Breadcrumb

Events

null Sant Pau entre els vuit hospitals catalans guardonats amb els premis internacionals ESO Angels Awards

Events
26/10/2021
Sant Pau entre els vuit hospitals catalans guardonats amb els premis internacionals ESO Angels Awards

Els hospitals de Sant Pau, Bellvitge, Vall d'Hebron, del Mar, Clínic, Germans Trias i Pujol, Josep Trueta i de Granollers han estat guardonats amb amb els premis internacionals ESO Angels Awards de l'European Stroke Organization (ESO), en un acte organitzat pel Pla Director de les Malalties Vasculars Cerebrals del Departament de Salut i l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

Més informació

Els guardons ESO Angels són atorgats per l'European Stroke Organization dins el marc de la iniciativa ANGELS (Acute Networks Striving for Excellence in Stroke) als centres hospitalaris que compleixen tot un conjunt d’indicadors que reflecteixen una atenció d’excel·lència per als pacients amb ictus. Així, els premis tenen per objectiu el reconeixement de la tasca dels equips hospitalaris i dels i les professionals implicats en l'atenció dels pacients amb ictus, i en la promoció d’una cultura d’atenció de qualitat i millora contínua.

En aquesta edició, els centres guardonats han estat l'Hospital Sant Pau, l'Hospital de Bellvitge, l'Hospital de la Vall d'Hebron, l'Hospital del Mar, l'Hospital Clínic, l'Hospital Germans Trias i Pujol, l'Hospital Josep Trueta i l'Hospital de Granollers.

L’ESO ha reconegut la tasca d’excel·lència d’aquests centres gràcies a les dades aportades al registre del Codi Ictus de Catalunya (registre CICAT) per analitzar múltiples indicadors assistencials i dels audits hospitalaris d’ictus que de manera periòdica realitza el Pla Director de Malalties Vascular Cerebrals realitza aquestes auditories que tenen per objectiu avaluar la qualitat de l’atenció actual de l’ictus, vetllar per una atenció equitativa a nivell territorial i identificar àrees de millora on focalitzar accions i formació específica als professionals.

El Registre CICat i la iniciativa ANGELS (Acute Networks Striving for Excellence in Stroke)

El registre CICat és un registre sanitari que recull la informació relacionada amb els casos d'ictus agut en els que s’activa el Codi Ictus, on es recull informació dels tractaments de reperfusió realitzats als centres sanitaris de Catalunya. El protocol de Codi Ictus té l’objectiu de prioritzar al màxim la resposta del sistema sanitari a fi que el pacient que té o és sospitós de tenir un ictus,  rebi en el mínim temps, i dins els intervals establerts, les mesures diagnòstiques i terapèutiques apropiades en un dels 29 hospitals receptors de codis ictus de la xarxa assistencial adscrits a la xarxa del SCI-Cat.

La iniciativa mundial ANGELS (Acute Networks Striving for Excellence in Stroke), és promoguda per la World Stroke Organisation (WSO), l'European Stroke Association (ESO) i té la missió de crear una xarxa global de centres d'atenció a l'ictus per millorar la qualitat del seu tractament, mitjançant la formació i motivació als professionals implicats en aquesta patologia.

Més informació en aquests enllaços:

European Stroke Organization 

ESO Angels Awards  

Registre CICAT