Breadcrumb

Events

null Dia Mundial de l Alzheimer 21 de setembre de 2022

Events
20/09/2022
Dia Mundial de l’Alzheimer - 21 de setembre de 2022

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va proclamar el 1994 el 21 de setembre Dia Mundial de l’Alzheimer amb l’auspici de la Alzheimer's Disease International (ADI).

 

Sant Pau s’adhereix a la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer

Sant Pau és un dels centres europeus més destacats en el diagnòstic, tractament i recerca en aquesta malaltia i pioner en la introducció del diagnòstic precoç a través de l’anàlisi del líquid cefaloraquidi dels pacients.

En aquests moments, els professionals de Sant Pau estudien la possibilitat d’obtenir bons resultats en el diagnòstic de l’Alzheimer a través de les proteïnes que es troben en la sang facilitant, encara més, el diagnòstic precoç.

El Grup de Malalties Neurològiques, Neurociència i Salut Mental de l'Institut de Recerca de Sant Pau és referent en l'estudi dels trastorns neurològics, mentals i desenvolupament neurològic. Hi ha diverses línies d'investigació actives que treballen en diferents trastorns com ara l'ictus, les malalties neuromusculars, les neurodegeneratives, l'esquizofrènia, la depressió o dolor crònic.

Alguns grups treballen sobre les bases genètiques de les malalties neurològiques, la identificació de biomarcadors, neuroimatge, mètodes neuroquirúrgics, estimulació cerebral profunda o ciències òmiques, mentre que altres grups treballen en models de dolor, biologia de la sinapsi o neurofarmacologia. En aquesta àrea s'analitzen grans cohorts de població de pacients amb seguiment clínic i es realitzen nombrosos assajos clínics. L’Hospital, a més, compta amb l’única Unitat Alzheimer – Down de tot l’Estat, fet que suposa obrir nous camins en el coneixement de la malaltia.

 

VIDEO:

Dr. Albert Lleó, director del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau, i cap del Grup de Recerca en Neurobiologia de les Demències de l’Institut de Recerca de l’Hospital, explica el moment en el que es troba el diagnòstic, tractament i recerca de l’Alzheimer en el món.

 

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat