Breadcrumb

Events

null La Marato de TV3 dona a coneixer les investigacions que ha impulsat

Events
06/06/2019
La Marató de TV3 dona a conèixer les investigacions que ha impulsat

El Dr. Alberto Lleó, director de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de Sant Pau i cap del grup de recerca Neurobiologia de les Demències de l’IIB Sant Pau, serà un dels 4 investigadors que participaran en l’esmorzar científic organitzat per La Marató de TV3. El proper dimecres 12 de juny, a les 11 hores, a l’Institut d’Estudis Catalans, es podrà conèixer directament dels investigadors els resultats de 4 projectes de recerca que aquesta iniciativa solidària ha impulsat. Presentarà l’acte el director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé, en el marc del 20è Simposi que, reunirà investigadors capdavanters de diferents patologies que van rebre finançament de l’edició 2013 de La Marató. Entre ells, el Dr.  Javier Pagonabarraga,  neuròleg de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de Sant Pau i investigador de l’Institut de Recerca de Sant Pau.

El Dr. Lleó parlarà durant l’esmorzar de :

La detecció, al líquid cefalorraquidi, de les proteïnes que formen la sinapsi pot servir per diagnosticar precoçment la malaltia d’Alzheimer

El resultat d’aquesta investigació ha motivat una sol·licitud de patent i en aquests moments s’està treballant en el desenvolupament d’assajos que permetin mesurar aquestes proteïnes al líquid cefalorraquidi i a la sang en un nombre més gran de persones per demostrar-ne l’aplicació clínica amb més detall. 

 

Consultar el programa del Simposi 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat