Ruta de navegación

Actualidad

null Sant Pau aconsegueix la beca R01 per a un projecte multicentric amb tres institucions nordamericanes

Actualidad
03/04/2018
Sant Pau aconsegueix la beca R01 per a un projecte multicèntric amb tres institucions nordamericanes

La Unitat d’Alzheimer-Down, Unitat de Memòria, del Servei de Neurologia de Sant Pau ha aconseguit la beca “R01 AG056850-01A1; The Role of Inflammation and NGF Dysfunction in the Evolution of Alzheimer’s Disease Pathology in Down syndrome”. Un projecte multicèntric entre tres centres nordamericans -la University of California d’Irwine, la New York University i la McGill University de Montreal- i l’Hospital de la Sant Creu i Sant Pau a Barcelona.

L'objectiu principal és investigar nous biomarcadors de la Malaltia de l'Alzheimer (MA) a la síndrome de Down (SD). L'equip testarà la hipòtesi de que l'acumulació primerenca de l'amiloide (Aß) intracel·lular en cervells amb SD induirà una inflamació en el sistema nerviós central i a una disfunció del metabolisme del factor de creixement neural (NGF) abans del dipòsit d'amiloide extracel·lular. Aquests marcadors de disfunció metabòlica de NGF es podran detectar en líquids corporals en les fases preclíniques de la MA.

La proposta integrarà dades de:

  • Estudis cerebrals postmortem (Objectiu-1) que exploraran el procés proinflamatori i la disfunció del NGF al llarg de tota la vida de les persones amb DS.
  • Estudis de cultius de cèl·lules humanes primàries (Objectiu-2) que investigaran els mecanismes moleculars que vinculen la patologia primerenca de l'EA en DS amb la neuroinflamació i la disfunció metabòlica del NGF.
  • Estudis de fluids biològics (Objectiu-3) que analitzaran l'expressió d'Aß, tau, marcadors inflamatoris i relacionats amb NGF en mostres de plasma emparentat i CSF de subjectes amb SD al llarg de la vida.

Els estudis proposats haurien d'ajudar a identificar biomarcadors primerencs i en la predicció de l'inici i la trajectòria de la demència deguda a la MA en la SD.

La beca compren el període des d'abril de 2018 fins el 31 de desembre de 2022 i l'import global suma més de 3 milions de dòlars.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat