Ruta de navegació

Xerrades Alzheimer

Publicador de continguts

Publicador de continguts
 • May'2016
  05

  Més de 400 pacients i convidats van assistir al 40è aniversari del primer trasplantament de moll d’os a l’Estat

  L’Hospital ha celebrat el 40è aniversari de la realització del primer trasplantament de moll d’os a Sant Pau i primer de tot l’Estat, amb una jornada científica oberta als pacients trasplantats, a la que hi van assistir més de 400 trasplantats i altres convidats.
 • May'2016
  05

  40è aniversari del primer TMO a l'Estat

  Recull de premsa de l'acte de celebració del 40è aniversari del primer TMO a l'Estat.
 • May'2016
  05
 • May'2016
  10

  Premi per la infermeria de Sant Pau

  En el 37 Congrés Nacional d’Infermeria en Cardiologia els professionals d’infermeria d’Hematologia de Sant Pau han obtingut el Primer premi amb el treball: “Factors clínics predictors del retard en l’actuació del codi infart”. Aquesta comunicació va ser presentada per la Sra. Gemma Berga Congost, infermera del Servei d’Hematologia.
 • May'2016
  12

  França investiga el suïcidi d’una noia retransmès per Periscope

  Els experts recorden que la majoria de suïcidis es produeixen en la intimitat i que es poden aturar.
 • May'2016
  17

  Primer nadó de la sanitat pública catalana amb ovòcits vitrificats abans d’un tractament de càncer

  El passat 3 d’abril va néixer el primer nadó fruit d’un tractament de vitrificació d’ovòcits ofert per la sanitat pública catalana a una dona que ha patit càncer de mama, gràcies al Programa de Reproducció Assistida de l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Puigvert (PRA). Aquest procediment va ser recomanat a la mare del nadó quan, el 2010, va ser diagnosticada de càncer de mama, ja que, tal com indica el doctor Joaquim Calaf, director del PRA, “el fet d’haver d’iniciar un tractament de quimioteràpia, radioteràpia i hormonoteràpia feia que la seva fertilitat pogués quedar afectada”.
 • May'2016
  17

  Primer nadó de la sanitat pública catalana amb ovòcits vitrificats abans d’un tractament de càncer

  Primer nadó de la sanitat pública catalana amb ovòcits vitrificats abans d’un tractament de càncer
 • May'2016
  18

  Presentació del curt La música da color a la vida‎

  L’associació “Després del suïcidi – associació de supervivents” (DSAS), primera associació de familiars que han patit la mort per suïcidi d’un ésser estimat de l’Estat, presenta el curtmetratge: “La música da color a la vida”
 • May'2016
  18

  Presentació del curtmetratge, La música da color a la vida

  L’Associació Després del suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS) presenta el dijous 19 de maig a les 10.30h, a la Sala d’actes de l’Hospital, el curtmetratge “La música da color a la vida”, del director David Hernández, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar de la importància de l’abordatge terapèutic de la depressió, primera causa del suïcidi. El curtmetratge compta amb el suport del Servei de Psiquiatria de l’Hospital i amb la col·laboració de la Fundació ANAED – Ajuda contra la depressió.
 • May'2016
  18

  Sant Pau presenta una nova aplicació que avisa les persones formades en ús de desfibril•ladors més properes al lloc de l’emergència

  Sant Pau, el Consell Català de Ressuscitació i l’empresa de cardioprotecció Cardiosos, han presentat l’aplicació gratuïta Cardiocity 112. Aquesta aplicació disponible per a Android i Apple és la culminació d’un ampli projecte que té com a objectiu salvar vides gràcies a la ràpida actuació que puguin dur a terme persones formades en casos d’aturades cardiorespiratòries.
 • May'2016
  18

  Mediconcert 2016

  El dijous 19 de maig tindrà lloc a la Sala Luz de Gas de Barcelona el Mediconcert 2016, organitzat pel Col•legi de Metges de Barcelona en benefici de les Beques Bada, destinades a la formació de metges en cooperació en països en vies de desenvolupament. Al Mediconcert 2016, entre d’altres grups, hi actuarà D•Bones del qual en són membres tres metges de Sant Pau, el Dr. Asencio, del Servei de Neurocirurgia, i els Drs. Carrera i De Caso, del Servei de COT.
 • May'2016
  18

  Dia Mundial de la Donació de Llet i 5è aniversari del Banc de Llet Materna

  El Dia Mundial de la Donació de Llet se celebra a tot el món el 19 de maig. Aquesta jornada coincideix amb el 5è aniversari del Banc de Llet Materna del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Per aquest motiu, el diumenge 22 de maig des de les 11 h als Jardins del Recinte de la Maternitat (Barcelona) se celebrarà aquest aniversari amb una trobada de donants i receptors de llet. Durant aquests cinc anys més de 1.500 nadons prematurs han rebut llet materna a Catalunya de 2.000 mares donants. La Maia és un d’aquests nadons i podreu llegir la seva història en el text adjunt.
 • May'2016
  21
 • May'2016
  22

  Entrevista al Dr. Jordi Clarimon

  Entrevista al Dr. Jordi Clarimon al Diario Médico.
 • May'2016
  25

  Premi de la Societat Espanyola de Reumatologia

  La Societat Espanyola de Reumatologia (SER) ha guardonat al Dr. Ivan Castellví Barranco, de l’Àrea de Reumatologia del Servei de Medicina Interna de Sant Pau, amb el premi SER 2016 al millor treball en “Altres malalties autoimmunes sistèmiques" per l’article: Association Between Nailfold Capillaroscopy Findings and Pulmonary Function Tests in Patients with Systemic Sclerosis, publicat a la revista The Journal of Rheumatology.
 • May'2016
  25

  El servei de Pneumologia, premiat al congrés de la American Thoracic Society

  El servei de Pneumologia de Sant Pau ha estat guardonat amb dos premis al congrés de l’American Thoracic Society (ATS) que ha tingut lloc a San Francisco (USA). La Dra. Ana Rodrigo ha rebut un Scholarship Award de la National Emphysema Foundation pel treball “Bacterial colonzation is associated with abnormal bronchial structure in severe COPD patients”, i el Dr. Oriol Sibila, ha rebut el prestigiós guardó Early-Career Recognition Award en reconeixement a la seva trajectòria en el camp de les infeccions respiratòries.
 • May'2016
  26
 • May'2016
  31

  Creació del III Grupo Cooperativo del Carcinoma Broncogénico GCCB- SEPAR III

  Degut a la entrada en vigor de la 8a edició de la classificació TNM del càncer de pulmó elaborada per la International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), l’Àrea d’Oncologia de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR) ha posat en marxa la creació del III Grupo Cooperativo del Carcinoma Broncogénico GCCB- SEPAR III. Aquest grup té com a objectiu la recollida prospectiva de dades en pacients amb diagnòstic de carcinoma broncogènic per mirar de dur a terme una nova anàlisi dels factors pronòstics. El grup es posarà en marxa el proper setembre de 2016 i el nostre Hospital participarà de manera activa de la mà de la Dra. Elisabeth Martínez-Téllez del Servei de Cirurgia Toràcica formant part de l’equip Coordinador.
 • May'2016
  31

  Qualitat en colonoscopia

  Elsevier y la Asociación Española de Gastroenterología presentan un nou Talk sobre qualitat en colonoscopia, moderat pel doctor Carlos Guarner.

 • Jun'2016
  02

  Curs sobre integració de noves tecnologies en la pràctica clínica assistencial de radioteràpia externa

  Curs sobre integració de noves tecnologies en la pràctica clínica assistencial de radioteràpia externa

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle