Ruta de navegació

Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

Publicador de continguts
 • Jun'2018
  11

  Model multidimensional de fragilitat a partir de dades epidemiològiques de tres països Europeus

  El Servei de Farmàcia de l’Hospital ha publicat un estudi a la revista Experimental Gerontology. Un estudi epidemiològic on s’han considerat dades representatives de tres països europeus (Espanya, Finlàndia i Polònia). A “The COURAGE cross-sectional study” es presenta un model de fragilitat amb tres dimensions: condicions cròniques de salut, funció cognitiva i discapacitiat/funcionament diari. Un dels punts forts de l'estudi és el fet d'haver trobat el component neuro-cognitiu com a una dimensió pròpia. A més, la presència de fragilitat es va associar amb un risc incrementat d'hospitalització i major nombre de visites a primària.
 • Jun'2018
  11

  Sant Pau estrena l’exposició itinerant sobre l’acromegàlia

  L'Hospital obre les seves portes a l’Exposició “Todos Tenemos Algo que nos hace Grandes”. Les obres es podran veure al vestíbul de l’Hospital des de l’11 de juny fins el proper dia 15. Aquesta exposició vol donar a conèixer l'acromegàlia, una malaltia endocrina rara i desfigurant que afecta més de 3.000 pacients de tot l’Estat, de la qual tot just es diagnostiquen tres nous casos per milió d'habitants l'any.
 • Jun'2018
  12
 • Jun'2018
  13

  Els biomarcadors obren noves vies per a personalitzar els tractaments en pacients cardiovasculars

  Investigadors del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV) de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) a l'Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) han publicat una revisió a la prestigiosa revista de Cardiologia European Heart Journal, sobre el potencial dels RNA no codificants com a font de biomarcadors per a la predicció i monitorització de la resposta a les teràpies cardiovasculars.
 • Jun'2018
  13

  Èxit del Servei de Pneumologia al 51è Congrés SEPAR

  En el recent 51è Congrés de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), el Servei de Pneumologia de l’Hospital de Sant Pau ha estat el que ha rebut més beques i premis de l’Estat. Concretament els membres del Servei: Ana Fortuna, Ana Rodrigo, Elena Curto, Fátima Morante, Oriol Sibila, Paloma Millán i Vicente Plaza, han aconseguit (cadascú) una beca de recerca; i Alfons Torrego, Ariadna Farré, Carme Puy, Candela Serra, Eder Mateus, Fátima Morante, Ingrid Solanes, Jordi Giner i Vicky Pajares han obtingut premis a les millors comunicacions temàtiques.
 • Jun'2018
  13
 • Jun'2018
  14
 • Jun'2018
  18

  Sant Pau incorpora la seqüenciació massiva per identificar canvis en l'ADN amb repercussió diagnòstica i de seguiment en un elevat nombre de malalties

  L’Hospital incorpora un nou seqüenciador als seus laboratoris que permet seqüenciar l’exoma clínic complet d’una persona, per a després analitzar només els grups de gens relacionats amb la patologia del pacient. El principal avantatge d'aquesta anàlisi "selectiva" de gens és que s'acota la informació clínicament útil obtinguda, facilitant la capacitat d'anàlisi i limitant la quantitat de dades inesperades i no sol·licitades. Aquesta nova tecnologia posiciona Sant Pau entre uns dels centres punters de Catalunya en el diagnòstic molecular de malalties hereditàries a través de l'estudi de l'exoma clínic.
 • Jun'2018
  18

  Sant Pau incorpora la seqüenciació massiva per identificar canvis en l'ADN amb repercussió diagnòstica i de seguiment en un elevat nombre de malalties

  La incorporació de la seqüenciació massiva a Sant Pau ha permès multiplicar per 5 el nombre de pacients amb sospita de càncer de mama o ovari hereditari que es diagnostiquen a l'any, amb una major sensibilitat i rapidesa, i a més permet aplicar tractaments dirigits La seqüenciació massiva permet analitzar un nombre elevat de gens simultàniament i de manera molt més ràpida i menys costosa que els mètodes clàssics Aquest tipus de tecnologia permet una aproximació cap a la Medicina Personalitzada, especialment en el camp de l'Oncologia i les malalties rares El nou seqüenciador que incorpora Sant Pau als seus laboratoris permet seqüenciar l’exoma clínic complet d’una persona, per després analitzar només els grups de gens relacionats amb la patologia del pacient El principal avantatge d'aquesta anàlisi "selectiva" de gens és que s'acota la informació clínicament útil obtinguda, facilitant la capacitat d'anàlisi i limitant la quantitat de dades inesperades i no sol·licitades Aquesta nova tecnologia posiciona Sant Pau entre uns dels centres punters de Catalunya en el diagnòstic molecular de malalties hereditàries a través de l'estudi de l'exoma clínic
 • Jun'2018
  19

  Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

  El proper 28 de juny se celebrarà la sessió del Cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer: “Puc participar en assajos clínics si tinc Alzheimer?”, a càrrec de Roser Ribosa, del Servei de Neurologia de Sant Pau. La cita és a les 17 hores a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Jun'2018
  20

  La Dra. Hernández Guillamón impartirà el nou seminari de l’IIB

  L’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau, en col·laboració amb el grup de Bioquímica Cardiovascular, organitza el seminari “Efecte de variants biològiques d’ApoJ i ApoA-I en models experimentals de β-amiloïdosi cerebral". Impartirà la ponència la Dra. Mar Hernández Guillamón, del Laboratori de Recerca Neurovascular, de l’Institut de Recerca Vall d'Hebron, convidada pel Dr. José Luís Sanchez-Quesada, de Bioquímica Cardiovascular de l’Institut de Recerca de Sant Pau. La cita és el proper 27 de juny, a les 15 h, a les sales polivalents de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Jun'2018
  20

  Resultats de l’enquesta de satisfacció als usuaris 2017

  En l’enquesta de satisfacció dels usuaris de Catalunya corresponent a l’any 2017, sobre Cirurgia major ambulatòria i Atenció especialitzada ambulatòria, realitzada pel CatSalut PLAENSA©, Sant Pau ha aconseguit una bona valoració en tots dos àmbits i es troba dins del rang dels significativament millors de Catalunya.
 • Jun'2018
  20
 • Jun'2018
  20
 • Jun'2018
  21

  Donació de l’Associació d’afectats per CADASIL a l’IIB

  L’Associació d’afectats per CADASIL ha realitzat una donació de 3.200€ de mans de la seva presidenta, Mari Carmen Minguelez, al Grup de recerca en farmacogenòmica i genètica neurovascular de l’IIB Sant Pau, liderat pel Dr. Israel Fernández. El Grup de l’IIB Sant Pau i l’Associació han signat recentment un acord per col·laborar en la visibilitat d’aquesta malaltia genètica rara i per recol·lectar diners destinats a la recerca.
 • Jun'2018
  21

  El Dr. Trujillo-Reyes nou coordinador de l’Àrea d’Oncologia Toràcica de la SEPAR

  El Dr. Juan Carlos Trujillo-Reyes, adjunt del Servei de Cirurgia Toràcica, ha estat escollit nou coordinador de l’Àrea d’Oncologia Toràcica de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR). L’acte de nomenament va tenir lloc durant el Congrés Nacional de la Societat, celebrat recentment a Palma de Mallorca.
 • Jun'2018
  21

  Sant Pau aconsegueix dos del vuits premis del V Congrés Català d’Infermeria en Salut Mental

  Virginia Maqueda Arellano i Laura Balaguer Cardona van rebre el segon i el tercer premi respectivament al millor pòster durant el V Congrés Català d’Infermeria en Salut Mental “Horitz0 x 100”, celebrat a l’Hospital a començaments de juny. Els treballs premiats són: • “La diferencia de estigma entre dos poblaciones”, de Virginia Maqueda, EIR de segon any. • “Impacto de la terapia hortícola en la calidad de vida y la autoestima de los pacientes diagnosticados de TMS ingresados en la unidad de agudos del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau”, de Laura Balaguer, infermera de torn del matí de B2 de Psiquiatria.
 • Jun'2018
  24

  Anatomia Patològica posa en marxa la tècnica de la Biòpsia Líquida a Sant Pau

  L’àrea de Patologia Molecular, del Servei d’Anatomia Patològica, ha implementat la tècnica de la Biòpsia Líquida en el context de l’estudi molecular del càncer de pulmó. Una tècnica que analitza l’ADN lliure circulant tumoral a partir de plasma sanguini o d’altres fluids corporals. L’Hospital de Sant Pau se suma, un cop més, al grup d’hospitals pioners que aposten per l’evolució cap a una medicina de precisió en malalts oncològics.
 • Jun'2018
  25

  Infermeres de la Unitat d’Aguts de Psiquiatria de Sant Pau premiades a la 7ª edició del Programa de Generació d’Idees

  Marta Castillo, Elisabet Valenzuela, Alba González i Vanessa Pericàs, infermeres de torn de tarda de la Unitat d’Aguts de Psiquiatria de Sant Pau han guanyat el tercer premi de la 7ª edició del Programa de Generació d’Idees que enguany està enfocat a Salut Mental i Benestar Emocional. L’objectiu del programa, impulsat pel Parc de Recerca UAB, juntament amb la Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) en Salut Mental, és que investigadors, empreses, entitats de l’àmbit de salut mental i administració pública generin projectes que donin solucions i arribin a la societat.
 • Jun'2018
  26

  Nomenament del director del Servei de Cardiologia

  El Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha nomenat, en la sessió ordinària del dimarts 26 de juny, a proposta del Tribunal d’avaluació d’aquesta convocatòria, director del Servei de Cardiologia al Dr. Xavier Viñolas Prat.

HOSSPAU Menu

Educació per la Salut

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle