Events

Events
 • El Dr. Francisco Sánchez Madrid participarà en el proper seminari de l’IIB
  27/09/2018

  El Dr. Francisco Sánchez Madrid participarà en el proper seminari de l’IIB

  L’Institut de Recerca en col•laboració amb el Programa Cardiovascular ICCC organitza, el proper 3 d'octubre, a les sales polivalents de l'Hospital de Sant Pau el seminari "Immune intercellular communication: transfer of genetic information (miRNAs and MitDNA) through the immunological synapse" a càrrec del Dr. Francisco Sánchez Madrid, director del Servei d'Immunologia y director científic de l’Instituto de Investigación Sanitaria Hospital Universitario de la Princesa. El Dr. Sánchez Madrid ha estat convidat per la professora Lina Badimon i la Dra. Gemma Vilahur.
 • II Exposició col·lectiva de pintura i escultura de l’Associació Amics i Alumnes de l’Hospital de Sant Pau
  27/09/2018

  II Exposició col·lectiva de pintura i escultura de l’Associació Amics i Alumnes de l’Hospital de Sant Pau

  Del 4 al 18 d’octubre es podrà visitar la II Exposició col·lectiva de pintura i escultura de l’Associació Amics i Alumnes de l’Hospital de Sant Pau a l’antiga casa d’operacions del Recinte Modernista de Sant Pau. Enguany la mostra s’amplia i recull obres de diferents professionals de l’Hospital, a més de les habituals dels socis, i es podran contemplar diferents aspectes pictòrics i vàries obres d’escultura que ens permetran entrar en el seu món i veure la seva versió més creativa.
 • Identificats nous biomarcadors associats amb canvis estructurals i metabòlics en els ventricles en casos de malaltia cardiovascular
  26/09/2018

  Identificats nous biomarcadors associats amb canvis estructurals i metabòlics en els ventricles en casos de malaltia cardiovascular

  Un equip multidisciplinar integrat per Grup d’investigació lípids i patología cardiovascular liderats per la Dra. Vicenta Llorente Cortés de l’Institut de Recerca de Sant Pau, membres del Servei de Cardiologia de Sant Pau i físics de la Universitat de Toulouse han identificat nous biomarcadors biofísics i estructurals de remodelat ventricular en pacients amb malaltia cardiovascular que obren un nou camí per avançar en el diagnòstic i els tractaments més personalitzats.
 • El Servei de Farmàcia de Sant Pau guardonat pel Projecte MHEART
  26/09/2018

  El Servei de Farmàcia de Sant Pau guardonat pel Projecte MHEART

  Mar Gomis, del Servei de Farmàcia de Sant Pau va rebre el premi “Best practice” dins la jornada “Ruta de la excelencia 2018” Projecte MHEART, que va tenir lloc ahir 26 de setembre al Recinte Modernista de Sant Pau, pel seu projecte adreçat a pacients trasplantats cardíacs.
 • Jornada “Ruta de la excelencia 2018” Projecte MHEART
  25/09/2018

  Jornada “Ruta de la excelencia 2018” Projecte MHEART

  Avuí 26 de setembre, tindrà lloc la Jornada “Ruta de la excelencia 2018” Projecte MHEART, a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau. Una jornada enfocada a la innovació aplicada al seguiment integral del pacient trasplantat cardíac. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Conveni entre l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial, l’Hospital de la Cerdanya i la Fundació Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  25/09/2018

  Conveni entre l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial, l’Hospital de la Cerdanya i la Fundació Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

  L’objectiu d’aquest conveni, signat recentment, és la constitució d’una aliança estratègica que permeti establir un marc general per a la gestió compartida de les prestacions de serveis de caràcter sanitari assistencial entre l’Hospital de la Cerdanya i Sant Pau. Una aliança que neix amb la finalitat de millorar la prestació dels serveis d’assistència sanitària sota criteris d’equitat i qualitat dins l’àmbit territorial de les seves respectives àrees d’influència, mitjançant la utilització òptima dels recursos humans i materials sota el marc de l’assumpció compartida de responsabilitat de l’activitat per part d’ambdues entitats.
 • Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer
  19/09/2018

  Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

  El proper 27 de setembre tindrà lloc la sessió del Cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer: “Recursos socials per a les persones amb Alzheimer”, a càrrec de Montserrat Darder, treballadora social de Sant Pau. La cita és a les 17 hores a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • La Dra. Astrid Crespo, guanya els IV Premis Joves Investigadors de la Fundació AstraZeneca
  18/09/2018

  La Dra. Astrid Crespo, guanya els IV Premis Joves Investigadors de la Fundació AstraZeneca

  La Dra. Astrid Crespo, adjunta del Servei de Pneumologia de l'Hospital de Sant Pau i integrant del Grup de Malalties Respiratòries Cròniques (GREC) de l'Institut de Recerca Biomèdica (IIB-Sant Pau), vinculat al CIBERES del grup d'Asma, ha estat la guanyadora en la categoria d'Asma i Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) dels IV Premis Joves Investigadors de la Fundació AstraZeneca. El guardó se li ha concedit per la seva investigació sobre l'asma neutrofílica (AN), una malaltia greu que no posseeix tractament específic.
 • L'IDIC impulsa la connexió entre diferents institucions sanitàries de Barcelona per potenciar la innovació en salut
  18/09/2018

  L'IDIC impulsa la connexió entre diferents institucions sanitàries de Barcelona per potenciar la innovació en salut

  El Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC) del Col•legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha impulsat la generació d’un grup de treball que reuneix directors i responsables de departaments d’Innovació de diferents institucions sanitàries de la demarcació de Barcelona. La idea principal és esdevenir un referent en l’àmbit de la innovació en salut. Meritxell Cucala, adjunta a la direcció infermera, de l’Àrea d’Innovació i Projectes de Sant Pau, és la representant del nostre Hospital.
 • El Dr. Xavier Bonfill, escollit membre del nou Consell Assessor de Salut del Departament de Salut
  16/09/2018

  El Dr. Xavier Bonfill, escollit membre del nou Consell Assessor de Salut del Departament de Salut

  La consellera de Salut, Sra. Alba Vergés, ha nomenat el nou Consell Assessor de Salut i entre els seus membres s'hi troba el Dr. Xavier Bonfill, director del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'Hospital de Sant Pau i director del Centre Cochrane Iberoamericà. La resta de membres són: Manuel Balcells (president), M. Cristina Martínez (secretària) i els vocals David Elvira, Núria Terribas, Carme Borrell, Alícia Granados, Joan Borràs, Ramon Pujol, Pere-Joan Cardona i Helena Ris.
 • L’Institut de Recerca seleccionat per a les ajudes del programa Caixa Impulse
  13/09/2018

  L’Institut de Recerca seleccionat per a les ajudes del programa Caixa Impulse

  El projecte “Inhibidors de la dimerització del receptor d’andrògens com una nova teràpia contra el càncer de pròstata”, de l’Institut de Recerca de Sant Pau i de la Fundació Bosch i Gimpera (FBG)/Oficina de transferència de la UB, ha estat seleccionat per rebre una ajuda del programa Caixa Impulse.
 • Coneix que t’ofereix el Programa Cuida’t
  13/09/2018

  Coneix que t’ofereix el Programa Cuida’t

  Comencen les xerrades gratuïtes del Programa Cuida’t. Un cop al més podràs gaudir del suport global, emocional i fisiològic, que ofereix She Oak en col·laboració amb l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Puigvert, a totes aquelles dones que volen fer realitat el somni de ser mares. Adjunt trobareu el programa les xerrades.
 • Jornada d’atenció integral al pacient oncològic
  09/09/2018

  Jornada d’atenció integral al pacient oncològic

  La Direcció Infermera de l’Hospital de Sant Pau organitza el proper 20 de novembre la “Jornada d’atenció integral al pacient oncològic” a la sala d’actes de l’Hospital. A partir del 12 de setembre podreu fer ja les vostres inscripcions.
 • Màsters 2018/2019 de l’EUI-Sant Pau
  09/09/2018

  Màsters 2018/2019 de l’EUI-Sant Pau

  Ja podeu fer les inscripcions pel “Màster en infermeria gerontològica i geriàtrica”, “Màster en atenció d’infermeria al nen i a l’adolescent” i pel "Màster en infermeria oncològica" corresponents a l’any acadèmic 2018/19, de l’EUI-Sant Pau que comencen aquest setembre.
 • La Dra. Estela Moreno, del Servei de Farmàcia de l'Hospital de Sant Pau, nomenada membre de la Societat Europea de Trasplantament de Sang i Medul·la
  06/09/2018

  La Dra. Estela Moreno, del Servei de Farmàcia de l'Hospital de Sant Pau, nomenada membre de la Societat Europea de Trasplantament de Sang i Medul·la

  La doctora Estela Moreno, farmacèutica de Sant Pau i membre del Grup de Farmàcia Oncològica (GEDEFO) de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH), ha estat nomenada membre del Comitè Farmacèutic de la Societat Europea de Trasplantament de Sang i Medul·la (EBMT) , un grup de farmacèutics especialistes integrat en l'equip de trasplantament de progenitors hematopoètics.
 • Researchers from Sant Pau, UAB, CSIC and CIBER-BBN publish at EMBO Molecular Medicine
  05/09/2018

  Researchers from Sant Pau, UAB, CSIC and CIBER-BBN publish at EMBO Molecular Medicine

  Researchers at the Biomedical Research Institute Sant Pau (IIB Sant Pau) of the Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, together with researchers at the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), the Spanish Scientific Research Council (CSIC) and the Network for Biomedical Research in the Bioengineering, Biomaterials and Nanomedicine Network (CIBER-BBN), have published an article in one of the most prestigious international scientific journals in the field of Molecular Medicine, EMBO Molecular Medicine. This article demonstrates the efficacy of a nanopharmaceutical developed by this team that selectively eliminates metastatic stem cells in animal models of colon cancer.
 • Inauguració del curs 2018-2019 de la Universitat Autònoma de Barcelona i Oficial del Sistema universitari català
  05/09/2018

  Inauguració del curs 2018-2019 de la Universitat Autònoma de Barcelona i Oficial del Sistema universitari català

  Avui, 6 de setembre es farà la Inauguració del curs 2018-2019 de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Oficial del Sistema universitari català. L’acte estarà presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i la rectora de la UAB, Margarita Arboix, acompanyats per diverses autoritats de l’àmbit docent. La inauguració, que enguany coincideix amb el 50è aniversari de la UAB, tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau, a les 18 hores.
  Més informació
 • Torna la Masterclass de Zumba D-Move per recaptar fons contra l’Alzheimer
  03/09/2018

  Torna la Masterclass de Zumba D-Move per recaptar fons contra l’Alzheimer

  Ja et pots inscriure a la Masterclass de Zumba D-Move per a la lluita contra l’Alzheimer. Com l’any passat la Unitat de Memòria de Sant Pau i la Fundació Dir uneixen esforços i et proposen gaudir d’una trobada esportiva i festiva al Recinte Modernista de Sant Pau. La cita, el proper 16 de setembre de 10.30 a 12 hores.
 • Lina Badimon nomenada Presidenta de l’Advocacy Committee i Board Member 2018-2020 de l’European Society of Cardiology
  02/09/2018

  Lina Badimon nomenada Presidenta de l’Advocacy Committee i Board Member 2018-2020 de l’European Society of Cardiology

  La professora Lina Badimon, de l'Institut de Recerca de Sant Pau, ha estat nomenada presidenta de l’Advocacy Committee i Board Member de la prestigiosa European Society of Cardiology (ESC) pel període 2018-2020 durant el passat congrés de la societat que aquest any s’ha celebrat a Múnich.
 • Un biomarcador en sang permet la detecció precoç de la malaltia d’Alzheimer en persones amb síndrome de Down
  29/08/2018

  Un biomarcador en sang permet la detecció precoç de la malaltia d’Alzheimer en persones amb síndrome de Down

  Un estudi publicat a la revista The Lancet Neurology, liderat pel Dr. Rafael Blesa, director del Servei de Neurologia de Sant Pau i que compta amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa”, apunta a un canvi de paradigma en el diagnòstic de la malaltia d’Alzheimer en persones amb síndrome de Down, a través de la detecció de NfL com a biomarcador en plasma i líquid cefaloraquidi.