Breadcrumb

Events

null Comença la immunització dels nounats contra el Virus Respiratori Sinicial (VRS), el causant del 80% de les bronquiolitis

Events
16/10/2023
Comença la immunització dels nounats contra el Virus Respiratori Sinicial (VRS), el causant del 80% de les bronquiolitis

La infecció pel Virus Respiratori Sinicial és una de les més freqüents i una de les principals causes d’hospitalització dels menors de 5 anys. Es tracta d’un virus altament contagiós que es dissemina amb les secrecions nasofaríngies de les persones infectades o mitjançant les gotes de saliva.

Es calcula que aproximadament un 80% d’aquestes infeccions s’acaben convertint en bronquiolitis i un 20% en pneumònia. Amb l’arribada de l’estació de l’any amb més incidència, d’octubre a febrer-març, el departament de Salut ha posat en marxa la campanya de vacunació amb la distribució de 65.000 dosis de Nirsevimab als CAPs amb pediatria i hospitals de Catalunya.

La immunització es duu a terme als centres d’atenció primària per als nadons nascuts entre abril i setembre de 2023 (les famílies rebran un SMS informatiu per demanar cita al CAP) i en els centres hospitalaris als quals neixin entre els mesos d’octubre de 2023 i març de 2024 abans de l’alta hospitalària. També s’immunitzen els infants d’alt risc davant la seva segona temporada.

A la web del Departament hi trobareu tota la informació al respecte.

El Nirsevimab, una novetat

El 31 d’octubre de 2022, es va aprovar Nirsevimab (Beyfortus® d’ AstraZeneca AB i comercialitzat per Sanofi-Aventis S.A.) mitjançant revisió accelerada per l’EMA amb seguiment addicional i amb la indicació per a la prevenció de la infecció per VRS en infants durant la seva primera temporada del VRS. És un anticòs monoclonal humà. Segons les dades disponibles, presenta un bon perfil de seguretat i mostra dades d’eficàcia de 75-80% en la prevenció de les infeccions de vies respiratòries inferiors (IVRI) per VRS.