Ruta de navegación

Actualidad

null 32ena Cursa Cientifica de lHospital de Sant Pau

Actualidad
18/02/2020
32ena Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

Un any més Sant Pau, amb el suport de la Fundació Dir , la Fundació Cors Units  i el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallés (CAR), organitza la cursa científica que enguany celebra la seva 32ena edició el dissabte 28 de març.  La cursa, que té com a objectiu promoure l’exercici físic controlat com a teràpia complementària per al tractament de les malalties cardíaques, s’iniciarà a les 10 h davant l’esplanada de l’antiga cafeteria.

Com ja és habitual figures de l’atletisme se sumen a la cursa participant també en el tret de sortida de l’esdeveniment. Aquest any comptarem amb la presència de l'atleta Maria Luisa Muñoz, maratoniana olímpica a Sidney i Atlanta.

Des de 1989 l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitza la Cursa Científica amb la intenció d’aprofundir en el coneixement dels efectes de l’esport sobre la salut i conscienciar la població sobre la necessitat de fer exercici. En aquests 32 anys hi han pres part més de 2.000 participants i s’hi han dut a terme una vintena d’investigacions que han permès demostrar científicament que l’esport és beneficiós per a la salut i que la pràctica de l’exercici físic és recomanable per a totes les persones, incloses les malaltes, sempre que s’adeqüi a la seva edat i característiques.

Els resultats d’aquests estudis han permès demostrar que la pràctica regular d’exercici no comporta cap perjudici per als pacients amb un problema de cor clínicament estabilitzat, per als pacients que han de prevenir i controlar la diabetis del tipus II, els que tenen hipertensió o altres alteracions de tipus metabòlic com hipercolesterolèmia. En les darreres edicions ja hi participen pacients que han tingut un problema de cor i que han seguit un programa de rehabilitació.

Inscripcions