Ruta de navegación

Actualidad

null Un estudi liderat per investigadors de lIIB Sant Pau demostra que la propensio a la fibrillacio auricular es deguda a alteracions de la regulacio del calci intracellular

Actualidad
17/10/2018
Un estudi liderat per investigadors de l’IIB Sant Pau demostra que la propensió a la fibril·lació auricular es deguda a alteracions de la regulació del calci intracel·lular

Investigadors de l’IIB Sant Pau, del CSIC, del CIBERCV i del Servei de Cardiologia de Sant Pau, publiquen a la revista Cardiovascular Research el mecanisme pel qual pacients amb variant genètica al cromosoma 4q25 presenten una major incidència de fibril·lació auricular. L’estudi ha estat realitzat a l’Hospital de Sant Pau i compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat de Jaén.

Els resultats de l’estudi demostren que la propensió a la fibril·lació auricular es deguda a alteracions de la regulació del calci intracel·lular, tal i com han observat en miòcits aïllats de pacients portadors de la variant al cromosoma 4q25.

En aquests moments la tecnologia de recerca genètica ha evolucionat enormement reduint el cost. Això podrà permetre estudiar la prevalença de les variants genètiques en la població general.

La rellevància de l’estudi es que afronta l’arítmia cardíaca més freqüent associada a una elevada morbiditat i els resultats justifiquen un estudi prospectiu amb utilització de fàrmacs que modulen l’alliberació de calci intracel·lular.

Aquesta publicació obre les portes a un estudi prospectiu amb fàrmacs que modulen l’alliberació del calci intracel·lular per tal de tractar aquesta arítmia. Els autors de l’article estan avaluant quin dels fàrmacs amb capacitat de regular el calci intracel·lular seria el millor candidat per conduir l’assaig clínic prospectiu en un futur immediat.

Es tracta d’un treball científic que s’ha publicat recentment a la revista Cardiovascular Research i està liderat per investigadors de l’IIB Sant Pau, del CSIC i del CIBERCV. Compta amb la col·laboració dels Serveis de Cardiologia i Cirurgia Cardíaca de Sant Pau, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Jaén.

Per a consultar l’estudi

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat