Breadcrumb

Events

null Ferran Navarro participa a la Jornada Estrategica One Health

Events
29/11/2021
Ferran Navarro participa a la Jornada Estratègica One Health

El Dr. Ferran Navarro, director del Servei de Microbiologia de Sant Pau, va participar recentment a la “Jornada Estratègica One Health: Una visió transdisciplinària” amb el projecte “Bacteriòfags en mostres clíniques humanes. Els seus papers en l’adquisició i difusió de gens de resistència i patogenicitat”. Al llarg de la jornada es van presentar prop de 20 projectes des de diferents disciplines de recerca sobre l'impacte de la gestió antropogènica del planeta sobre la salut humana, animal i mediambiental. També va fer la presentació oficial de la plataforma d'àmbit estatal One Health a càrrec de la seva presidenta, Maite Martín, degana de la Facultat de Veterinària de la UAB.

La jornada va finalitzar amb una taula rodona sobre aspectes rellevants com els efectes sobre la propagació de malalties, el clima i la sostenibilitat dels recursos, l'impacte sobre els vectors de transmissió, la biodiversitat i els ecosistemes.

Un centenar d'entitats de tot l'Estat formen part de la plataforma One Health (Una Sola Salut), una xarxa de recent creació que reuneix els esforços d'organitzacions col·legials, associacions, fundacions, empreses, centres de recerca i universitats a fi d'adoptar una orientació holística de la salut que considera les tres components que la sostenen: la salut humana, la salut dels animals i la salut ambiental.