Events

Events
 • El Dr. Targarona president d’honor del Congrés del SPCMIN
  10/10/2017

  El Dr. Targarona president d’honor del Congrés del SPCMIN

  El Dr. Eduardo Targarona, director de la Unitat de cirurgia gastrointestinal i hematològica, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau, serà president d’honor del proper Congrés de la Societat Portuguesa de Cirurgia Mínimament Invasiva que tindrà lloc a Lisboa del 12 al 14 d’octubre.
 • Sant Pau guardonat als Premis Hospital Optimista 2017
  09/10/2017

  Sant Pau guardonat als Premis Hospital Optimista 2017

  L’Hospital de Sant Pau ha estat guardonat amb el Primer premi a Projectes Pediàtrics, pel projecte “Compta amb mi, equip de suport en cures intensives pediàtriques”, juntament amb la Fundació Enriqueta Villavecchia i els hospitals de Barcelona Vall d’Hebron i Sant Joan de Deu, l’Hospital Taulí de Sabadell i el Germans Trias i Pujol de Badalona.
 • 2n Curs de patologia del colze
  09/10/2017

  2n Curs de patologia del colze

  Els dies 16 i 17 de novembre tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital el 2n Curs de patologia del colze, organitzat pel Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital. Adjunt trobareu el programa preliminar i el contacte per a les inscripcions.
 • Junts contra la Miastènia
  08/10/2017

  Junts contra la Miastènia

  El proper 17 d’octubre al Foyer del Gran Teatre del Liceu tindrà lloc una conferència-col·loqui al voltant de la Miastènia a càrrec de la Dra. Isabel Illa, directora de la Unitat de Neuromuscular, del Servei de Neurologia de Sant Pau. L’acompanyaran també Pilar Robles, presidenta d’AMES i Joan Mª Ripoll, d’AMICAT. L’entrada és lliure i gratuïta. El mateix dia a les 21 hores, també al Liceu, se celebrarà un concert del “Petitet i la seva rumba simfònica” que el cineasta Carles Bosch enregistrarà per un documental que està rodant sobre la figura de l’artista.
 • Memòria científica de l'IIB Sant Pau - 2016
  05/10/2017

  Memòria científica de l'IIB Sant Pau - 2016

  Podeu consultar la Memòria científica de l'IIB Sant Pau corresponent a l'any 2016 en la que es troba recollida l’activitat de l’Institut i les fites més importants aconseguides l’any passat.
 • 7a Jornada de la migranya a Catalunya
  04/10/2017

  7a Jornada de la migranya a Catalunya

  La Unitat de Cefalees, del Servei de Neurologia de Sant Pau organitza, el proper 18 d’octubre, a la sala d’actes de l’Hospital, la 7a Jornada de la migranya a Catalunya. Enguany el tema de la jornada girarà en torn a l’alimentació i la migranya. La data límit per formalitzar la inscripció és el proper 15 d’octubre.
 • El Grup d’Immunoteràpia i Teràpia Gènica rep un a beca de l’AECC
  03/10/2017

  El Grup d’Immunoteràpia i Teràpia Gènica rep un a beca de l’AECC

  La Dra. Carmen Álvarez-Fernández, del Grup d’Immunoteràpia i Teràpia Gènica, del Servei d’Hematologia de Sant Pau, va rebre la beca Postdoctoral de l’Asociación Española contra el Càncer, (AECC) pel projecte "Inmunoterapia mediante linfocitos T de memoria stem con receptores antígeno-específicos (CARs) en linfoma de Hodgkin". L’acte va tenir lloc durant la Jornada de presentació de projectes i beques de l’AECC el passat 22 de setembre. Aquest projecte s’emmarca dins del Programa d’immunoteràpia del càncer amb cèl·lules T CARS.
 • II Curs d’exploració quirúrgica del mediastí
  03/10/2017

  II Curs d’exploració quirúrgica del mediastí

  La Dra. Elisabeth Martínez i els Drs. Juan Carlos Trujillo i José Belda, del Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau participaran, els propers 5 i 6 d’octubre, en el II Curs d’exploració quirúrgica del mediastí. El curs està dirigit a cirurgians toràcics en formació dels darrers dos anys i organitzat per la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR), l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i la Universitat de Barcelona.
 • Pallapupas convoca a milers de famílies a la 8a edició “Un Dia de Nassos”
  01/10/2017

  Pallapupas convoca a milers de famílies a la 8a edició “Un Dia de Nassos”

  Els dies 7 i 8 d’octubre, cinc parcs de lleure familiar de Catalunya se sumen a la gran festa de Pallapupas oferint entrades a meitat de preu i donant part d’aquesta recaptació a l’entitat. Un esdeveniment solidari de referència que ajuda a portar el riure a 30.000 infants hospitalitzats a Catalunya amb la visita dels seus pallassos professionals. L’ONG vol crear també una marea de nassos de pallasso a les xarxes socials amb l’etiqueta #nasvermell, campanya que ha rebut el suport de personatges anònims i públics de la sanitat, cultura, mitjans de comunicació, l’esport i l’humor.
 • Música i conferències al Recinte Modernista
  01/10/2017

  Música i conferències al Recinte Modernista

  Fins el març de 2018 el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà un nou cicle de concerts de música clàssica i conferències. El cicle “Dies de Música” s’inicia el pròxim diumenge 8 d’octubre a les 19h amb el concert “Bachx2”. La primera conferència, a càrrec de l’arquitecte Carles Gelpí i l’escenògraf Ignasi Cristià, responsables de la rehabilitació i el projecte expositiu de Sant Salvador, tindrà lloc dijous 19 d’octubre, a les 19h, amb el títol “Sant Salvador, un pavelló modernista contemporani”.
 • Els Serveis d’Endocrinologia i Ginecologia i Obstetrícia publiquen al Lancet
  28/09/2017

  Els Serveis d’Endocrinologia i Ginecologia i Obstetrícia publiquen al Lancet

  S’ha publicat al Lancet l’estudi CONCEPTt, un assaig clínic aleatoritzat que ha avaluat la utilització d’un sensor de monitorització continua de glucosa en temps real per part de dones embarassades amb diabetis tipus 1. La utilització del sensor va reduir els nadons de pes excessiu, els ingressos a cures intensives neonatals i les hipoglucèmies neonatals greus. També són destacables els resultats de l’Hospital de Sant Pau amb un 24% de nadons de pes excessiu (61% en la totalitat de l’estudi). Hi han participat els Serveis d’Endocrinologia i Obstetrícia amb el suport dels Serveis de Bioquímica i Pediatria.
 • Neix Stop & Go, una aposta per la vida saludable
  27/09/2017

  Neix Stop & Go, una aposta per la vida saludable

  S’ha presentat a la Unitat de Conductes Addictives de Sant Pau el projecte Stop&Go. Una iniciativa enfocada a donar pautes, eines i habilitats per a que les persones que passen per la Unitat d’Addicions les incorporin al seu estil de vida com a complement a la seva desintoxicació durant la seva estada i per a que després de l’alta mèdica els ajudin a mantenir l’abstinència.
 • Red Day, donació de sang en família
  27/09/2017

  Red Day, donació de sang en família

  El proper dissabte 30 de setembre és el “Red Day” el dia de la donació de sang en família. Sota el lema “Papis… de gran vull ser com vosaltres!” l’Hospital de Sant Pau, el Clínic i la Vall d’Hebron es convertiran durant un dia en un espai pensat per a les famílies amb tallers i activitats per als infants. L’horari dels bancs de sang dels hospitals serà de 10 a 20h i el dels tallers i les activitats començaran a les 11.30 h.
 • El Servei de Neurocirurgia presenta comunicacions al WFNS 2017
  26/09/2017

  El Servei de Neurocirurgia presenta comunicacions al WFNS 2017

  El Dr. Cristian de Quintana, del servei de Neurocirurgia, ha presentat dues comunicacions al Congrés Mundial de Neurocirurgia (XVI WFNS World Congress of Neurosurgery), celebrat a Istambul el mes passat, sobre la utilització de la monitorització intraoperatòria i les noves tecnologies en les reseccions de les tumoracions cerebrals d'alta complexitat.
 • S'implanta amb èxit a Sant Pau un dispositiu per corregir la insuficiència tricuspidea
  21/09/2017

  S'implanta amb èxit a Sant Pau un dispositiu per corregir la insuficiència tricuspidea

  A començaments de setembre es va implantar amb èxit a l’Hospital de Sant Pau un clip en la vàlvula tricúspide per corregir la insuficiència tricuspidea. Aquesta intervenció, que va portar a terme l’equip de intervencionisme estructural de la Unitat d’Hemodinàmica, del Servei de Cardiologia, és el segon cop que es fa a Catalunya.
 • El Dr. Modesto Orozco impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau
  21/09/2017

  El Dr. Modesto Orozco impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau

  L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb La Plataforma de Serveis Científic Tècnics, organitza el seminari “Towards in Silico Humans”, a càrrec del Dr. Modesto Orozco, Biologia Estructural i Computacional, IRB Barcelona. El Seminari serà el proper 26 de setembre a les 15 hores, a les sales polivalents de l’Hospital.
 • World Fusion Barcelona Solidario dona suport a la investigació contra la trombosi
  20/09/2017

  World Fusion Barcelona Solidario dona suport a la investigació contra la trombosi

  El proper 14 d’octubre, al Poble Espanyol, tindrà lloc la quarta edició del World Fusion. Una edició que es vesteix de gala per a convertir-se en el World Fusion Barcelona Solidario, on enguany els fons recaptats aniran a la investigació contra la trombosi que es porta a terme a l’Institut de Recerca de Sant Pau per al seu projecte Activa’tt contra la trombosi.
 • El Servei de Neurologia publica al Nature Genetics
  19/09/2017

  El Servei de Neurologia publica al Nature Genetics

  La Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de Sant Pau ha publicat recentment un article a la revista científica Nature Genetics sobre un estudi en malaltia d’Alzheimer. Podeu consultar l’article “Rare coding variants in PLCG2, ABI3, and TREM2 implicate microglial-mediated innate immunity in Alzheimer’s disease”, en el document adjunt.
 • Descobreixen una nova síndrome genètica que predisposa al càncer
  18/09/2017

  Descobreixen una nova síndrome genètica que predisposa al càncer

  Una investigació liderada per Jordi Surrallés, director del Servei de Genètica de l'Hospital de Sant Pau ha identificat una nova síndrome genètica causada per mutacions en les dues còpies del gen FANCM -les anomenades mutacions bial·lèliques-. Els resultats, publicats a Genetics in Medicine la revista oficial de l'American College of Medical Genetics, del grup Nature, suggereixen que aquestes mutacions predisposen a l'aparició precoç de tumors i de toxicitat a la quimioteràpia.
 • La Dra. Neus Agell impartirà un nou seminari de l’IIB Sant Pau
  13/09/2017

  La Dra. Neus Agell impartirà un nou seminari de l’IIB Sant Pau

  L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en col·laboració amb el Grup d’Oncologia Molecular Translacional, ofereix la conferència de la Dra. Neus Agell Jané, del Departament de Biomedicina de la Universitat de Barcelona. El seminari titulat “Recuperació després d’un estrès replicatiu: Implicacions en la supervivència i l’estabilitat cromosòmica de cèl·lules tumorals”, tindrà lloc el proper 18 de setembre, a les 15 hores, a les sales polivalents de l’Hospital de Sant Pau.