Events

Events
 • El Dr. Lluís Puig guanya el Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario
  15/02/2017

  El Dr. Lluís Puig guanya el Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario

  El Dr. Lluís Puig, cap del grup de Recerca de Dermatologia de l’IIB-Sant Pau i cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha obtingut el guardó “Premio a la Innovación en el Ámbito Sanitario 2016” atorgat per la càtedra “El medicamento innovador: su auténtica dimensión” de la Universidad de Alcalá de Henares, en col·laboració amb Celgene i SILO.
 • 500 trasplantaments del moll d’os pediàtrics a Sant Pau
  14/02/2017

  500 trasplantaments del moll d’os pediàtrics a Sant Pau

  La Unitat d'Hematologia, Oncologia i de Trasplantament de Progenitors Hemopoètics del Servei de Pediatria de l'Hospital de Sant Pau, celebra aquest mes de febrer la recuperació hematològica d'un pacient pediàtric que ha estat el número 500 dels trasplantaments realitzats en aquesta Unitat. Es tracta d'un infant amb una malaltia neoplàsica hematològica en segona remissió i en la que el trasplantament és l'únic tractament que li pot oferir possibilitats de curació.
 • La Medicina al teu abast
  13/02/2017

  La Medicina al teu abast

  El dijous 16 de febrer tindrà lloc a les sales polivalents (Bloc A, 2n. pis), dins el cicle de conferències La Medicina al teu abast, la conferència: “Noves tecnologies on són els límits?” La conferència anirà, a càrrec Antonio Tejero, psicòleg de la Unitat de conductes addictives i Ana Millet, infermera especialista en Salut Mental, tots dos professionals de Sant Pau.
 • Segona sessió de les Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer
  12/02/2017

  Segona sessió de les Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

  El proper dimecres 15 de febrer es celebrarà la segona sessió del Cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer. La xerrada “S’hereta l’Alzheimer?”, a càrrec de Jordi Clarimón, investigador del Grup de Neurologia de l’Institut de Recerca de Sant Pau, tindrà lloc a les 17 hores a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • Ada Parellada cuina amb els usuaris de Dr. Pi i Molist
  08/02/2017

  Ada Parellada cuina amb els usuaris de Dr. Pi i Molist

  Els usuaris de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist han participat, avui 9 de febrer, en un taller de cuina amb la restauradora Ada Parellada. La cuinera i propietària del restaurant Semproniana ha preparat un seguit de receptes ajudada pels pacients que habitualment realitzen els tallers de cuina que organitza el Club social.
 • Sant Pau participarà en l’estudi del tractament percutani de la insuficiència mitral
  06/02/2017

  Sant Pau participarà en l’estudi del tractament percutani de la insuficiència mitral

  El Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau ha estat designat per part del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad com a centre per a participar en l’estudi de monitorització de la implantació del clip mitral pel tractament percutani de la insuficiència mitral, que coordina l’Agencia d’Avaluació de Tecnologies del País Vasc (OSTEBA). Aquesta designació ens permet a més, ser centre de referència per a la implantació del clip mitral per a d'altres Comunitats de l'Estat.
 • Noves possibilitats per al desenvolupament de fàrmacs contra el càncer de pròstata
  04/02/2017

  Noves possibilitats per al desenvolupament de fàrmacs contra el càncer de pròstata

  L’article “Structure of the homodimeric androgen receptor ligand-binding domain” dirigit pels professors Pablo Fuentes-Prior (Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, IR-HSCSP) i Eva Estébanez-Perpiñá (Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona, IBUB) surt publicat a la prestigiosa revista Nature Communications.
  A partir d’aquest treball els investigadors ja han començat a treballar en el disseny d’una nova generació de fàrmacs per al tractament personalitzat del càncer de pròstata basat en aquests resultats.
 • Premi a la millor comunicació oral del XXVI Congrés de la Societat Catalana de Disgestologia
  01/02/2017

  Premi a la millor comunicació oral del XXVI Congrés de la Societat Catalana de Disgestologia

  La Dra. Eva Román, infermera de recerca del Servei de Patologia Digestiva i professora de l’Escola Universitària d’Infermeria de l’EUI-Sant Pau ha rebut el premi a la millor comunicació oral durant el XXVI Congrés de la Societat Catalana de Digestologia, que es va celebrar del 26 al 28 de gener a Lleida.
 • III Jornades d’Infermeria
  25/01/2017

  III Jornades d’Infermeria

  Del 7 al 9 de febrer es celebraran a l’Hospital les III Jornades d’Infermeria, organitzades per la direcció Infermera de Sant Pau. Una trobada que té com a finalitat afavorir l’intercanvi d’experiències entre els diferents professionals de l’Hospital i la millora en la qualitat de les cures infermeres, una oportunitat per conèixer projectes, reflexions metodològiques o presentacions a congressos.
 • Sandra de Andrés Muñoz guanya el Premio Metas 2016
  19/01/2017

  Sandra de Andrés Muñoz guanya el Premio Metas 2016

  El treball “Factores asociados con la adherencia al tratamiento en pacientes drogodependientes” de Sandra de Andrés Muñoz, infermera de la Unitat de Conductes Addictives del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, ha guanyat el premi al millor treball d’investigació dels Premios Metas, guardonat amb 6.000 euros.
 • “Cuidar al cuidador” primera conferència del cicle “La medicina al teu abast”
  15/01/2017

  “Cuidar al cuidador” primera conferència del cicle “La medicina al teu abast”

  Aquest dijous, 19 de gener, comença el cicle de conferències d’enguany de "La Medicina al teu abast". Aquesta primera conferència “Cuidar al cuidador” a càrrec del Dr. Domingo Ruiz, cap clínic de la Unitat de Geriatria, i Encarnacion Sáez, infermera de l'Hospital de Dia de Geriatria s’impartirà a les sales polivalents de 18.30 a 20 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • El Dr. Targarona nou director de Cirugía Española
  12/01/2017

  El Dr. Targarona nou director de Cirugía Española

  El Dr. Eduardo Targarona, director de la Unitat de cirurgia gastrointestinal i hematològica de l’Hospital de Sant Pau, és el nou director de la publicació Cirugía Española, òrgan oficial d’expressió de l’Asociación Española de Cirujanos. Cirugía Española està indexada a Pubmed i actualment té un Impact Factor 1, és a més la revista d'abast quirúrgic en castellà més visitada per internet.
 • Marató donants de Sang 2.0
  11/01/2017

  Marató donants de Sang 2.0

  La Marató se celebra aquest any del 13 al 20 de gener als grans hospitals del país. Amb aquesta campanya s’esperen aconseguir 8.000 donacions de sang que permetin remuntar les reserves després de les Festes de Nadal, un període en què han baixat les donacions al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania, el fred i les malalties que s’hi associen i diversos festius intersetmanals.
 • El Barça visita als infants de Sant Pau
  03/01/2017

  El Barça visita als infants de Sant Pau

  Els jugadors del Futbol Club Barcelona, Javier Mascherano i Arda Turan, i el preparador físic de l’equip, Rafel Pol, van visitar el dimecres 3 de gener als nens i nenes ingressats a la sala de Pediatria i a la UCI Pediàtrica de l’Hospital. Durant la visita, els jugadors van repartir regals per a tots els infants, es van fer fotos amb els més petits i van signar autògrafs.
 • Missa del Gall a l’Església de Sant Pau
  22/12/2016

  Missa del Gall a l’Església de Sant Pau

  Dissabte 24 de desembre, a les 20h, se celebrarà la Missa del Gall a l’Església de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb la participació de la Coral de l’Hospital i la Coral del Col•legi de Metges. La missa es retransmetrà a les habitacions pel circuit tancat de TV.
 • Concert de Nadal a l’Església de l’Hospital
  20/12/2016

  Concert de Nadal a l’Església de l’Hospital

  Concert de Nadal conjunt de l'Orquestra i Coral del Col•legi de Metges i de l'Hospital de Sant Pau a l'Església de l'Hospital, dirigit pel mestre Raverté i pel Dr.Craven. La cita: avui 21 de desembre, a les 20 h.
 • Els usuaris de la Residència Dr. Pi i Molist surten a celebrar el Nadal
  15/12/2016

  Els usuaris de la Residència Dr. Pi i Molist surten a celebrar el Nadal

  Prop de quaranta usuaris de la Residència Dr. Pi i Molist van celebrar aquesta setmana el dinar de Nadal al restaurant Flamant (Enric Granados, 23). És la primera vegada que es programa aquesta activitat amb els usuaris del centre i l’experiència va ser tot un èxit. Una celebració que s’ha realitzat per gentilesa del Grup Andilana que treballa habitualment amb entitats i fundacions que faciliten la integració laboral, especialment de grups amb risc d’exclusió social.
 • Els doctors de l’Hospital i la Coral d’afàsia participaran al programa de la Marató de TV3
  15/12/2016

  Els doctors de l’Hospital i la Coral d’afàsia participaran al programa de la Marató de TV3

  La Dra. Carme Garcia, del Servei de Neurologia i el Dr. Joan Molet, director del Servei de Neurocirurgia faran una intervenció en el programa la Marató de TV3, que enguany celebra el seu 25 aniversari i està dedicat a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Durant el programa més de 20 cantants afàsics del Cor Canta Sant Pau també intervindran destapant un dels darrers marcadors.
 • La Coral Canta Sant Pau acompanya Maria Cambray al seu primer disc
  15/12/2016

  La Coral Canta Sant Pau acompanya Maria Cambray al seu primer disc

  La Coral Canta Sant Pau, del Servei de Neurologia de l’Hospital, ha participat en la gravació del tema “Golpe” de la cantant Maria Cambray. Aquest projecte surt de la idea de compartir l’experiència amb el cor d’afàsia de l’Hospital, format per una quarentena de persones que també han patit un dany cerebral i el cantar els hi ajuda a recuperar el llenguatge. La cantant, que col·labora habitualment amb la coral d’afàsia de l’Hospital, va patir un ictus isquètic el 2010 i aquest any col·labora amb el programa de la Marató de TV3, enguany dedicat a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.
 • Sant Pau als premis de La Unió
  15/12/2016

  Sant Pau als premis de La Unió

  El projecte “Servei d’abordatge integral del procés assistencial” del Dr. Xavier Viñolas i Mireia Barroso ha quedat finalista a la VII edició dels Premis La Unió a la Innovació en Gestió, en el marc de la cloenda de l’Assemblea General de La Unió que va tenir lloc ahir dijous 15 de desembre.