Ruta de navegación

Xerrades Alzheimer

Publicador de contenidos

Publicador de contenidos
 • Nov'2016
  23

  Sant Pau premiat per la Societat Catalana de Mediació en Salut

  La Dra. Lydia Navarro i Laura Noble van recollir ahir, 24 de novembre, el premi “Espais Saludables”. Aquesta és la segona edició dels guardons de la Societat Catalana de Mediació en Salut, dirigida a reconèixer aquelles iniciatives que tinguin per objecte fomentar la millora de la qualitat de la comunicació, la gestió dels conflictes i les relacions personals entre professionals, usuaris i/o familiars en qualsevol tipologia d’establiments de salut.
 • Jun'2018
  04

  Sant Pau premiat per la Societat Catalana de Reumatologia

  La Dra. Hye Sang Park, de la Unitat de Reumatologia dels Hospitals de Sant Pau & Dos de Maig, obté una beca de la Societat Catalana de Reumatologia, per un treball de col·laboració amb la Dra. Laura Martínez, del Servei d’Immunologia de Sant Pau. El treball titulat "Valor pronòstic de les variables immunològiques resultat de la biòpsia de la glàndula salival en la síndrome de Sjögren" ha rebut la beca Sandoz per a Projectes de Recerca Individual i Col·laborativa al Projecte en la convocatòria 2018 de la Societat.
 • Sep'2023
  14

  Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

  Amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat del Pacient, que se celebra el pròxim 17 de setembre, la Comissió de Seguretat disposarà, el dimarts 19 de setembre, al vestíbul de l’Hospital taules informatives sobre les pràctiques segures a l’Hospital, dirigides als usuaris i als seus acompanyants.
 • Sep'2022
  11

  Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

  Amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, que se celebra el pròxim 17 de setembre, el Programa de Seguretat Clínica i la Comissió de Seguretat disposaran, el divendres 16, al vestíbul de l’Hospital taules informatives sobre les pràctiques segures dirigides als usuaris i als seus acompanyants.
 • Jun'2022
  14

  Sant Pau presenta amb èxit els resultats del primer assaig clínic CAR-T30 d’Europa, de producció pròpia, per a limfoma d’Hodgkin i no-Hodgkin T

  El primer assaig amb un medicament d’immunoteràpia CAR-T produït a Sant Pau, pioner a Europa, per al tractament del limfoma d’Hodgkin clàssic i limfoma no-Hodgkin T CD30 + en recidiva o refractari, ha finalitzat la seva Fase I amb èxit. El projecte, està liderat pel Dr. Javier Briones, cap de la Unitat d’Hematologia Clínica del Servei d’Hematologia de l’Hospital de Sant Pau i director del Grup de recerca d’Immunoteràpia Cel·lular i Teràpia Gènica de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau - IIB-Sant Pau. Sant Pau és un dels dos centres autoritzats a Catalunya per produir aquest tipus de medicament d’immunoteràpia CAR-T.
 • Nov'2019
  25
 • Feb'2020
  24
 • Feb'2020
  23

  Sant Pau presenta, per primer cop a l’Estat, l’ús d’un model anatòmic hologràfic 3D per a intervencions quirúrgiques d’alta complexitat

  L’Honorable Sr. Pere Aragonès, vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, i la Hble. Sra. Alba Vergés, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, han presentat avui l’ús d’un model anatòmic hologràfic 3D per intervencions d’alta complexitat que s’utilitza a l’Hospital de Sant Pau, per primera vegada a l’Estat, gràcies a la col·laboració entre el centre hospitalari i la companyia Newtonlab Space.
 • Jun'2021
  27

  Sant Pau, primer hospital a Catalunya amb un navegador bronquial electromagnètic per pacients amb lesions pulmonars perifèriques

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un dels pocs centres europeus i el primer de Catalunya que comptarà amb un navegador electromagnètic per realitzar broncoscòpies que utilitza una combinació d’imatges del mateix pacient per arribar a les zones perifèriques del pulmó i, així, evitar la cirurgia per abordar-les. Aquest equipament ha rebut un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional – FEDER – de la Unió Europea i és un projecte compartit de risc entre la indústria i l’Hospital.
 • Feb'2023
  22

  Sant Pau, primer hospital a Catalunya en implantar una nova tècnica mínimament invasiva que repara la dilatació de la vàlvula tricúspide

  L’Hospital de Sant Pau és el primer hospital de Catalunya, i el segon d’Espanya, que ha reparat amb èxit la distensió de la vàlvula tricúspide de dos pacients emprant una nova tècnica anomenada Edwards CardiobandTM (Edwards CardiobandTM Tricuspid Valve Reconstruction System). Sant Pau és un centre pioner en aplicar dispositius transcatèter com aquest en la pràctica clínica i un dels que té més experiència en aquesta mena d’intervencions. “Apliquem les tècniques més innovadores per poder oferir el major ventall d’opcions possible per al major número de pacients possible”, afirma el Dr. Dabit Arzamendi, metge adjunt de la Unitat d’Hemodinàmica del Servei de Cardiologia de Sant Pau.
 • Jun'2021
  15

  Sant Pau, primer hospital català en utilitzar l'armilla desfibril·ladora portàtil en pacients amb risc de mort sobtada

  L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha posat en marxa un programa per a la protecció dels pacients amb risc de mort sobtada cardíaca utilitzant una armilla desfibril·ladora portàtil (Wearable Cardioverter Defibrillator, WCD, en anglès). El dispositiu, LifeVest®, es col·loca com una armilla de roba interior directament sobre la pell del pacient i està connectat a un monitor que porta una potent bateria. A Espanya, no existia fins ara cap solució satisfactòria per donar d'alta als pacients abans de superar la fase subaguda de la malaltia, en què el risc de mort sobtada no ha estat encara establert o pot disminuir amb el tractament. Segons les dades de registres publicats, al voltant del 40% dels pacients que han utilitzat aquest dispositiu a Europa, van experimentar una millora del seu estat clínic i no van necessitar un DAI després de rebre el tractament farmacològic adequat, evitant així l'implant via quirúrgica.
 • Oct'2019
  23

  Sant Pau, primer hospital català que instal·la bressols per a nadons per facilitar el collit mare/nadó

  Aquesta setmana a la sala de maternitat del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, han començat a arribar els nous bressols per a nadons que faciliten el collit mare/nadó, els primers dies de vida durant l'estada hospitalària. Amb la voluntat d'acostar-se objectiu "separació zero", mare i nadó, durant l'ingrés hospitalari, el Servei de Ginecologia i Obstetrícia conjuntament amb la Unitat de nounats, han apostat per l'adquisició d'aquests nous models de bressols que faciliten l'alletament matern, el contacte físic i el descans matern conjunt de manera segura.
 • Nov'2023
  10

  Sant Pau promou la Consciència en el Dia Mundial de la Diabetis

  Amb motiu del proper Dia Mundial de la Diabetis, que se celebra el 14 de novembre de 2023, Sant Pau prepara una jornada informativa especial al vestíbul de l'Hospital. L'objectiu és sensibilitzar els pacients que pateixen aquesta malaltia i la població en general sobre la importància de mantenir uns hàbits de vida saludables.
 • Oct'2019
  16

  Sant Pau protagonista del programa “La ciencia de la salud” de TVE

  El proper dissabte 19 d’octubre torna el programa setmanal a La 2 de TVE de “La ciencia de la salud”, de 13 a 14 hores. Aquesta primera emissió estarà dedicat a l’Alzheimer amb la participación de diferents professionals de Sant Pau.
 • Aug'2019
  18

  Investigadors de Sant Pau i de l'IMIM descobreixen un nou biomarcador

  El receptor sLRP1, que prediu amb molta antelació el risc de desenvolupar malaltia cardiovascular en persones que actualment no presenten cap símptoma. Aquest biomarcador aporta informació nova i complementària a la que ja es coneix en l'actualitat. + veure més
 • May'2019
  22

  Sant Pau publica a Biochimica et Biophysica Acta - Biomembranes

  Un treball liderat per la Dra. C. Vicenta Llorente Cortés, coordinadora del Grup de Lípids i Patologia Cardiovascular de l’IIB – Sant Pau i del CSIC, ha estat publicat recentment a Biochimica et Biophysica Acta – Biomembranes. En col·laboració amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i dins d'un projecte RETOS-Colaboración finançat per MINECO i coordinat per Iproteos S.L, el Grup de Lípids i Patologia Cardiovascular de l’IIB Sant Pau, demostra que els pèptids derivats d’una seqüència del receptor LRP1 són altament eficaços en la inhibició del procés patològic d’agregació de les LDLs que té lloc a la paret vascular durant el desenvolupament d’arteriosclerosi.
 • Jan'2019
  20

  Sant Pau publica a Circulation

  L’estudi publicat a la revista Circulation i liderat per la Dra. Maria Sabater Lleal, investigadora Miquel Servet I, incorporada recentment al grup de la Unitat de Genòmica de Malalties Complexes de l’IIB Sant Pau, és una meta-anàlisi de dades globals del genoma realitzat amb el consorci CHARGE (Cohorts for Heart and Aging Research in Genomic Epidemiology) amb més de 46,000 individus analitzats.
 • Jul'2019
  02

  Sant Pau publica a Circulation Research

  La Dra. Gemma Arderiu, del Grup de Patologia molecular i terapèutica de les malalties aterotrombòtiques i isquèmiques de l’Institut de Recerca de Sant Pau, es la primera signant de l’article: MicroRNA-145 Regulates the Differentiation of Adipose Stem Cells Toward Microvascular Endothelial Cells and Promotes Angiogenesis.
 • Nov'2017
  20

  Sant Pau publica a la prestigiosa revista Brain

  Metges i investigadors de l’Hospital de Sant Pau i de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Sant Pau (IIB Sant Pau) apliquen per primera vegada una potent tècnica microscòpica per desvetllar com els agregats proteics es propaguen pel cervell en pacients amb aquesta demència. En l’estudi publicat a la prestigiosa revista Brain i dirigit pel Dr. Albert Lleó, director de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau han col·laborat investigadors de l’Institut de Ciències Fotòniques de Catalunya (ICFO) i les Universitats de Harvard i Edimburg.
 • Dec'2020
  22

  Sant Pau publica a Neurology

  El Dr. Ignacio Illán Gala, neuròleg de la Unitat de memòria del Servei de Neurologia de Sant Pau i del Grup de recerca Neurobiologia de les Demències, de l’Institut de Recerca de Sant Pau, ha publicat recentment un estudi a Neurology en el qual s'estudia el paper dels nivells en sang de la cadena lleugera de neurofilaments i els nivells de tau total per al diagnòstic de la demència frontotemporal i la malaltia d'Alzheimer.

HOSSPAU Menu

Educación para la salud

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle