Ruta de navegación

Actualidad

null Investigadors de lHospital de Sant Pau publiquen a The Lancet Diabetes Endocrinology

Actualidad
21/11/2018
Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a The Lancet Diabetes Endocrinology

L’estudi VISION és una cohort prospectiva multicèntrica desenvolupada en vuit països, que va incloure pacients adults sotmesos a cirurgia no cardíaca. L’anàlisi publicada va avaluar en 11.954 pacients l’associació entre la glucosa preoperatòria i la lesió miocardíaca i la mort al cap de 30 dies del postoperatori. Així mateix, va avaluar aquesta associació en pacients amb i sense diabetis.

Els resultats de l’estudi mostren que la concentració preoperatòria de glucosa, particularment l’obtinguda no en dejú, prediu el risc d’esdeveniments cardiovasculars postoperatòries, especialment en pacients amb diabetis i s’identifiquen punts de tall clínicament útils per establir aquesta predicció de risc.

Els resultats d’aquest estudi tenen el potencial de millorar la informació pronòstica i, per tant, la presa de decisions abans de la cirurgia. Futurs estudis hauran d’establir si el control dels nivells de glucèmia preoperatoris millora el pronòstic dels pacients intervinguts de cirurgia no cardíaca.

L’estudi és una iniciativa del Population Health Research Institute (Universitat de McMaster, Canadà). A Espanya hi han participat dos hospitals, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Gregorio Marañón i l’ha coordinat el Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública - Centre Cochrane Iberoamericà. L'estudi va ser finançat per La Marató de TV3.

L’article està disponible a: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30057170

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat