Actualidad

Actualidad
 • Vine a la Conferència sobre Malalties Intersticials!
  04/10/2022

  Vine a la Conferència sobre Malalties Intersticials!

  Demà dijous 6 d’octubre de les 10.30 a les 12.30 a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau té lloc la trobada entre malalts pulmonars i familiars. En aquesta trobada, trobareu informació molt interessant des del punt de vista mèdic gràcies a la intervenció del Dr. Diego Castillo, responsable de Malalties Intersticials difuses d’aquest mateix hospital, i també de representants de l’associació AIRE. L’entrada és gratuïta!
 • Commemoració dels 140 anys del Servei de Neurologia
  03/10/2022

  Commemoració dels 140 anys del Servei de Neurologia

  Enguany el Servei de Neurologia celebra el seu 140 aniversari. Una efemèride molt rellevant per a l’especialitat, ja que va ser el primer creat no només a Catalunya sinó també a tot l’Estat. Com a part d’aquesta celebració, ha tingut lloc una trobada commemorativa a la Sala de Convalescència amb la presència de diversos professionals de la Neurologia, entre ells diversos càrrecs de Sant Pau, com el Dr. Adrià Comella, director gerent; la Dra. Xènia Acebes, directora assistencial; i el Dr. Alberto Lleó, director del Servei de Neurologia.
 • Sant Pau aplica per primer cop la cirurgia d'estimulacio cerebral profunda per pal·liar els símptomes de la malaltia de Huntington
  02/10/2022

  Sant Pau aplica per primer cop la cirurgia d'estimulacio cerebral profunda per pal·liar els símptomes de la malaltia de Huntington

  L’Hospital de Sant Pau ha aplicat per primer cop l’estimulació cerebral profunda (ECP) a la malaltia de Huntington, una patologia neurològica hereditària, minoritària i neurodegenerativa on un dels principals símptomes és la corea, un moviment continu i incontrolat en diferents parts del cos. Arreu del món, no són més de cent pacients amb aquesta patologia que han estat intervinguts amb aquesta tècnica, amb la qual cosa la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de Sant Pau i el Servei de Neurocirurgia consoliden el seu lideratge en aquest àmbit. L’objectiu de l’operació és pal·liar els símptomes de la corea i, per tant, millorar la qualitat de vida de la pacient.
 • Jornada de Treball Social Sanitari
  02/10/2022

  Jornada de Treball Social Sanitari

  La sala d’actes de l’Hospital acull avui, 3 d’octubre, de 9 a 14.30 hores, la Jornada de Treball Social Sanitari. Una sessió que porta per lema “El desafiament del desenvolupament de la professió en l’era digital”.
 • Inauguració del Màster Oficial en Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut (ICACS)
  29/09/2022

  Inauguració del Màster Oficial en Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut (ICACS)

  Aquest proper dilluns 3 d’octubre a les 15.30 hores s’inaugurarà oficialment la 13a edició del Màster en Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut (ICACS) de la UAB, corresponent al curs 2022-2023 en un acte que tindrà lloc a les Sales Polivalents de Sant Pau (2a planta del Bloc A). La sessió inaugural anirà a càrrec del Dr. Miquel Porta, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UAB, qui presentarà el seu nou llibre: “Epidemiologia propera. La salut pública, la carn i l’oxidat ganivet de la por”.
 • Sant Pau participa en un estudi multicèntric per comprovar l'efectivitat d'un fàrmac contra l'Alzheimer
  28/09/2022

  Sant Pau participa en un estudi multicèntric per comprovar l'efectivitat d'un fàrmac contra l'Alzheimer

  Sant Pau, és un dels centres que han participat en un estudi multicèntric per comprovar l'efectivitat de lecanemab, un fàrmac experimental que retarda un endarreriment de la mort neuronal en els afectats per l'Alzheimer.
 • Sant Pau, finalista dels Best Spanish Hospitals Awards en la categoria de processos no quirúrgics
  28/09/2022

  Sant Pau, finalista dels Best Spanish Hospitals Awards en la categoria de processos no quirúrgics

  L’Hospital de Sant Pau ha estat un dels sis centres finalistes en processos no quirúrgics, concretament en la categoria d’hospitals d’alta complexitat en l’edició de 2022 dels premis BSH - Best Spanish Hospital Awards.
 • L’oxigenoteràpia nasal d’alt flux i el sistema venturi són igual d’eficaços per prevenir la reintubació en pacients amb hipoxèmia post extubació
  28/09/2022

  L’oxigenoteràpia nasal d’alt flux i el sistema venturi són igual d’eficaços per prevenir la reintubació en pacients amb hipoxèmia post extubació

  Sant Pau ha estat l’únic centre de l’Estat espanyol en participar, juntament amb 12 altres hospitals europeus, en un estudi segons el qual l’oxigenoteràpia nasal d’alt flux i el sistema venturi tenen la mateixa eficàcia a l’hora de prevenir la reintubació a les 72 hores i als 28 dies de l’extubació en pacients amb hipoxèmia post extubació. El treball s’ha publicat a la revista American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
 • Concert de Tardor de la Coral del Col·legi de Metges de Barcelona i de l’Hospital de Sant Pau
  28/09/2022

  Concert de Tardor de la Coral del Col·legi de Metges de Barcelona i de l’Hospital de Sant Pau

  El concert de la coral del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i de l’Hospital de Sant Pau tindrà lloc el proper dimarts 4 d’octubre a les 18.00 hores a la sala d’actes del COMB.
 • Professionals de Sant Pau participen en el llibre Microbiología y parasitología Médicas
  28/09/2022

  Professionals de Sant Pau participen en el llibre Microbiología y parasitología Médicas

  Ja està disponible en format paper i digital el llibre Microbiología y parasitología Médicas on participen diversos professionals de Sant Pau.
 • Nanoligent capta 2,8 milions d’euros per avançar en el desenvolupament de tractaments innovadors contra el càncer
  27/09/2022

  Nanoligent capta 2,8 milions d’euros per avançar en el desenvolupament de tractaments innovadors contra el càncer

  Nanoligent SL, spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau, se centra en desenvolupar nous fàrmacs per al tractament de més de 20 tipus de càncer metastàtic. L’empresa acaba de tancar la seva primera ronda de finançament per 2.800.000 euros, la qual cosa li permetrà fomentar el desenvolupament de múltiples candidats a fàrmacs i avançar en el desenvolupament preclínic del seu candidat principal en una varietat de tipus de tumor.
 • Nou tríptic d’Oftalmologia amb instruccions per a pacients sotmesos a una cirurgia de retina
  22/09/2022

  Nou tríptic d’Oftalmologia amb instruccions per a pacients sotmesos a una cirurgia de retina

  Algunes cirurgies de retina necessiten posterior repòs en una posició específica per tal que el gas o l’oli de silicona implantat dins l’ull pugui fer el seu efecte, per això des del Servei d’Oftalmologia de Sant Pau han elaborat uns tríptics amb instruccions sobre els requisits postoperatoris per aquests pacients. Una ajuda més en la seva recuperació de la que gaudiran a partir d’aquesta setmana tots els pacients que s’hagin de sotmetre a aquest tipus de cirurgia ocular.
 • El Dr. Óscar de la Calle Martín escollit secretari de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI)
  22/09/2022

  El Dr. Óscar de la Calle Martín escollit secretari de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI)

  El Dr. Óscar de la Calle Martín, consultor del Servei d’Immunologia de Sant Pau, ha estat escollit secretari de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI), càrrec que ostentarà fins al Congrés Nacional de 2026. En la seva nova responsabilitat, serà l’encarregat de l’organització de l’activitat habitual de la SEI; congressos, cursos (A-WISH, UIMP), reunions de la Junta Directiva i dels grups de treball, així com de les relacions amb altres organitzacions tant nacionals (COSCE, FACME, altres societats científiques) com internacionals amb les quals estan integrats (IUIS, EFIS) o són part activa (EFI, ESID, FOCIS).
 • Sant Pau i Dos de Maig apliquen un adhesiu mèdic que elimina varius grans sense complicacions, mitges de compressió o baixa laboral
  21/09/2022

  Sant Pau i Dos de Maig apliquen un adhesiu mèdic que elimina varius grans sense complicacions, mitges de compressió o baixa laboral

  El Servei Mancomunat d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular dels hospitals de Sant Pau i Dos de Maig és pioner a Catalunya en utilitzar una tècnica endovascular mínimament invasiva per al tractament quirúrgic de les varius. Les elimina amb un adhesiu mèdic que permet tractar-les en qualsevol època de l’any, de forma ambulatòria i pràcticament sense dolor, amb excel·lents resultats i sense necessitat de mitges elàstiques de compressió ni de baixa laboral.
 • XIII Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial 2022
  21/09/2022

  XIII Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial 2022

  Avui dijous, 22 de setembre se celebra, XIII Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial, organitzat per la Unitat de Malalties infeccioses i el programa d’infecció Nosocomial i Política Antibiòtica de Sant Pau, a la sala les sales polivalents de l’Hospital. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Sant Pau col·labora en el vídeo “Respirant”, de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica
  20/09/2022

  Sant Pau col·labora en el vídeo “Respirant”, de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica

  L’Hospital de Sant Pau, la Càtedra Inspira-UAB i l’associació A Tot Pulmó han presentat el vídeo divulgatiu “Respirant” per donar visibilitat a la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (FPI). Hi intervenen el Dr. Diego Castillo, cap de la Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, i l’Anna Alonso, infermera gestora de casos, tots dos de Sant Pau, i també dos pacients de FPI: el Jaume i el Vicente. Pots veure el vídeo en la web de divulgació mèdica sanitària Farmacosalud.
 • Dia Mundial de l’Alzheimer - 21 de setembre de 2022
  20/09/2022

  Dia Mundial de l’Alzheimer - 21 de setembre de 2022

  L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va proclamar el 1994 el 21 de setembre Dia Mundial de l’Alzheimer amb l’auspici de la Alzheimer's Disease International (ADI).
 • Jornada de Treball Social Sanitari
  18/09/2022

  Jornada de Treball Social Sanitari

  S’ha ampliat fins al proper 26 de setembre el termini per apuntar-se a la Jornada de Treball Social Sanitari. La trobada que porta per lema “El desafiament del desenvolupament de la professió en l’era digital” tindrà lloc el pròxim 3 d’octubre a la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau.
 • Jornada formativa de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica
  18/09/2022

  Jornada formativa de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica

  El pròxim 21 de setembre tindrà lloc, dins la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica, una Jornada formativa a la sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau. Amb el lema “La necessitat del treball en xarxa” la formació es farà de 15 a 19.30 hores. Participaran en la jornada entre altres ponents, el Dr. Vicente Plaza, director del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau i de la Càtedra Inspira-UAB, el Dr. Diego Castillo, cap de la Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses del mateix Servei i Anna Alonso, infermera gestora de casos de Sant Pau.
 • Pediatria de Sant Pau participa en les Olimpíades Internacionals de Simulació
  14/09/2022

  Pediatria de Sant Pau participa en les Olimpíades Internacionals de Simulació

  Un equip de Sant Pau ha participat aquesta setmana en les Olimpíades Internacionals de Simulació. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per la "Sapienza Università di Roma" on competeixen 30 equips (23 Italians i 7 estrangers). El de Sant Pau està format per 7 residents de Pediatria de diferents anys i 5 adjunts del mateix Servei que s’han encarregat de preparar les simulacions i entrenar-los durant 10 mesos en diferents escenaris sobre pacient pediàtric greu/crític i aturat. Aquest esdeveniment és una competició on es realitzen simulacions clíniques pediàtriques que són avaluades per un grup de jutges internacionals (Boston Children's Hospital, Stollery Children's Hospital Edmonton, Stanford University, Children Hospital of Philadelphia, Universidad de São Paulo de Brasil).