Breadcrumb

Events

null Els antioxidants mitocondrials beneficiosos per millorar les alteracions metaboliques en casos dobesitat

Events
22/10/2019
Els antioxidants mitocondrials, beneficiosos per millorar les alteracions metabòliques en casos d'obesitat

Els antioxidants mitocondrials compten amb un efecte beneficiós sobre les alteracions metabòliques associades a l'obesitat com l'augment de pes i la resistència a la insulina; i poden tenir conseqüències sobre la funció cardíaca, segons han estudiat investigadors del CIBER de Malalties Cardiovasculars (CIBERCV) de diferents grups de recerca com “Mecanismes reguladors del remodelat cardiovascular” coordinat per la Dra. Cristina Rodríguez de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau- IIB Sant Pau; investigadors de la Universidad Complutense de Madrid- Instituto de Investigación Sanitaria Gregorio Marañón; de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) i de l’Instituto de Biología y Genética Molecular (IBGM-CSIC/UV).

En aquest treball col·laboratiu, publicat a la revista FASEB Journal, s'incideix en l'interès de desenvolupar fàrmacs antioxidants que tinguin com a objectiu bloquejar l'estrès oxidatiu mitocondrial per a la millora de les alteracions metabòliques observades en pacients obesos. Per això, s'ha avaluat el paper d'estrès oxidatiu en alteracions metabòliques en rates, alimentades amb una dieta alta en greix o baixa durant 7 setmanes que van ser tractades amb MitoQ, un antioxidant mitocondrial, i així mateix, s'ha analitzat el perfil proteic mitocondrial del teixit adipós visceral de pacients obesos.

 

Enllaç a l'article de referència:

El rol dels mitochondrial oxidative stress in the Metabolic Alterations in diet-induced Obesity in rats

Gemma Marín-Royo, Cristina Rodríguez, Aliaume Li Pape, Raquel Jurado-López, María Luaces, Alfonso Antequera, José Martínez-González, Francisco V Souza-Net, María Luisa Nieto, Ernesto Martínez-Martínez, Victòria Cachofeiro

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat