Events

Events
 • L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació Catalana Síndrome de Down inauguren la Unitat Alzheimer–Down
  13/04/2016

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació Catalana Síndrome de Down inauguren la Unitat Alzheimer–Down

  Fruit de l’acord de l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) s’inaugura la Unitat Alzheimer – Down a Sant Pau. El nou espai, al Pavelló Santa Victòria de Sant Pau, permetrà millorar la qualitat en l’atenció dels pacients amb la integració en un sol lloc de l’atenció neurològica adulta de les persones amb síndrome de Down de Catalunya.
 • 25 Aniversari del Curs de tumors de l’aparell locomotor
  06/03/2016

  25 Aniversari del Curs de tumors de l’aparell locomotor

  La Unitat de Cirurgia Ortopèdica Oncològica del Servei de COT de Sant Pau organitza el XXV Curs de tumors de l’aparell locomotor del 26 al 29 d’abril a la Sala d’actes de l’Hospital. Enguany el curs fa 25 anys i és el degà dels cursos d’aquesta patologia a l’Estat.
 • Trasllat de la Unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Sant Pau
  25/02/2016

  Trasllat de la Unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Sant Pau

  La Unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Sant Pau trasllada la seva activitat assistencial, a partir del dilluns 29 de febrer, a una oficina situada al CAP Guinardó del C. Teodor Llorente, 26. També es realitzaran en aquest centre les tasques d’educació grupal (taller de mares, preparació al part, etc.) que fins ara es realitzaven al pavelló 20 de l’Hospital.
 • Premi per la infermeria de Sant Pau
  14/03/2016

  Premi per la infermeria de Sant Pau

  A les XLIII Jornades de la Societat Científica Espanyola d’Estudis sobre l’Alcohol, l’Alcoholisme i les altres Toxicomanies (SOCIDROGALCOHOL), un equip d’infermeria de Sant Pau liderat per Alex Marieges, supervisor d’infermeria del Servei de Psiquiatria, va guanyar el premi a la Millor labor d’infermeria amb el pòster: 2RescApp. Una App que pot salvar vides.
 • Donació pel Servei d’Oncologia
  20/03/2016

  Donació pel Servei d’Oncologia

  Els organitzadors de la 4ª Edició de la Marató i Mitja Marató de muntanya Camí dels Ibers i el Centre Mèdic La Roca, van fer lliurament de dos xecs de 1800€ respectivament al Servei d’Oncologia de l’Hospital de Sant Pau durant l’acte de cloenda d’aquest edició de la cursa presidit pel Sr. Albert Gil, alcalde de la localitat, i que va tenir lloc a la Sala de plens de l'Ajuntament de La Roca del Vallès.
 • Èxit de participació en el BBM 2016
  21/03/2016

  Èxit de participació en el BBM 2016

  El Barcelona Breast Meeting 2016 organitzat pel Servei Mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau i el Mar del 16 al 18 de març ha tingut una participació rècord amb més de 30 experts de tot el món que han participat en diferents taules i debats, i més de 300 inscrits procedents i de 28 països d’Europa, Àsia i Amèrica. En aquesta edició del BBM els experts han discutit sobre la conveniència de la cirurgia conservadora de mama versus la mastectomia total i la reconstrucció en el mateix acte quirúrgic amb la intenció de crear una guia per als professionals.
 • Visita Institucional al Servei d’Urgències Generals
  20/03/2016

  Visita Institucional al Servei d’Urgències Generals

  El divendres 18 de març van visitar el Servei d’Urgències Generals de Sant Pau el Dr. David Elvira, director del Servei Català de la Salut, el Dr. Lluís Franch, gerent de la Regió Sanitària de Barcelona i el Dr. Jaume Estany, gerent del Consorci Sanitari de Barcelona. Van ser rebuts pel Dr. Albert Salazar, director gerent de l’Hospital, el D. Alessandro Sionis, director mèdic, la Dra. Carme Jover, cap d’Infermeria i la Sra. Sílvia Castells, directora de Comunicació. El recorregut pel Servei d’Urgències Generals va anar a càrrec del Dr. Salvador Benito, director del Servei, la Dra. Mireia Puig, directora de la Unitat d'Urgències Generals i la Sra. Mar Pina, supervisora d'Urgències.
 • Premi a la millor publicació de recerca infermera per la EUI Sant Pau
  30/03/2016

  Premi a la millor publicació de recerca infermera per la EUI Sant Pau

  Durant la 3a Jornada de reconeixement a la recerca infermera, organitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), l’Àrea de Recerca del COIB va lliurar el Premi a la millor publicació de recerca infermera, en l’àmbit internacional, a la Dra. M. Antonia Martínez Momblan, professora de l’EUI Sant Pau. El premi va ser atorgat per l’article “A specific nursing educational program in patients with Cushing’s syndrome“, publicat a la revista Endocrine l’any 2015.
 • Sant Pau inaugura la nova seu de la Rare Disease Platform a Barcelona
  30/03/2016

  Sant Pau inaugura la nova seu de la Rare Disease Platform a Barcelona

  EURORDIS, the European Organisation for Rare Diseases, ha inaugurat la seva nova seu a Sant Pau. La Rare Disease Platform, estarà ubicada al Pavelló de Santa Apol·lònia del Recinte Modernista on es reuniran les activitats locals, nacionals i d’àmbit europeu dels grups de pacients. La nova seu acollirà la Plataforma de Malalties Minoritàries de Sant Pau i les oficines d’EURORDIS. En aquest sentit, l’Hospital ha signat un acord de col·laboració amb EURORDIS amb la finalitat d’aconseguir un major grau d’eficiència i eficàcia en l’àrea de les malalties minoritàries, així com per a mantenir una col·laboració entre ambdues institucions a llarg termini.
 • El Servei de COT publica a la revista Injury
  24/02/2016

  El Servei de COT publica a la revista Injury

  La Unitat de traumàtics del Servei de COT de Sant Pau ha publicat l'article "Antiresorptive treatment, when initiated after a first hip fracture, may not protect of a second contralateral episode in elderly population: A study with 685 patients" a la revista Injury, de referència internacional en l’àmbit de l’atenció i la cirurgia de la patologia traumàtica. Els autors de l’article que posa en qüestió la utilitat del tractament antirresortiu per a la prevenció d’una segona fractura de fèmur en els pacients que n’han patit una prèvia, són la Dra. Marina Besalduch, el Dr. Ion Carrera, la Dra. Mireia Gómez-Masdeu i el Dr. Julio de Caso.
 • Sant Pau rep l’únic guardó de l’Estat de la Societat Europea de Cardiologia (ESC) per un projecte que identifica el risc trombòtic
  22/02/2016

  Sant Pau rep l’únic guardó de l’Estat de la Societat Europea de Cardiologia (ESC) per un projecte que identifica el risc trombòtic

  L'equip de l’IIB Sant Pau, liderat pel Dr. José Manuel Soria, ha estat reconegut com a un dels 5 projectes de tot el món per formar part del programa de Beques per a la Innovació en Recerca Mèdica de la ESC. Els cinc guanyadors han estat seleccionats entre més de 550 candidatures presentades per investigadors i instituts capdavanters de tot el món. Les beques han estat atorgades a projectes de recerca que tracten de resoldre àrees de necessitat mèdica no cobertes en malalties tromboembòliques amb una dotació de 400.000€ a cadascun.
 • Jornada de portes obertes per futurs residents
  18/02/2016

  Jornada de portes obertes per futurs residents

  El dimecres 30 de març a les 12h tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Hospital la Jornada de portes obertes informativa per a futurs residents a Sant Pau.
 • Visita Institucional de la Sra. Gemma Tarafa a Sant Pau
  17/02/2016

  Visita Institucional de la Sra. Gemma Tarafa a Sant Pau

  La Sra. Gemma Tarafa, patrona de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en representació de l’Ajuntament de Barcelona i comisionada de Salut del mateix ajuntament, ha fet una visita institucional a diferents àrees de l’Hospital acompanyada pel Dr. Albert Salazar, director gerent de Sant Pau, la Dra. Gemma Craywinckel, directora assistencial, i la Sra. Margarita Esteve, directora infermera.
 • Sant Pau publica a Addiction Biology
  07/02/2016

  Sant Pau publica a Addiction Biology

  Un nou estudi publicat a la revista Addiction Biology, la de major impacte en el camp de les addiccions, ha demostrat la presència d’alteracions en la funcionalitat i estructura cerebral dels consumidors de cocaïna. L’estudi ha estat liderat pel grup d’investigació en Neuropsicofarmacologia Humana de l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), en col·laboració amb la Unitat de Conductes Addictives del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, el grup de Plasticitat Cerebral de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell) i el Departament de Farmacologia i Terapèutica, de la UAB.
  Podeu consultar l’article clicant aquí
 • Sant Pau al New England
  25/01/2016

  Sant Pau al New England

  El Servei d'Hematologia de Sant Pau ha participat en un estudi publicat aquest mes de gener al New England Journal of Medicine amb el títol Antilymphocyte Globulin for Prevention of Chronic Graft-versus-Host Disease. L’estudi demostra que la administració de globulina anti-timocítica amb la teràpia de preparació d’un trasplantament hematopoètic de germà HLA-idèntic en malalts amb leucèmia aguda disminueix a la meitat la incidència de malaltia de l’empelt contra l’hoste (MECH) crònica. Aquesta darrera complicació afecta molt negativament la qualitat de vida i es causa de morbiditat i mortalitat. L’estudi també mostra que el grup tractat amb ATG va tenir millor supervivència lliure de MECH crònica i recaiguda.
 • Publicació del Servei de COT a International Orthopaedics
  24/01/2016

  Publicació del Servei de COT a International Orthopaedics

  El Dr. Ion Carrera Fernandez, coordinador de la Unitat Funcional de l'Aparell Locomotor del Servei de COT, ha publicat l’article “Fixation of a split fracture of the lateral tibial plateau with a locking screw plate instead of cannulated screws would allow early weight bearing: a computational exploration”, a la revista de la Societat Internacional de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, International Orthopaedics. Podeu consultar l’article en el document adjunt.
 • Sis segles d’assistència hospitalària a Barcelona: de Santa Creu a Sant Pau
  06/01/2016

  Sis segles d’assistència hospitalària a Barcelona: de Santa Creu a Sant Pau

  S’ha editat el llibre “Sis segles d’assistència hospitalària a Barcelona: de Santa Creu a Sant Pau”, escrit per Isabel Fargues i Roser Tey. Es tracta d’un estudi que dibuixa un recorregut molt acurat sobre el paper de la infermeria i la seva evolució al llarg dels temps cap a la seva professionalització. Aquesta obra posa de manifest el paper que ha tingut l’Hospital de la Santa Creu, primer, i de la Santa Creu i Sant Pau després, en l’atenció als més necessitats. Amb el rerefons d’una institució que és part indestriable de la vida de la ciutat, fa referència a tots els canvis socials, polítics i científics que ha experimentat Barcelona des de l’Edat Mitjana. El llibre el trobareu a la botiga del Recinte Modernista.
 • Plos One publica un article que descriu el Portal Diana Salut
  17/02/2016

  Plos One publica un article que descriu el Portal Diana Salut

  La revista Plos One ha publicat un article on es descriu el portal DianaSalud de lliure accés, creat pel Servei d´Epidemiologia Clínica-Centre Cochrane de Sant Pau amb una ajuda parcial del CIBERESP, en el marc de la iniciativa MAPAC (Millora de l'Adequació de la Pràctica Assistencial i Clínica) de l’Hospital. Podeu consultar l’article en el document adjunt
 • Sant Pau publica a Lancet
  13/12/2015

  Sant Pau publica a Lancet

  Els Serveis d’Anestesiologia, d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública i de Cirurgia Cardíaca han participat en la publicació col·lectiva de l’estudi SIRS (Steroids In caRdiac Surgery Trial) al número 10.000 de la prestigiosa revista Lancet, un número especial dedicat a la cirurgia. L’article comunica els resultats principals de l’estudi SIRS, un estudi internacional coordinat des de Canadà i en el que ha participat Sant Pau.
 • Premis Diario Médico 2015
  17/11/2015

  Premis Diario Médico 2015

  Enguany Diario Médico ha premiat l’equip del Servei de Ginecologia i Obstetrícia i al Servei d’Oncologia de Sant Pau.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

Contacte Comunicacio

communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat