Actualidad

Actualidad
 • Sant Pau participa amb altres hospitals catalans en el tractament de pacients pediàtrics ucraïnesos evacuats de la guerra
  06/09/2022

  Sant Pau participa amb altres hospitals catalans en el tractament de pacients pediàtrics ucraïnesos evacuats de la guerra

  Un article publicat a The Lancet Haem, “Global effort to evacuate Ukrainian children with cancer and blood disorders who have been affected by war”, explica l'esforç entre diversos països per evacuar d'Ucraïna els nens, nenes i adolescents amb càncer afectats per la guerra. L'Hospital de Sant Pau, l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital Sant Joan de Déu han tractat alguns d’aquests pacients pediàtrics.
 • El Dr. Sabaté, nou director del Servei d’Anestesiologia
  14/07/2022

  El Dr. Sabaté, nou director del Servei d’Anestesiologia

  El Dr. Sergi Sabaté és el nou director del Servei d’Anestesiologia de l’Hospital de Sant Pau. Fins a la seva incorporació havia estat sots director del Servei d’Anestesiologia de la Fundació Puigvert.
 • Nous directors a Sant Pau d’Economia i Finances i de Gestió i Sistemes d’Informació
  30/06/2022

  Nous directors a Sant Pau d’Economia i Finances i de Gestió i Sistemes d’Informació

  S’han incorporat recentment a l’equip directiu de l’Hospital dos nous companys. Són Maria Montserrat Vintró, nova directora d’Economia i Finances, fins ara coordinadora de Programes Integrats del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. I José Ignacio Nieto, nou director de Gestió i Sistemes d’Informació, procedent de l’Institut Català de la Salut. Benvinguts!
 • Exposició: “Infermeres en la memòria. La força invisible d’una professió”
  28/08/2022

  Exposició: “Infermeres en la memòria. La força invisible d’una professió”

  De l’1 de setembre al 2 d’octubre, el Recinte Modernista acollirà l’exposició “Infermeres en la memòria. La força invisible d’una professió”. La mostra repassa la història de la infermeria des de començament del segle XIII fins a la creació de la diplomatura universitària, l’any 1977. És una exposició organitzada pel Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, l’EUI-Sant Pau, l’Hospital de Sant Pau, la Universitat Autònoma de Barcelona i l'associació Febe d'Història d'Infermeria.
 • El Dr. Illana aconsegueix un dels ajuts a investigadors joves de la SEQCML
  23/08/2022

  El Dr. Illana aconsegueix un dels ajuts a investigadors joves de la SEQCML

  El Dr. Francisco Illana Cámara, adjunt del Servei de Bioquímica de l’Hospital, ha aconseguit un dels quatre ajuts a investigadors joves 2022 que concedeixen de la Societat Espanyola de Medicina de Laboratori (SEQCML) amb el finançament de la Fundación José Luis Castaño-SEQC. Aquest ajut serà per a desenvolupar un mètode de detecció de l’ADN lliure circulant metilat per a la detecció del càncer colorectal.
 • El Dr. Juan Fortea, escollit coordinador del Grup d’Estudi de la Síndrome de Down i Alzheimer de la ISTAART
  11/08/2022

  El Dr. Juan Fortea, escollit coordinador del Grup d’Estudi de la Síndrome de Down i Alzheimer de la ISTAART

  El Dr. Juan Fortea, investigador de l’Institut d’Investigació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau i cap de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia del mateix centre ha estat nomenat coordinador del Grup d’Estudi de la Síndrome de Down i Alzheimer de la Societat Internacional per a l’Avenç de la Investigació i el Tractament de l’Alzheimer (ISTAART).
 • Sant Pau publica la primera revisió sistemàtica sobre les reaccions adverses en pacients pediàtrics amb càncer
  03/08/2022

  Sant Pau publica la primera revisió sistemàtica sobre les reaccions adverses en pacients pediàtrics amb càncer

  El Servei de Farmacologia Clínica de l’Hospital de Sant Pau, en col·laboració amb l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha publicat la primera revisió sistemàtica sobre les reaccions adverses dels tractaments en pacients oncohematològics pediàtrics. Segons el Dr. Kristopher Amaro Hosey, principal autor d’aquest treball, “la toxicitat de la quimioteràpia és una causa comuna de morbiditat i mortalitat en la majoria d’aquests pacients i pot ser la causa de seqüeles a mitjà i llarg termini”.
 • Trobades 11 noves regions genètiques implicades en la susceptibilitat i gravetat de la COVID-19
  02/08/2022

  Trobades 11 noves regions genètiques implicades en la susceptibilitat i gravetat de la COVID-19

  Un macroestudi internacional amb la participació d’investigadors de l'Institut de Recerca de l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau ha localitzat 11 noves regions cromosòmiques implicades en la susceptibilitat a la infecció pel SARS-CoV-2 i en la gravetat clínica de la COVID-19. El treball es publica a la revista Nature.
 • El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau amplia l’acreditació de l’ENAC per a l’estudi histopatològic de biòpsies de patologia tumoral primària d’os i parts toves
  01/08/2022

  El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau amplia l’acreditació de l’ENAC per a l’estudi histopatològic de biòpsies de patologia tumoral primària d’os i parts toves

  El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau ha ampliat l’acreditació de l’ENAC (Entitat Nacional d’Acreditació) per al diagnòstic de tumors d’os i parts toves. Aquesta ampliació inclou l’abast flexible d’immunohistoquímica, fet que demostra la competència tècnica del Servei per a la incorporació de nous anticossos o la realització de canvis en els ja existents adquirint la condició d’acreditat de forma automàtica.
 • Spider-Man visita els nens trasplantats a Sant Pau!
  28/07/2022

  Spider-Man visita els nens trasplantats a Sant Pau!

  El trepa-murs Spider-Man, acompanyat dels seus amics aràcnids Miles Morales i Spider Gwen, han visitat l’Hospital per repartir diverses joguines als nens amb càncer que estan ingressats a la planta del Servei de Pediatria. La iniciativa ha estat possible gràcies a la Fundació Amics Joan Petit, que ha posat en contacte la Unitat d’Hemato-Oncologia Pediàtrica de Sant Pau amb l’associació Superhéroes, Un Niño Una Sonrisa i la nova botiga The Entertainer de Santa Susanna (Barcelona). Gràcies a tots per fer-ho possible!
 • Els limfòcits T precoçment diferenciats prediuen pronòstic en pacients amb pneumònia
  28/07/2022

  Els limfòcits T precoçment diferenciats prediuen pronòstic en pacients amb pneumònia

  Investigadores de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau i del Servei d'Immunologia i la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna del mateix hospital han identificat que l'augment dels nivells de limfòcits T CD28+ CD27+ precoçment diferenciats s'associa amb un millor pronòstic en els pacients de més de 65 anys que ingressen per una pneumònia.
 • Sant Pau i el Consorci Sanitari Integral inauguren la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) de l’Eixample Dreta
  27/07/2022

  Sant Pau i el Consorci Sanitari Integral inauguren la Unitat Geriàtrica d’Aguts (UGA) de l’Eixample Dreta

  La nova Unitat, coordinada pel Dr. Jordi Martin, de la Unitat de Geriatria de Sant Pau, i ubicada a la tercera planta de l’Hospital Dos de Maig, disposa de 29 llits d’hospitalització està gestionada conjuntament per tots dos Hospitals.
 • Diumenge Solidari pel Pacient Fràgil
  24/11/2021

  Diumenge Solidari pel Pacient Fràgil

  Les persones grans tenen més malalties cròniques, pateixen deterior cognitiu i, en algunes ocasions, dependència per fer les seves activitats diàries. Per donar resposta a aquestes vulnerabilitats, l’Hospital de Sant Pau ha posat en marxa diferents projectes d’atenció al pacient fràgil.
 • L’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub creen un centre per accelerar la transferència tecnològica en l’àmbit de la salut
  25/07/2022

  L’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub creen un centre per accelerar la transferència tecnològica en l’àmbit de la salut

  L’Hospital de Sant Pau i el Barcelona Health Hub han signat un conveni de col·laboració per impulsar el Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals. L’objectiu d’aquest centre, que depèn de la Unitat de Salut Digital de Sant Pau, és ser una eina àgil i eficaç en l’avaluació de la viabilitat, la seguretat i l’efectivitat clínica de solucions digitals i nous processos assistencials. Així mateix, facilitarà l’adopció de tecnologies sanitàries innovadores plantejades per start-ups, empreses i entitats públiques del sector sanitari mitjançant l’acceleració dels seus processos de validació, i facilitarà la transferència de la tecnologia a l’entorn assistencial. A més, el Centre comptarà amb el suport de l’Institut de Recerca Sant Pau per dur a terme els assaigs clínics amb garanties de qualitat i seguretat.
 • La Dra. Corripio participa en les VII Jornades d’Unitats d’hospitalització breu en Psiquiatria
  19/07/2022

  La Dra. Corripio participa en les VII Jornades d’Unitats d’hospitalització breu en Psiquiatria

  La Dra. Iluminada Corripio, de la Unitat de Psiquiatria Clínica, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, va participar en les VII Jornades d’Unitats d’hospitalització breu en Psiquiatria, celebrades recentment a Madrid, amb la ponència “Hacia una medicina de precisión ¿es la DBS una opción terapèutica?”.
 • Daniel Majó guanya el Premi Infemeria a la reunió anual d’ARC
  17/07/2022

  Daniel Majó guanya el Premi Infemeria a la reunió anual d’ARC

  Daniel Majó Ramírez, infermer de l’equip de Control de Dispositius Cardíacs de Consultes Externes de l’Hospital Sant Pau ha estat guardonat amb el Premi Infermeria pel treball titulat: “Evaluación de un nuevo modelo de clasificación de alertas de monitorización remota de marcapasos” en la reunió anual de l’Asociación del Ritmo Cardíaco (ARC) de la Sociedad Española de Cardiologia (SEC) celebrada recentment a Granada.
 • La Dra. Irene Garcia Cadenas, vocal del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits
  13/07/2022

  La Dra. Irene Garcia Cadenas, vocal del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits

  En la sessió del Govern del 12 de juliol de 2022, la Generalitat de Catalunya ha acordat nomenar la Dra. Irene Garcia Cadenas, adjunta del Servei d’Hematologia Clínica de Sant Pau, vocal del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits.
 • Raquel Pérez i Anna Solà premiades amb la beca “Planeta Verd” per la SCACB
  12/07/2022

  Raquel Pérez i Anna Solà premiades amb la beca “Planeta Verd” per la SCACB

  El projecte multicèntric “Inducción al parto por gestación cronológicamente prolongado. Estudio ACUPUNT”, de les llevadores del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau, Raquel Pérez Guervos i l’Anna Solà Busquets, ha estat premiat amb la Beca “Planeta Verd” al Millor Projecte de Recerca per la Societat Científica d’Acupuntura de Catalunya i Balears (SCACB), Acadèmia de Ciències Mèdiques i de Salut de Catalunya i Balears.
 • Sant Pau posa en marxa un programa pioner a Europa de microcirurgia robòtica per a limfedema
  11/07/2022

  Sant Pau posa en marxa un programa pioner a Europa de microcirurgia robòtica per a limfedema

  El Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau és un dels pocs al món que disposa del primer robot quirúrgic de supermicrocirurgia: només n’hi ha quatre més a Europa, a Alemanya, Itàlia, Suïssa i Finlàndia. Amb aquesta tecnologia, que aporta una precisió absoluta en les intervencions, el centre ha posat en marxa el programa de microcirurgia robòtica per limfedema, que acaba d’operar el seu primer pacient. L’objectiu de Sant Pau és fer entre 8 i 10 intervencions mensuals amb aquesta innovadora tecnologia.
 • Segon workshop del projecte europeu TIQUE PCP
  07/07/2022

  Segon workshop del projecte europeu TIQUE PCP

  Arriba el segon taller que l’Hospital de Sant Pau organitza perquè podeu conèixer una mica més el projecte TIQUE PCP i aclarir els possibles dubtes sobre la licitació de 4,4 milions d’euros. Serà el dijous 21 de juliol de les 11 a les 12 hores, està liderat des de Sant Pau, i inclourà un espai de preguntes i respostes.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat