Breadcrumb

Events

null Dia Internacional de la Infermeria a Sant Pau

Events
11/05/2023
Dia Internacional de la Infermeria a Sant Pau

El 12 de maig se celebra a tot el món el Dia Internacional de la Infermeria per posar en valor i donar a conèixer la importància d’una professió complexa, compromesa, amb un fort component humà i implicada en tots els àmbits de gestió, assistència, recerca i docència de l’àmbit sanitari.

El simbolisme de la data escollida per celebrar el Dia Internacional de la Infermeria remet al naixement de la que és considerada la primera infermera professional de la història, Florence Nightingale. El seu esforç en un context de guerra, el seu compromís i la seva vocació és un exemple de la transversalitat, la professionalitat i la voluntat d’innovació que caracteritza el col·lectiu d’Infermeres.

Una professió que engloba perfils molt diversos, que destaquen en multitud camps com ara l’administració, la docència, la recerca o l’assistència, contribuint amb la seva labor a una millora dels tractaments i de la recuperació de l’usuari. Sempre oferint un tracte proper, amable i humà. Perquè sabem que ser infermera és molt més. Descobreix-ho en aquest vídeo:

 

 

I l’Hospital de Sant Pau és tot un referent. Recentment, el projecte d’innovació i gestió Nursing Research Challenge, que té com a objectiu la promoció de la investigació infermera en tots els àmbits, ha escollit l’Hospital de Sant Pau per incorporar-se a la seva iniciativa al llarg dels propers tres anys.

Ahir dijous 11 de maig, la Dra. Paola Galbany, presidenta del COIB, juntament amb el Dr. Adrià Comella i l’Eugènia Masip, va inaugurar l’exposició fotogràfica L’Hospital de Sant Pau des d’una mirada infermera, un recull de fotografies de Paula Catalán, infermera de Sant Pau, que mostren la vessant més humana de la professió. En paraules seves: ‘Volia visualitzar la Infermeria real: assistencial, però també de cara a la docència amb els alumnes, el tracte a tot tipus de pacient: nadons, adults...

Al llarg del dia d’avui, es duran a terme diverses activitats a l’Hospital.

  1. Xerrada de l’Escola Oficial d’Infermeria El llegat de l'Hospital. Històries de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.Repàs del recorregut històric de la professió al llarg del segle XX i de la seva evolució i especialització. De 9.30h a 13.15h a Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau.
  2. Taules informatives sobre diferents especialitats d’infermeria:

-Micropigmentació

-Diabetis i nutrició

-La infermeria del procés quirúrgic

-Hipertensió arterial

-Malalties inflamatòries intestinals

De 9.30h a 13.30h al vestíbul de Sant Quintí de l’Hospital de Sant Pau.