Ruta de navegación

Actualidad

null Sant Pau publica a Biochimica et Biophysica Acta - Biomembranes

Actualidad
22/05/2019
Sant Pau publica a Biochimica et Biophysica Acta - Biomembranes

Un treball liderat per la Dra. C. Vicenta Llorente Cortés, coordinadora del Grup de Lípids i Patologia Cardiovascular  de l’IIB – Sant Pau i del CSIC, ha estat publicat recentment a Biochimica et Biophysica Acta – Biomembranes. En col·laboració amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i dins d'un projecte RETOS-Colaboración finançat per MINECO i coordinat per Iproteos S.L, el Grup de Lípids i Patologia Cardiovascular de l’IIB Sant Pau, demostra que els pèptids derivats d’una seqüència del receptor LRP1 són altament eficaços en la inhibició del procés patològic d’agregació de les LDLs que té lloc a la paret vascular durant el desenvolupament d’arteriosclerosi.  

 

Recentment, amb mostres de LDL de participants dels estudis SYSDIET i EQUATOR, uns autors nòrdics han demostrat que la susceptibilitat individual de les LDLs a agregar-se s’associa amb mort futura per malaltia cardiovascular. Per tant, els pèptids derivats de LRP1 emergeixen com a potencials eines clíniques en el control de l’agregació de la LDL, la prevenció de l’aterosclerosi i les futures complicacions cardiovasculars, en particular en pacients amb LDL amb propensió a l’agregació, com són els pacients obesos i diabètics.

En el treball han participat també els grups de recerca en Bioquímica cardiovascular de l’IR-Sant Pau, liderat pel Dr. José Luis Sánchez-Quesada, i Disseny Proteinòmic i Immunoteràpia de la UAB, liderat per la Dra. Sandra Villegas.

 

Podeu consultar la publicació

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S000527361930094X?via%3Dihub

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat