Ruta de navegación

Actualidad

null Primer trasplantament de cor a Sant Pau durant la Pandemia

Actualidad
29/04/2020
Primer trasplantament de cor a Sant Pau durant la Pandèmia

La difícil situació provocada pel nou coronavirus amb la conseqüent reorganització dels serveis hospitalaris i la seva focalització en la lluita contra la pandèmia, no han estat impediment per tal que l'Hospital de Sant Pau, hagi pogut seguir garantint els trasplantaments en els casos de necessitat vital.

Els Serveis de Cardiologia i de Cirurgia Cardíaca han realitzat aquesta setmana el primer trasplantament de cor durant la pandèmia del Covid-19. El pacient intervingut, amb una miocardiopatia greu i en llista d'espera des de gener, va patir un empitjorament que va obligar a l'equip mèdic de l'Hospital a organitzar el trasplantament. Donada la gravetat del pacient els hospitals Clínic i de Bellvitge van cedir a l'Hospital de Sant Pau la preferència del donant.

Cal destacar la feina dels tots els profesionals implicats i dels coordinadors per mantenir viu el programa de trasplantament cardíac, tot i la difícil situació provocada per la pandèmia. També cal agraïr a la família del donant la seva generositat.