Breadcrumb

Events

null El Servei dUrgencies de lHospital de Sant Pau ha rebut lacreditacio GEDA

Events
11/04/2019
El Servei d'Urgències de l'Hospital de Sant Pau ha rebut l'acreditació GEDA

El Servei d'Urgències de l'Hospital de Sant Pau ha rebut l'acreditació GEDA (Geriatric Emergency Department Accreditation) que promou l'ACEP (American College of Emergency Physicians), i és l’únic Servei d'Urgències amb aquesta acreditació fora d’Amèrica del Nord, on hi ha uns altres 48 centres acreditats. L’acreditació GEDA identifica un Servei d'Urgències com un servei capaç de proveir les millors cures als pacients ancians i defineix el major nivell de qualitat d'atenció per aquesta població.

L’adaptació geriàtrica dels Serveis d’Urgències és una iniciativa molt recent  que va arrencar amb la publicació d’una guia clínica de l’ACEP. Els darrers anys, el Servei d'Urgències de Sant Pau ha desenvolupat un Programa propi d'Atenció a la Fragilitat, incorporant iniciatives de valoració geriàtrica feta pels propis professionals del Servei, integrant Treball social i Farmàcia hospitalària a urgències, dissenyant un pla de cures específic i creant una àrea (Dispositiu d’Atenció a la Fragilitat del Servei d’Urgències, DAFSU) estructuralment adaptada dins del Servei d’Urgències i especialment preparada per a la prevenció de complicacions en l’ancià.


El "Programa d'Atenció a la Fragilitat del Servei d'Urgències de Sant Pau" preveu la identificació immediata del pacient i de les seves necessitats per donar la millor resposta, adaptada als requeriments detectats. Així doncs, el Programa es basa en 5 punts:

 

  1. Identificació precoç de les necessitats del pacient i adequació de l'atenció.
  2. Equips multidisciplinaris amb formació específica de professionals mèdics, d'infermeria, treball social i farmàcia, amb el recurs d'especialitats concretes quan és necessari.
  3. Protocols i procediments adaptats als pacients fràgils i ancians, incloent les transicions entre serveis, organitzacions i nivells assistencials.
  4. Espais físics d'atenció adaptats a la població fràgil (Dispositiu d'Atenció a la Fragilitat del Servei d’Urgències, DAFSU)
  5. Treball col·laboratiu en xarxa amb els altres proveïdors de l’Àrea Integral de Salut Barcelona Dreta (AIS Barcelona Dreta): Hospitals d'Atenció Intermèdia - Hestia Palau, Nou Hospital Evangèlic, Mutuam Güell, Isabel Roig i Cotxeres, fonamentalment – i Hospital Dos de Maig, Equips d'Atenció Residencial; HADO, PADES, CUAPs i altres dispositius d'Atenció Primària i el SEM.

L’ACEP acredita l’atenció geriàtrica dels Serveis d’Urgències quan valida que incorporen iniciatives reals d’atenció geriàtrica. Malgrat que l’acreditació està oberta exclusivament pels EUA i Canadà, l’ACEP ha acceptat, excepcionalment, avaluar i acreditar el Servei d’Urgències de Sant Pau amb un resultat molt favorable.

Més informació sobre ACEP: http://www.acep.org/geda/faqs/

El reconeixement explícit del Servei d’Urgències de Sant Pau per un organisme internacional tan prestigiós, referma el convenciment dels professionals del Servei de que el seu model d'atenció forma part d'una àmplia manera d'orientar i concebre l'organització futura de l'atenció de les urgències a la realitat del context social (que demana qualitat, accessibilitat, equitat i eficiència), amb models adaptats a les necessitats reals de la població i a les possibilitats que pot oferir el sistema de Salut.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat