Ruta de navegación

Actualidad

null Dia mundial higiene de mans 2018

Actualidad
03/05/2018
Salva vides: renta’t les mans!

En el següent enllaç trobareu material informatiu i divulgatiu de l’OMS sobre el Dia Mundial de la Higiene de Mans: http://www.who.int/gpsc/5may/tools/es/

El problema
Cada any, cents de milions de pacients de tot el món es veuen afectats per infeccions associades a l’atenció sanitària (IAAS) abans anomenades infeccions nosocomials o hospitalàries.

Tot i que les IAAS constitueixen l’esdeveniment advers més freqüent en l’atenció sanitària, encara es desconeix la seva veritable càrrega mundial degut a la dificultat de reunir dades fiables.

La comprensió i l’avaluació de la càrrega mundial de les IAAS és una de les principals esferes de treball del programa «Una atenció neta és una atenció més segura». S’han realitzat exàmens sistemàtics de la literatura sobre el tema amb l’objectiu d’identificar els estudis publicats al respecte en els països desenvolupats i en desenvolupament i coneixement de la magnitud del problema.

Els resultats d’aquests exàmens es van publicar en línia el 10 de desembre de 2010 a The Lancet, i apareixen recopilats en un informe exhaustiu de l’OMS sobre la càrrega mundial d’infeccions endèmiques associades a l’atenció sanitària: http://www.who.int/gpsc/country_work/burden_hcai/es/

La solució
La majoria de les IAAS es poden prevenir mitjançant una bona higiene de mans, netejant-les en els moments oportuns i de manera apropiada. Les directrius de l’OMS sobre higiene de mans en l’atenció sanitària (WHO Guidelines on hand hygiene in health care) http://whqlibdoc.who.int/publications/2009/9789241597906_eng.pdf contribueixen a promoure i millorar la higiene de mans en els centres sanitaris de tot el món. Es completen mitjançant l’Estratègia Multimodal de l'OMS per a la Millora de la Higiene de Mans, la seva Guia d’aplicació i nombrosos instruments que es poden fer servir directament per facilitar la pràctica d’aquesta estratègia. Aquests instruments s’han provat sobre el terreny i han permès obtenir dades noves i interessants sobre les pràctiques d’higiene de mans i les mesures que s’han d’adoptar per a millorar-les.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat