Ruta de navegación

Actualidad

null Trobada dels hospitals referents en Pediatria a Catalunya amb la Fundacio Barca

Actualidad
09/05/2018
Trobada dels hospitals referents a Catalunya amb la Fundació Barça

El Dr. Albert Salazar va participar ahir, 9 de maig, juntament amb altres directius dels principals  Hospitals de referència en Pediatria de  Catalunya,  amb el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, i la directora general de la Fundació FC Barcelona, Maria Vallès, en una trobada organitzada amb l'objectiu de millorar el benestar emocional de nens i nenes amb malalties greus. 

El Programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació Barça i dels Hospitals que hi col·laboren té com a objectiu fomentar el benestar emocional dels nens i nenes amb malalties greus, mitjançant el reforç d'emocions positives. La Fundació Barça aposta per adaptar l'entorn hospitalari dels centres de referència pediàtrica de Catalunya a les necessitats dels nens, a partir de la creació de nous recursos i serveis centrats en el seu benestar.

El projecte fomenta la millora en l’hospitalització dels infants (en un estat molt sever de la malaltia), mitjançant l’ús de les noves tecnologies (experiències virtuals), així com les visites dels jugadors del primer equip i de les diferents seccions esportives del Barça.

A la trobada, que ha permès avançar en la col·laboració dins del marc del Programa de Benestar Emocional Pediàtric, han participat a part  del Dr. Salazar, el Dr. Miquel Pons i Serra, director mèdic de l’Hospital Sant Joan de Déu; Joan Martí, gerent de l’Hospital Parc Taulí;   Beatriu Bayés, directora de l’Hospital Germans Trias i Pujol “Can Ruti”; Vicenç Martínez, gerent de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, i Javier Messaguer, director general de l’Hospital de Nens de Barcelona.

 

Les noves tecnologies al servei de la qualitat de vida dels infants

Un estudi de la Universitat de Calgary va mostrar que del total d’infants que pateixen més estrès i ansietat, un 50% assumien millor les proves mèdiques si durant el tractament interactuaven utilitzant noves tecnologies.

El projecte permet que, mitjançant l’ús de dispositius electrònics amb connexions d’àudio i vídeo, els infants que no tenen la possibilitat de desplaçar-se puguin interactuar amb altres persones i viure en primera persona l’experiència Barça. D’aquesta manera, el fet d’accedir virtualment a les instal·lacions del Camp Nou i al Museu afavoreix la percepció d’autonomia i ajuda a complir els seus somnis. En aquestes trobades virtuals, l’infant, a través d’un ordinador amb càmera (des de l’habitació de l’hospital o des del domicili), gaudeix d’una visita guiada per les instal·lacions del FC Barcelona que compta també  amb l’acompanyament  a l’Hospital.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat