Ruta de navegación

Actualidad

null Pneumologia de Sant Pau posa en marxa un projecte d’humanització del Servei

Actualidad
29/01/2020
Pneumologia de Sant Pau posa en marxa un projecte d’humanització del Servei

L'Hospital de Sant Pau implanta un projecte d'humanització en el seu Servei de Pneumologia i Al·lèrgia amb l'objectiu de reduir la contaminació acústica al centre, implementar l'educació terapèutica en el pacient ingressat i incentivar la seva mobilització. Aquest projecte beneficiarà fonamentalment a pacients crònics, pluripatològics i d’alta complexitat.

Després d'haver estat guardonat amb el Premi Linde Humanitza, els pacients ingressats en el Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, gràcies a la col·laboració de Linde Healthcare, es beneficien d'un projecte d'humanització que ha permès la instal·lació de vinils amb infografies informatives que mesuren la distància recorreguda i senyalitzen la direcció en els tres circuits que s'han creat per fomentar l'activitat física durant l'hospitalització. Aquests circuits, amb recorreguts diferents segons el nivell d'activitat del malalt -tal com indica Meritxell Peiró, infermera supervisora ​​del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia i coordinadora del Projecte- els realitzaran diàriament els pacients en grup. L'activitat física impacta en l'evolució i pronòstic de les malalties respiratòries cròniques. Els pacients que fan activitat física tenen millor funció pulmonar, capacitat d'esforç i millor qualitat de vida. Mobilitzar-los el més aviat possible durant l'ingrés ens assegura evitar complicacions i disminuir la dispnea d'esforç. Amb l'ajuda de suport escrit el pacient registrarà l'activitat que realitza diàriament i amb el suport de l'equip d'infermeria i fisioteràpia es monitoritzaran els progressos".

I, d'altra banda, s'ha dissenyat una àrea lúdica amb vinils en format de jocs de taula (parxís i escacs) a les taules de la sala de descans dels pacients per ocupar les llargues hores d'estada hospitalària, així com una zona per realitzar sessions d'educació terapèutica setmanals amb infermeres de Pneumologia sobre tractaments (oxigenoteràpia, teràpia inhalada, etc.), tècniques d'estalvi energètic del pacient, importància de la higiene de mans, reconeixement de signes d'alarma, deshabituació tabàquica i tots aquells temes relacionats amb els factors de risc, tractaments farmacològics i no farmacològics de la malaltia.