Actualidad

Actualidad
 • La Unitat del son de Sant Pau acreditada amb nivell d'excel·lència
  19/10/2017

  La Unitat del son de Sant Pau acreditada amb nivell d'excel·lència

  La SEPAR (Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica) ha acreditat la Unitat del Son del Servei de Pneumologia de Sant Pau, com a Unitat Multidisciplinar d'alta complexitat amb el qualificatiu associat d’excel·lència. Aquesta acreditació té en compte l'organització de la Unitat i l'activitat assistencial, docent i de recerca en el seu àmbit. La Unitat està dirigida per la Dra. Mercè Mayos.
 • Exposició “Sàhara, l’oblit permanent”
  18/10/2017

  Exposició “Sàhara, l’oblit permanent”

  L’Hospital de Sant Pau acull l’exposició “Sàhara, l’oblit permanent”, organitzada per l’Associació per al desenvolupament de projectes solidaris al Sàhara. Una visió fotogràfica dels campaments de refugiats saharauís de Tindouf (Algèria). Es podrà visitar fins el 17 de novembre a la Planta 2 Bloc A.
 • El Dr. Matti Jauhiainen impartirà la propera sessió dels Seminaris 2017
  18/10/2017

  El Dr. Matti Jauhiainen impartirà la propera sessió dels Seminaris 2017

  El dilluns 23 d'octubre a les 15 h, a les sales polivalents de l'Hospital, l’Institut de Recerca de Sant Pau amb la col·laboració del Grup de Bases metabòliques del risc cardiovascular de l’IIB Sant Pau, organitzen el Seminari “Excés d'absorció en dietes altament energètiques i els seus efectes en el metabolisme dels lípids", a càrrec del Dr. Matti Jauhiainen, del National Institute for Health and Welfare (THL), Genomics and Biomarkers Unit, de Finlàndia.
 • Jornada per a vosaltres. Homenatge a les dones afectades de càncer de mama
  16/10/2017

  Jornada per a vosaltres. Homenatge a les dones afectades de càncer de mama

  Sant Pau amb la col·laboració d’entitats dedicades a la lluita contra el càncer organitza el pròxim dijous 19 d’octubre la Jornada per a vosaltres, en homenatge a les dones afectades de càncer de mama, en motiu del Dia mundial del càncer de mama. De 9 a 13.30h hi ha programades diverses conferències a la Sala d’actes de l’Hospital i simultàniament hi haurà taules informatives de les entitats col·laboradores als vestíbuls dels carrers Mas Casanovas i Sant Quintí. Podeu consultar el programa en el document adjunt.
 • Sessió conjunta de la Societat Catalana de Bioètica i del Comitè d’Ètica Assistencial de Sant Pau
  16/10/2017

  Sessió conjunta de la Societat Catalana de Bioètica i del Comitè d’Ètica Assistencial de Sant Pau

  El doctor Jordi Surrallés, director del Servei de Genètica de l’Hospital i catedràtic de Genètica de la UAB i el Dr. Josep Santaló, catedràtic de Biologia Cel·lular de la UAB i membre de l’Observatori de Bioètica i Dret de la UB, debatran, el proper 24 d’octubre, sobre les “Oportunitats actuals i a mig termini de la genètica i les consideracions ètiques sobre la seva aplicació en l’àmbit de la salut”. Aquesta sessió conjunta de la Societat Catalana de Bioètica i del Comitè d’Ètica Assistencial de l’Hospital tindrà lloc, de 15.30 h a 17.00 h, a la sala d’actes. Moderarà la sessió la Dra. Victòria Martorell, cap de Desenvolupament de serveis de l’Hospital i membre del Comitè d’Ètica Assistencial.
 • La Marató de TV3 dóna el tret de sortida
  16/10/2017

  La Marató de TV3 dóna el tret de sortida

  Amb el lema “La investigació pot canviar la història” s’inicia la campanya de la Marató de TV3, que enguany celebra la seva 26a edició i gira entorn de les malalties infeccioses.
 • Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer
  15/10/2017

  Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

  El 19 d’octubre tindrà lloc la propera cita del cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer. La sessió versarà sobre “Consells generals i recursos socials per a les persones amb Alzheimer” i anirà a càrrec de Conchita Escola i Pilar Pascual, del Servei de Neurologia de Sant Pau. La xerrada és a les 17 hores a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • El Dr. Targarona president d’honor del Congrés del SPCMIN
  10/10/2017

  El Dr. Targarona president d’honor del Congrés del SPCMIN

  El Dr. Eduardo Targarona, director de la Unitat de cirurgia gastrointestinal i hematològica, del Servei de Cirurgia General i Digestiva de Sant Pau, serà president d’honor del proper Congrés de la Societat Portuguesa de Cirurgia Mínimament Invasiva que tindrà lloc a Lisboa del 12 al 14 d’octubre.
 • Sant Pau guardonat als Premis Hospital Optimista 2017
  09/10/2017

  Sant Pau guardonat als Premis Hospital Optimista 2017

  L’Hospital de Sant Pau ha estat guardonat amb el Primer premi a Projectes Pediàtrics, pel projecte “Compta amb mi, equip de suport en cures intensives pediàtriques”, juntament amb la Fundació Enriqueta Villavecchia i els hospitals de Barcelona Vall d’Hebron i Sant Joan de Deu, l’Hospital Taulí de Sabadell i el Germans Trias i Pujol de Badalona.
 • 2n Curs de patologia del colze
  09/10/2017

  2n Curs de patologia del colze

  Els dies 16 i 17 de novembre tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital el 2n Curs de patologia del colze, organitzat pel Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital. Adjunt trobareu el programa preliminar i el contacte per a les inscripcions.
 • Junts contra la Miastènia
  08/10/2017

  Junts contra la Miastènia

  El proper 17 d’octubre al Foyer del Gran Teatre del Liceu tindrà lloc una conferència-col·loqui al voltant de la Miastènia a càrrec de la Dra. Isabel Illa, directora de la Unitat de Neuromuscular, del Servei de Neurologia de Sant Pau. L’acompanyaran també Pilar Robles, presidenta d’AMES i Joan Mª Ripoll, d’AMICAT. L’entrada és lliure i gratuïta. El mateix dia a les 21 hores, també al Liceu, se celebrarà un concert del “Petitet i la seva rumba simfònica” que el cineasta Carles Bosch enregistrarà per un documental que està rodant sobre la figura de l’artista.
 • Memòria científica de l'IIB Sant Pau - 2016
  05/10/2017

  Memòria científica de l'IIB Sant Pau - 2016

  Podeu consultar la Memòria científica de l'IIB Sant Pau corresponent a l'any 2016 en la que es troba recollida l’activitat de l’Institut i les fites més importants aconseguides l’any passat.
 • 7a Jornada de la migranya a Catalunya
  04/10/2017

  7a Jornada de la migranya a Catalunya

  La Unitat de Cefalees, del Servei de Neurologia de Sant Pau organitza, el proper 18 d’octubre, a la sala d’actes de l’Hospital, la 7a Jornada de la migranya a Catalunya. Enguany el tema de la jornada girarà en torn a l’alimentació i la migranya. La data límit per formalitzar la inscripció és el proper 15 d’octubre.
 • El Grup d’Immunoteràpia i Teràpia Gènica rep un a beca de l’AECC
  03/10/2017

  El Grup d’Immunoteràpia i Teràpia Gènica rep un a beca de l’AECC

  La Dra. Carmen Álvarez-Fernández, del Grup d’Immunoteràpia i Teràpia Gènica, del Servei d’Hematologia de Sant Pau, va rebre la beca Postdoctoral de l’Asociación Española contra el Càncer, (AECC) pel projecte "Inmunoterapia mediante linfocitos T de memoria stem con receptores antígeno-específicos (CARs) en linfoma de Hodgkin". L’acte va tenir lloc durant la Jornada de presentació de projectes i beques de l’AECC el passat 22 de setembre. Aquest projecte s’emmarca dins del Programa d’immunoteràpia del càncer amb cèl·lules T CARS.
 • II Curs d’exploració quirúrgica del mediastí
  03/10/2017

  II Curs d’exploració quirúrgica del mediastí

  La Dra. Elisabeth Martínez i els Drs. Juan Carlos Trujillo i José Belda, del Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau participaran, els propers 5 i 6 d’octubre, en el II Curs d’exploració quirúrgica del mediastí. El curs està dirigit a cirurgians toràcics en formació dels darrers dos anys i organitzat per la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR), l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i la Universitat de Barcelona.
 • Pallapupas convoca a milers de famílies a la 8a edició “Un Dia de Nassos”
  01/10/2017

  Pallapupas convoca a milers de famílies a la 8a edició “Un Dia de Nassos”

  Els dies 7 i 8 d’octubre, cinc parcs de lleure familiar de Catalunya se sumen a la gran festa de Pallapupas oferint entrades a meitat de preu i donant part d’aquesta recaptació a l’entitat. Un esdeveniment solidari de referència que ajuda a portar el riure a 30.000 infants hospitalitzats a Catalunya amb la visita dels seus pallassos professionals. L’ONG vol crear també una marea de nassos de pallasso a les xarxes socials amb l’etiqueta #nasvermell, campanya que ha rebut el suport de personatges anònims i públics de la sanitat, cultura, mitjans de comunicació, l’esport i l’humor.
 • Música i conferències al Recinte Modernista
  01/10/2017

  Música i conferències al Recinte Modernista

  Fins el març de 2018 el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà un nou cicle de concerts de música clàssica i conferències. El cicle “Dies de Música” s’inicia el pròxim diumenge 8 d’octubre a les 19h amb el concert “Bachx2”. La primera conferència, a càrrec de l’arquitecte Carles Gelpí i l’escenògraf Ignasi Cristià, responsables de la rehabilitació i el projecte expositiu de Sant Salvador, tindrà lloc dijous 19 d’octubre, a les 19h, amb el títol “Sant Salvador, un pavelló modernista contemporani”.
 • Els Serveis d’Endocrinologia i Ginecologia i Obstetrícia publiquen al Lancet
  28/09/2017

  Els Serveis d’Endocrinologia i Ginecologia i Obstetrícia publiquen al Lancet

  S’ha publicat al Lancet l’estudi CONCEPTt, un assaig clínic aleatoritzat que ha avaluat la utilització d’un sensor de monitorització continua de glucosa en temps real per part de dones embarassades amb diabetis tipus 1. La utilització del sensor va reduir els nadons de pes excessiu, els ingressos a cures intensives neonatals i les hipoglucèmies neonatals greus. També són destacables els resultats de l’Hospital de Sant Pau amb un 24% de nadons de pes excessiu (61% en la totalitat de l’estudi). Hi han participat els Serveis d’Endocrinologia i Obstetrícia amb el suport dels Serveis de Bioquímica i Pediatria.
 • Neix Stop & Go, una aposta per la vida saludable
  27/09/2017

  Neix Stop & Go, una aposta per la vida saludable

  S’ha presentat a la Unitat de Conductes Addictives de Sant Pau el projecte Stop&Go. Una iniciativa enfocada a donar pautes, eines i habilitats per a que les persones que passen per la Unitat d’Addicions les incorporin al seu estil de vida com a complement a la seva desintoxicació durant la seva estada i per a que després de l’alta mèdica els ajudin a mantenir l’abstinència.
 • Red Day, donació de sang en família
  27/09/2017

  Red Day, donació de sang en família

  El proper dissabte 30 de setembre és el “Red Day” el dia de la donació de sang en família. Sota el lema “Papis… de gran vull ser com vosaltres!” l’Hospital de Sant Pau, el Clínic i la Vall d’Hebron es convertiran durant un dia en un espai pensat per a les famílies amb tallers i activitats per als infants. L’horari dels bancs de sang dels hospitals serà de 10 a 20h i el dels tallers i les activitats començaran a les 11.30 h.