Ruta de navegación

Actualidad

null Quirofan 18 el quirofan hibrid de Cirurgia Vascular

Actualidad
27/03/2023
Quiròfan 18, el quiròfan híbrid de Cirurgia Vascular

Ja està en marxa el quiròfan híbrid de Cirurgia Vascular. Un espai amb tecnologia d’alt nivell destinat a l’abordatge d’afeccions vasculars amb procediments de raigs X. El quiròfan disposa d’un arc d’última generació fix, envoltat d’una sèrie de característiques amb noves funcionalitats com ara l’ecografia integrada al mateix equip, que suposa una millora tant pel pacient com per l’equip assistencial.

El quiròfan 18 permet en un mateix espai poder tractar totes les patologies que acostumen a abordar els cirurgians vasculars:

“És un espai que hem desitjat durant molt de temps i finalment s’ha fet realitat, amb la màxima tecnologia disponible del mercat. L’espai disposa d’un arc d’última generació fix, de la marca Siemens, envoltat d’una sèrie de característiques de màxim nivell per poder oferir als nostres malalts tots els procediments que calguin. Es tracta d’un braç robotitzat que permet girar en tots els angles de l’espai, 360 graus en totes les direccions i això ens facilita angulacions i disposicions de la màquina que altres dispositius del mercat no fan” comenta el Dr. Jaume Dilmé, cap Clínic de Cirurgia Aòrtica del Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de Sant Pau.

 

 

El quiròfan compta també amb una taula quirúrgica amb un taulell accessori per fer Cirurgia Endovascular, dues pantalles, connexions per a retransmissions, uns armaris intel·ligents que permetran disposar de tot l’estoc dins del quiròfan i anar reposant automàticament a mesura que es vagi treballant... “Però, sobretot, el malalt estarà millor atès i tots els col·lectius que l’ulilitzarem... anestesistes, infermeres, zeladors, cirurgians... podrem fer-ho en un ambient molt més amigable i esperem que molt més efectiu”, confirma el Dr. Dilmé.

“Amb l’equip actual del quiròfan 18, podem fer moltes més coses, amb millor i més potència de raig, això vol dir que l’equip irradia més, però al mateix temps veiem molt millor tots els procediments. Quan hem de fer intervencions més llargues en el temps la màquina no s’escalfa, podem donar, per exemple, millor qualitat durant quatre hores de cirurgia i té moltes altres funcions que els equips anteriors no tenien: reconstruccions en 3D, puncions ecoguiades... tenir l’ecografia integrada en el mateix equip ens permet fer moltíssimes coses que no podríem fer dins d’un mateix quiròfan. Amb l’esterilitat màxima que això suposa” confirma el cap clínic de Cirurgia Aòrtica.

El quiròfan 18 compta també amb un dispositiu per poder retransmetre en directe i en streaming on es vulgui. Aquesta tecnologia permetrà fer cursos online, tant nacionals com internacionals, sense la necessitat de tenir dins del quiròfan equips no estèrils. Servirà per formació, per gravar les intervencions i poder-les analitzar després. És un gran pas en la modernització dels quiròfans de Cirurgia Vascular.

“Amb les cirurgies que es poden fer, es redueix l’estada hospitalària, suposa menor agressivitat pel malalt, menys cirurgies pel pacient, coses com que en comptes d’adormir-lo dues vegades l’adormirem un sol cop... Hi guanya tothom, el pacient sobretot, el cirurgià, l’Hospital, Admissions, tothom sortirà beneficiat”, clou el Dr. Dilmé.