Ruta de navegación

Actualidad

null Robotica Educativa: una nova eina per a la Terapia Ocupacional a lHospital de Sant Pau

Actualidad
13/02/2019
Robòtica Educativa: una nova eina per a la Teràpia Ocupacional a l’Hospital de Sant Pau

Sant Pau ha signat un acord de col·laboració amb el col·legi Mare de Déu dels Àngels per incorporar la Robòtica Educativa (aprendre a dissenyar, construir i programar robots) com una eina més en la Teràpia Ocupacional del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital.

Els alumnes de l’assignatura de RobÈtica (ESO-Batxillerat), del col·legi Mare de Déu dels Àngels, prepararan activitats, reptes robòtics i/o jocs personalitzats per als pacients que fan Teràpia Ocupacional. Sempre sota la supervisió i guiatge dels professionals de l’Hospital i acompanyats pel professor de RobÈtica del col·legi (Vicenç Casas), els mateixos alumnes serien els que anirien a Sant Pau amb tot el material robòtic i posarien en pràctica, interactuant amb els pacients, les activitats robòtiques dissenyades.

 

Possibles beneficis de l’activitat

 

 

Objectius concrets de rehabilitació física: integració del costat plègic, coordinació visomotora i bimanual, força i destresa manual, equilibri, habilitats visoperceptives, planificació i seqüenciació,... tant en adults com en infants.

 

Els pacients de Teràpia Ocupacional rebran per part dels alumnes una atenció individualitzada. Els alumnes tindran un paper actiu tot fent de ‘professors- acompanyants’.

 

Aprenentatge de coneixements útils i d’actualitat: amb aquest projecte no sols es miraria de millorar l’assoliment dels objectius terapèutics de cada pacient, sinó que a més a més aquests aprendrien coneixements i conceptes útils per a la societat actual (electrònica, mecànica, programació, STEM, etc.).

 

Autoestima: la construcció i programació de robots pot ajudar, especialment en aquells pacients més grans, a millorar la seva autoestima ja que, i lligant-ho amb el punt anterior, veurien que no sols treballen els objectius terapèutics sinó que a més a més aprenen robòtica.

Cost zero: la implementació del projecte no implicaria cap cost per part de l’Hospital, ja que els kits de robòtica educativa són del col·legi Mare de Déu dels Àngels.

 

Visibilitat: aprofitant una possible investigació científica per tal d’avaluar si la robòtica educativa pot ser una bona eina per ser incorporada en Teràpia Ocupacional, es generarien articles i participacions en congressos, fets que ajudarien a donar visibilitat i valor afegit al projecte.

Proximitat: la proximitat de les entitats i el treball comunitari a la zona d’influència facilita el desplaçament dels alumnes, la coordinació i la flexibilitat alhora que  promou projectes de proximitat que ens impliquen més.

Millora en l’assoliment dels objectius terapèutics fixats en Teràpia Ocupacional aprofitant els punts forts de la Robòtica Educativa:

Motivació: l’aprenentatge de robòtica motiva molt tant als pacients com als alumnes.
Adaptabilitat a edats diferents i pacients diversos: els kits de robòtica educativa es poden emprar en baixa dificultat i gradació més complexa. A més a més, com que amb un mateix kit es poden construir una gran varietat (gairebé infinita) de robots, es poden adaptar les activitats i reptes a cada pacient.
Joc: és molt senzill plantejar activitats i reptes robòtics on el joc és el protagonista.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat