Ruta de navegación

Actualidad

null Dia Mundial Sense Tabac

Actualidad
31/05/2023
Dia Mundial Sense Tabac

Avui dia 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac. Des de Sant Pau volem aprofitar aquesta jornada per conscienciar sobre els perjudicis d’un hàbit tan nociu com el tabac, sent un dels grans problemes de salut pública que afecten a la nostra societat. Al llarg del matí d’aquesta jornada, la Comissió Hospital Sense Fum posarà taules informatives al vestíbul de Sant Quintí de l’Hospital. 

En coordinació amb la Comissió Hospital Sense Fum, des de Sant Pau, aquest any hem volgut posar el focus en el paper dels professionals sanitaris com a prescriptors d’hàbits saludables de vida. Per això, el lema de la campanya és ‘Contra el tabac, sigues referent!’. 

Una de les eines més útils a les que els nostres professionals poden accedir per deixar de fumar és el Programa de Deshabituació Tabàquica que ofereix Salut Laboral. El primer pas és apropar-se al pavelló de Sant Federic (número 16) on, després d’omplir el qüestionari corresponent, es rep el tractament necessari acompanyat d’un seguiment al llarg d’un any.

La Comissió Hospital Sense Fum, formada per professionals de diversos àmbits del nostre centre, vetlla per protegir, preservar i millorar la salut dels usuaris, visitants i persones que treballen a l'Hospital. Per això la Comissió instal·larà taules informatives al vestíbul de Sant Quintí a les que es podrà accedir durant tot el matí del dia 31, de 9h a 13h, on els usuaris hi trobaran: 

-Prova amb carboxímetre, per avaluar els nivells de monòxid de carboni dels usuaris. 
-Informació sobre el Programa de Deshabituació Tabàquica dirigit als professionals. 
-Professionals experts en deshabituació tabàquica proporcionaran informació sobre patologies relacionades amb el consum de tabac i els millors tractaments al respecte.

En el marc de la Setmana Sense Fum, a la tarda tindrà lloc una sessió informativa i un col·loqui organitzats per l’Associació de Veïns de la Sagrera a les 19.15h al Casal de Barri Torre de la Sagrera (Carrer Berenguer de Palou, 64-66). L’acte comptarà amb la participació de Diego Carrillo, pneumòleg de l’Hospital de Sant Pau.  

Per altra banda, diversos membres de la Comissió distribuiran per tots els Serveis el Fulletó d’Intervenció breu en tabaquisme en pacients hospitalitzats. Una eina pràctica per als professionals on trobaran una guia d’actuació ràpida per ajudar als usuaris fumadors a començar la seva deshabituació. 

I per últim, un dels problemes més greus detectats al recinte hospitalari és l’acumulació de burilles fora dels cendrers habilitats, que en moltes ocasions acaben al terra dels espais lliures de fum. Per aquest motiu, recordem el mapa de zones lliures de fum de l’Hospital: