Actualidad

null Dr. Fortea

Actualidad
11/08/2022
El Dr. Juan Fortea, escollit coordinador del Grup d’Estudi de la Síndrome de Down i Alzheimer de la ISTAART

El Dr. Juan Fortea, investigador de l’Institut d’Investigació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau i cap de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia del mateix centre ha estat nomenat coordinador del Grup d’Estudi de la Síndrome de Down i Alzheimer de la Societat Internacional per a l’Avenç de la Investigació i el Tractament de l’Alzheimer (ISTAART).

El nomenament s’ha fet públic durant la Conferència Internacional de l’Associació d’Alzheimer (AAIC2022) que se celebra aquests dies en format híbrid, presencial i online. “És un gran orgull poder presidir aquest grup de treball a la ISTAART. La tasca de recerca en xarxa amb altres científics d’arreu del món és fonamental per enfortir el coneixement en aquesta àrea i poder avançar, en benefici dels nostres pacients”, comenta aquest expert.

El Dr. Fortea té una gran formació i experiència en l’àmbit de les demències i la neurologia cognitiva. La Unitat de Memòria que dirigeix a Sant Pau ha desenvolupat un pla pioner a nivell mundial per al cribratge poblacional de la malaltia d’Alzheimer en els adults amb la Síndrome de Down. Aquesta Unitat avalua una de les cohorts més grans del món d’adults amb la Síndrome de Down i estudis multimodals de biomarcadors d’Alzheimer.