Ruta de navegación

Actualidad

null Sant Pau publica a The Lancet Oncology

Actualidad
21/01/2019
Sant Pau publica a The Lancet Oncology

Un estudi signat per la Dra. Carolina Moreno, investigadora de l’IIB Sant Pau del Grup d’Hematologia oncològica i trasplantament, i consultora del Servei d’Hematologia de l’Hospital, ha estat publicat recentment a la revista científica The Lancet Oncology. El treball compara el tractament estàndard de la Leucèmia Limfàtica Crònica en pacients majors de 65 anys (quimioimmunoteràpia) amb un tractament que incorpora inhibidors de la tirosinquinasa de Bruton (ibutrinib) i demostra un benefici clar en termes de duració de la resposta, així com una reducció del risc de progressió de la malaltia en un 80%. En els pacients que pateixen una alteració genètica que predisposa a una mala resposta al tractament estàndard, la reducció del risc és del 85%.

El tractament estàndard pels pacients majors de 65 anys que pateixen Leucèmia Limfàtica Crònica (LLC), la més prevalent en els països occidentals, és fins ara la quimioteràpia amb Clorambucil en combinació amb un anticòs anti-CD20 monoclonal obinotuzumab. En els últims anys s’han produït grans avenços en aquesta malaltia amb la introducció de nous tractaments biològics que van dirigits a dianes específiques com és el cas de l’inhibidor de la tirosinquinasa de Bruton (Ibrutinib). L’estudi Illuminate compara el tractament estàndard amb quimioimmunoteràpia versus combinació de ibrutinib amb obinotuzumab en pacients amb LLC majors de 65 anys o amb comorbilitats, no tractats prèviament. 

Amb el tractament convencional la mitjana de duració a la resposta és de 19 mesos, mentre que amb aquesta nova combinació, passats 31 mesos, la majoria de malalts mantenen la resposta.

La combinació de fàrmacs que proposa l’estudi està pendent de la seva aprovació a l’agència del medicament dels Estats Units, FDA, i es preveu que s’aprovi i estigui disponible en aquell país el primer semestre del 2019. A Europa es preveu que estigui al mercat a finals d’enguany.

La Dra. Moreno,  investigadora de l’IIB Sant Pau i consultora del Servei d’Hematologia de l’Hospital, va presentar els resultats de l’estudi en l’últim congrés de la Societat americana d’Hematologia (ASH) que va tenir lloc a San Diego i és la primera signant de l’estudi publicat recentment a The Lancet Oncology. La seva presentació va ser la més vista online de totes les que es van presentar en aquest congrés.

Sant Pau és el centre que més pacients ha reclutat en l’estudi en el que també participen més de 25 centres de tot el món.

Estudi: Lancet Oncol. 2018 Nov 30. pii: S1470-2045(18)30788-5. doi: 10.1016/S1470-2045(18)30788-5. [Epub ahead of print]

Signants: Moreno C, Greil R, Demirkan F, Tedeschi A, Anz B, Larratt L, Simkovic M, Samoilova O, Novak J, Ben-Yehuda D, Strugov V, Gill D, Gribben JG, Hsu E, Lih CJ, Zhou C, Clow F, James DF, Styles L, Flinn IW.

 

Ibrutinib plus obinutuzumab versus chlorambucil plus obinutuzumab in first-line treatment of chronic lymphocytic leukaemia (iLLUMINATE): a multicentre, randomised, open-label, phase 3 trial.

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat