtica i al Servei de Microbiologia.
 • Feb'2018
  19

  Una unidad coordinará la Reumatología del Hospital de Sant Pau y el Dos de Maig

  @JANO @aldia.cat @elnacional.cat @lavanguardia @villaweb.cat @ccma.cat @abc @directe
 • Feb'2018
  20

  Sant Pau publica al Journal of the American College of Cardiology

  Investigadors de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i Sant Joan de Reus, liderats per Francisco Blanco-Vaca i Joan Carles Escolà-Gil, de l’IIB Sant Pau i del CIBER de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM) han identificat els mecanismes pels quals les lipoproteïnes que transporten el colesterol bo (HDL) perden la seva capacitat cardioprotectora en pacients amb hipercolesterolèmia familiar. El treball, en col·laboració amb investigadors finlandesos, ha estat publicat al Journal of the American College of Cardiology i demostra que els pacients amb hipercolesterolèmia familiar presenten alteracions en les activitats de les principals enzims implicades en la maduració de les HDL, el que causa alteracions en seva composició i una reducció en la seva principal funció cardioprotectora, la seva capacitat per prevenir l'acumulació de colesterol en els macròfags de la paret arterial.
 • Feb'2018
  21

  Jornada sobre el diagnòstic i tractament dels edemes de causa vascular

  El proper 3 de març, Dia Mundial del Limfedema i Dia Nacional de la Prevenció de les Malalties Venoses, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital, la sessió “Actualització en el diagnòstic i tractament dels edemes de causa vascular”. Dues taules centraran la jornada on experts en el tema debatran sobre el limfedema i les patologies vasculars. Unes sessions obertes al públic i gratuïtes.
 • Feb'2018
  22

HOSSPAU Menu

Educació per la Salut

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle