Actualidad

null Evidencies COVID19

Actualidad
31/03/2020
Evidencies COVID19

Investigadors del Grup de Recerca d’Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris de l’Institut de Recerca Sant Pau - IIB Sant Pau, en col·laboració amb la Xarxa Cochrane Iberoamericana, han posat en marxa “Evidències COVID-19”, un nou recurs informatiu que ofereix informació rellevant relacionada amb la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 i la COVID-19.

Aquest recurs, que es va actualitzant i ampliant de forma continuada, ofereix una sèrie de documents que sintetitzen la informació més rellevant per donar resposta a qüestions prioritàries sobre la pandèmia, en forma de revisions de la literatura científica i avaluacions crítiques d’estudis publicats.

Els documents pretenen sintetitzar i actualitzar el coneixement disponible en relació amb la COVID-19, i donar d’aquesta manera una resposta col·laborativa a l’emergència sanitària actual. Aquests documents tracten qüestions relacionades amb l’epidemiologia, la clínica, la prevenció i el tractament de la infecció per SARS-CoV-2 i la COVID-19.

 

Els documents que s’estan publicant en aquest recurs són de diferents tipus:

  • Respostes COVID-19: revisions ràpides de la literatura que responen preguntes prioritàries, a nivell local o global, a partir d’altres productes de transferència del coneixement existents o, quan sigui necessari, d’estudis primaris.
  • Estudis COVID-19: comentaris estructurats d’estudis rellevants per la informació nova o original sobre el coronavirus i la COVID-19.
  • Assajos clínics COVID-19: comentaris estructurats dels assajos clínics publicats de tractaments en pacients amb COVID-19 o d’estratègies per a la prevenció de la malaltia.
  • Revisions Cochrane: enllaços a les revisions sistemàtiques Cochrane incloses en les dues primeres col·leccions especials que Cochrane ha preparat com a contingut relacionat amb la pandèmia de la COVID-19, per al control i prevenció de la infecció i les cures crítiques.

 

Aquest recurs es pot consultar en català a la pàgina web de l’Institut de Recerca:http://www.recercasantpau.cat/noticies-grup/evidencies-covid-19/ i en castellà a la pàgina web del Centre Cochrane Iberoamericà: https://es.cochrane.org/es/recursos/evidencias-covid-19