Breadcrumb

Events

null El Dr Jordi Surralles nou director de lInstitut de Recerca de lHospital de la Santa Creu i Sant Pau

Events
14/10/2019
El Dr. Jordi Surrallés, nou director de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Jordi Surrallés ha estat nomenat director de la Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IR Sant Pau) pel Patronat d’aquesta institució. El Dr. Surrallés és també Catedràtic de Genètica a la UAB. L’IR Sant Pau té la consideració de centre de recerca de Catalunya, identificat com a Centre CERCA .

El Dr. Surrallés és doctor en genètica, té experiència postdoctoral als Països Baixos (Facultat de Medicina de la Universitat de Leiden) i a Finlàndia (Institut Finlandès de Salut Ocupacional). Va posar en marxa el seu equip de recerca a la UAB, on actualment és catedràtic de Genètica. Va ser membre de la Comissió de Recerca de la UAB i director del Departament de Genètica i Microbiologia del mateix centre.

Al gener de 2017, va ser nomenat Director del Servei de Genètica de l'Hospital Sant Pau. Dirigeix el Biobanc de síndromes de reparació de l'ADN, i el Laboratori de Prestacions de Servei sobre fragilitat cromosòmica de la UAB. És Investigador Principal del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Rares (CIBERER), on va actuar com a membre del Comitè de Direcció durant 10 anys.

És especialista en el camp de les síndromes de predisposició al càncer a causa de mutacions en gens implicats en la reparació de l’ADN, on ha contribuït amb el descobriment de nous gens causants del càncer de mama i còlon, anèmia de Fanconi, síndrome de Bloom i altres. Gràcies a la seva extensa activitat investigadora, ha gaudit del premi ICREA Acadèmia des del 2008.

També ha dirigit més de 40 ajuts d'investigació com a investigador principal atorgats per institucions públiques i privades de tot el món, sumant fins a > 5M d'euros de finançament competitiu en els últims 10 anys. També participa en la investigació clínica incloent assaigs clínics de teràpia gènica, té dues designacions de medicaments orfes per part de l’Agència Europea del Medicament, EMA, és inventor de 5 patents i lidera una sèrie de contractes amb fundacions privades i empreses del sector Biotec-Farma.

Ha impartit desenes de conferències en congressos internacionals i ha publicat més de 120 publicacions incloent articles en Nature, Nature Communications, Nature Medicine, Cell Stem Cells, Blood, Gastroenterology, Am J Hum Genet, Genes and Dev and PNAS. Ha dirigit 16 tesis doctorals i desenes d'estudiants de màster. És revisor de desenes de revistes científiques com Science, Nature, Molecular Cell Biology or Blood i avaluador de múltiples agències de finançament nacionals i internacionals com el Consell Europeu de recerca (ERC), l'Agence Nationale de la Recherche-ANR o l’INSERM francès, el Cancer Research UK (Regne Unit) o el Dutch Cancer Society dels Països Baixos, entre altres.

 

Línia de recerca

Els interessos de recerca del Prof. Surrallés són les síndromes genètiques de predisposició al càncer degut a mutacions en gens reparadors de l’ADN, amb especial èmfasi en el càncer de mama familiar i l'anèmia de Fanconi. Aplica enfocaments genòmics per descobrir nous gens implicats en la predisposició al càncer. També realitza recerca terapèutica en el camp de la teràpia gènica i cel·lular i en el reposicionament de fàrmacs a través de cribatges massius. L’objectiu a llarg termini del Dr. Surrallés és entendre els mecanismes que mantenen l'estabilitat del genoma i que ens protegeixen del càncer i l'envelliment i traduir aquests coneixements en el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques i diagnòstiques.

 

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat