Ruta de navegació

Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

Publicador de continguts
 • Jun'2019
  04

  Sant Pau, ret homenatge als pioners de la Medicina de l’esport a Catalunya

  L’acte de reconeixement ha estat promogut pel Dr. Ricard Serra Grima, cardiòleg, metge de l’esport i emèrit del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau, que presentarà els resultats d’alguns estudis científics sobre els beneficis de l’esport en la salut dels esportistes d’elit retirats.
 • Jun'2019
  04

  Sant Pau, únic centre de l’Estat que col·labora en la creació d'una base de dades - SYNGOportal.org - que té com a objectiu recopilar el coneixement de la comunitat neurocientífica internacional sobre la arquitectura genètica de les sinapsis

  • El consorci de recerca reuneix coneixements científics sobre les sinapsis, posa a l’abast de la comunitat científica noves propietats de les sinapsis i defineix com els gens actuen en els punts de connexió de les neurones.
 • Jun'2019
  05

  Conferència del Prof. Joon Pio Hong

  El Servei de Cirurgia Plàstica Reconstructiva de Sant Pau-Mar organitza la conferència “Peu diabètic. Abordatge multidisciplinar i el rol del cirurgià reconstructiu” a càrrec del professor Joon Pio Hong. El professor Joon Pio Hong és cirurgià plàstic reconstructiu del Centre Mèdic ASAN, de la Universitat de Medicina d’Ulsan, Corea del Sud. Adjunt trobareu el programa.
 • Jun'2019
  05

  I Jornada de Recerca EUI

  Ja estan obertes les inscripcions per a la I Jornada de Recerca de l’EUI-Sant Pau. Amb el lema “Cuida, Ensenya, Investiga. ETS INFERMERA”, es presenta com un espai de reflexió i d’intercanvi entre els professionals de diferents àmbits. La seva vinculació es fa imprescindible perquè tant els professionals com els estudiants puguin actualitzar i compartir coneixements des d’altres perspectives, siguin continguts, tècniques i/o habilitats a les que van dirigides les cures a les persones. Aquesta Jornada està estructurada en tres parts ben diferenciades però amb un mateix fil conductor, que pretén donar visibilitat a tots aquells projectes liderats per infermeres docents, assistencials i de recerca, amb l’objectiu de garantir una formació de qualitat dels futurs professionals i oferir les millors cures a les persones.
 • Jun'2019
  05

  Reconeixement als pioners de la medicina de l’esport

  Avui, 6 de juny, tindrà lloc l’acte de Reconeixement als pioners de la medicina de l’esport que es varen implicar en la atenció específica als esportistes d’alt nivell competitiu. Una trobada organitzada pel Dr. Ricard Serra Grima, emèrit de la Unitat de proves d’Esforç i Rehabilitació Cardíaca, del Servei de Cardiologia de Sant Pau, i per aquest Servei de l’Hospital. Els homenatjats seran el Dr. Santiago Tintoré, cardiòleg; el Dr. Jesús Galilea, metge de l’esport; el Dr. José Antonio Sancha, metge i exdirector del INEFC i la Dra. Maria del Carmen Mercado, pediatra i metgessa de l’esport. També es tindrà un especial record a tots aquells facultatius de l’esport que ja no estan entre nosaltres. La cita és a les 12 hores a la sala d’actes de l’Hospital. Adjunt trobareu el programa de l’acte.
 • Jun'2019
  06

  El Dr. Jordi Sunyer impartirà el nou seminari de l’IIB

  L’IIB Sant Pau en col·laboració amb el Grup de Recerca en Medicina Perinatal i de la Dona, liderat per la Dra. Elisa Llurba, organitza el seminari “Air Pollution a major threat for health beyond the cardio-respiratory system” a càrrec del professor Jordi Sunyer, cap del Programa d’Infància i Medi Ambient de l’ISGlobal. Sunyer és un destacat investigador que ha revolucionat el concepte de contaminació ambiental i salut. La cita és el proper dimecres 12 de juny a les 15 hores a les sales polivalents de l’Hospital.
 • Jun'2019
  06

  La Marató de TV3 dona a conèixer les investigacions que ha impulsat

  El Dr. Alberto Lleó, director de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de Sant Pau i cap del grup de recerca Neurobiologia de les Demències de l’IIB Sant Pau, serà un dels 4 investigadors que participaran en l’esmorzar científic organitzat per La Marató de TV3. El proper dimecres 12 de juny, a les 11 hores, a l’Institut d’Estudis Catalans, es podrà conèixer directament dels investigadors els resultats de 4 projectes de recerca que aquesta iniciativa solidària ha impulsat. Presentarà l’acte el director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé, en el marc del 20è Simposi que, reunirà investigadors capdavanters de diferents patologies que van rebre finançament de l’edició 2013 de La Marató. Entre ells, el Dr. Javier Pagonabarraga, neuròleg de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de Sant Pau i investigador de l’Institut de Recerca de Sant Pau.
 • Jun'2019
  10

  Exposició fotogràfica “Alone with Parkinson”

  Fins el 16 de setembre es podrà veure l’exposició fotogràfica “Alone with Parkinson” de Monica Das Neves. La trobaràs al passadís de les consultes externes de la segona planta de l’Hospital, entrant per Mas Casanovas.
 • Jun'2019
  10

  Presentació del projecte mHeart a l’Institut de Recerca de Sant Pau

  La Dra. Mar Gomis, del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Sant Pau, presentarà el proper 19 de juny a les 9h, a la Sala d’Actes de l’Institut de Recerca de Sant Pau, el projecte mHeart, un sistema de seguiment multidisciplinar del pacient crònic polimedicat amb el suport de Salut Mòbil (mHealth). L’acte comptarà amb una introducció de la Dra. M. Antonia Mangues, directora del Servei de Farmàcia de Sant Pau.
 • Jun'2019
  11

  a SEFM entrega medalla d'or a Teresa Eudaldo.

  a Societat Espanyola de Física Mèdica (SEFM) entrega la seva medalla d'or a Teresa Eudaldo.
 • Jun'2019
  11
 • Jun'2019
  11

  Oncologia Mèdica de Sant Pau destaca a ASCO 2019

  La Dra. Ariadna Tibau, del Servei d'Oncologia Mèdica de Sant Pau fou nomenada Coordinadora de la sessió sobre Benefici Clínic i Qualitat de vida durant el Congrés de la Societat Americana d’Oncologia Clínica (ASCO) celebrat recentment a Xicago. La seva ponència girava en torn al benefici clínic i la qualitat de vida associats a l'aprovació de fàrmacs oncològics. D’altra banda, durant el congrés, la Dra. Consol Moltó, resident de cinquè any del mateix Servei, va presentar una comunicació oral d’un estudi sobre el benefici clínic dels fàrmacs oncològics aprovats per la FDA (Food and Drug Administration).
 • Jun'2019
  12

  La Dra. Morón rep el primer premi per la seva comunicació oral durant el congrés de la SEHOP

  La Dra. Georgina Morón, del grup d’Hematooncologia pediàtrica i cures pal·liatives del Servei de Pediatria de Sant Pau ha rebut el millor premi a comunicació oral durant el XII Congrés de la Societat Espanyola d'Hematologia i Oncologia Pediàtrica (SEHOP) celebrat recentment. El treball guardonat versa sobre “Diferents percepcions i criteris de derivació entre hematòlegs i oncòlegs sobre les cures pal·liatives pediàtriques”.
 • Jun'2019
  12

  Sant Pau torna a destacar en els guardons Benchmarking CSC/ARQ

  Sant Pau va rebre el premi a l’excel·lència en la categoria d’Hospitals d’alta tecnologia dels premis Benchmarking CSC/ARQ 2019 que el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 van lliurar ahir als hospitals bàsics, de referència i d’alta tecnologia de Catalunya que participen en la xarxa d’hospitals associats del projecte ARQ. També va ser reconegut amb diversos diplomes. Sant Pau va aconseguir diplomes en els següents indicadors. • Benchmark en gestió d’estades. • Benchmark en cirurgia major ambulatòria (CMA). • Benchmark en mortalitat. • Benchmark en l’indicador de reingressos.
 • Jun'2019
  13

  El Dr. Isern reelegit coordinador del Grup Nacional de Sarcomes i Tumors de parts toves de la SEOR

  El Dr. Josep Isern metge adjunt del Servei d’Oncologia Radioteràpica i coordinador del Comitè de tumors mesenquimals de Sant Pau, ha estat reelegit coordinador del Grup Nacional de Sarcomes i Tumors de parts toves de la SEOR (Societat Espanyola d’Oncologia Radioteràpica). Efectuarà tasques de coordinació científiques i serà el representant a nivell nacional de la societat en les funcions legislatives. El nomenament s’ha realitzat dins del darrer congrés de la SEOR que ha tingut lloc recentment a Santiago de Compostela. El congrés ha comptat amb una nombrosa representació del Servei dins de les seves activitats.
 • Jun'2019
  13

  Stilton i els seu companys d’aventures vindran a Sant Pau

  Des del Banc de Sang et convidem a anar a donar sang el proper 15 de juny i endinsar-te en el món de fantasia de Geronimo Stilton. Els personatges de les històries del famós ratolí faran una actuació a les 17 hores al vestíbul del Banc de Sang i s’aproparan després a visitar als petits de Pediatria.
 • Jun'2019
  16

  Sant Pau desenvolupa un fàrmac que destrueix en animals amb càncer les cèl·lules metastàtiques sense perjudicar les sanes

  El Grup de recerca d’Oncogènesi i Antitumorals, de l'Institut de Recerca de l'Hospital de Sant Pau-IIB Sant Pau, liderat pel Dr. Ramon Mangues, ha desenvolupat el primer fàrmac de mida nanomètrica que és selectivament antimetastàtic. Aquest nou medicament s'ha provat en animals i els resultats són esperançadors: preveu les metàstasis i a més indueix la mort de les que ja estan en marxa. Aquesta investigació necessita completar-se amb altres fons per arribar a que la clínica sigui una realitat.
 • Jun'2019
  18

  El Dr. Borja Ibáñez impartirà el nou Seminari de l’IIB

  L’IIB Sant Pau en col·laboració amb el Grup de recerca de patologia molecular i terapèutica de les malalties aterotrombotiques i isquèmiques, liderat per la Prof. Lina Badimon, organitza el seminari titulat: “Cardiotoxicitat per antraciclines i mitocondria” a càrrec del Dr. Borja Ibáñez. El Dr. Ibáñez és director Departament d’Investigación Clínica i cap del Laboratori Traslacional d’Imatge i Teràpia Cardiovascular del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares (CNIC). La cita és el proper 26 de juny a les 15 hores a les sales polivalents.
 • Jun'2019
  18

  El Servei Català de la Salut finança un projecte de Compra Pública d'Innovació en Salut de Sant Pau

  Per primera vegada, el Servei Català de la Salut finança 18 projectes d’innovació a través del nou Programa de Compra Pública d’Innovació en Salut per entitats del xarxa del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT) i orientats a la millora de la qualitat i l’eficiència de l’atenció sanitària. Es tracta d’un programa que es vertebra en dos àmbits: 15 milions finançats pel propi sistema de Salut i 15 més provinents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que la UE destina per a la contractació pública de productes i serveis innovadors.

  El Programa de diagnòstic de nòdul pulmonar en pacients no diagnosticats, liderat pel Dr. Alfons Torrego, del Servei de Pneumologia de Sant Pau, és un dels 18 projectes finançats pel Servei Català de la Salut.

 • Jun'2019
  19

  Sant Pau i la Fundació Puigvert membres d’EUROGEN

  Sant Pau i la Fundació Puigvert ha estat designats com a membres afiliats de la xarxa EUROGEN de la Comissió Europea. EUROGEN és una de les 24 xarxes de referència per a malalties urogenitals rares (malalties anorectals i urogenitals rares (WS1), i disfuncions miccionals rares (WS2). 

  Sobre EUROGEN

HOSSPAU Menu

Educació per la Salut

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle