Ruta de navegación

Xerrades Alzheimer

Publicador de contenidos

Publicador de contenidos
 • Feb'2022
  07

  Sant Pau realitza una innovadora tècnica per a la cura dels quists sacres en adolescents

  L’equip de Cirurgia Pediàtrica de Sant Pau realitza una innovadora tècnica d’abordatge endoscòpic, amb la tècnica PEPSiT (Pediatric Endoscopic Pilonidal Sinus. Treatment), per a la curació de la malaltia pilonidal, comunament anomenada “quist sacre” especialment en pacients adolescents. Gràcies a aquesta tècnica, menys invasiva, el pacient rep l’alta al cap de poques hores de la intervenció, el postoperatori és pràcticament indolor, es redueix el sagnat i el pacient s’incorpora molt abans a la vida diària.
 • Mar'2024
  11

  Sant Pau reconegut amb 4 nous CSUR

  Sant pau compta, des d’aquest mes de març, amb quatre nous CSUR que acrediten l’Hospital com a centre de referència les següents patologies: autoimmunes sistèmiques i cirurgia reconstructiva uretral complexa (conjuntament amb la Fundació Puigvert) i síndromes de fallada medul·lar congènita i coagulopaties congènites (conjuntament amb l’Hospital de Sant Joan de Déu).
 • Oct'2021
  23

  Sant Pau reconegut amb als Premis BSH-Best Spanish Hospital Award

  Sant Pau ha estat reconegut amb els guardons Premi BSH-Best Spanish Hospital Award, en les categories de “Millor Hospital en Gestió Clínica Global” i “Millor Hospital en Aparell Circulatori i Respiratori”. També ha estat distingit com a finalista en les categories de “Processos de Malalties de la Dona”, en “Processos de l’Aparell Digestiu i Hepatopancreàtic” i “Global de Resultats” i “Millor Hospital en Costos Hospitalaris”. Laura López, cap d’Infermeria, va recollir tots els premis en nom de la institució.
 • May'2019
  23

  Sant Pau reconegut com a “Entitat d’honor del Barri”

  L’Associació de Veïns i Veïnes Sagrada Família ha nomenat recentment l’Hospital de Sant Pau i el Recinte Modernista de Sant Pau Entitats d’honor del barri.
 • Jul'2017
  25

  Sant Pau reconegut com a Hand Trauma Center fins l’any 2020

  L’Hospital de Sant Pau ha tornat a acreditar-se com a Hand Trauma Center per The Hand Trauma Committee (HTC) de la Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH) fins l’any 2020. Lideren l'equip d'aquesta especialitat la Dra. Claudia Lamas i el Dr. Ignasi Proubasta.
 • Mar'2018
  15

  Sant Pau reconegut per la Sociedad Española de Cardiología

  L’equip liderat pel Dr. Xavier Viñolas, cap de la Unitat d’Arrítmies del Servei de Cardiologia de Sant Pau, ha guanyat el “Premio Estudio Original de Estimulación Cardiaca” que concedeix Ritmo18 durant la quarta reunió conjunta de la Sección de electrofisiología y arrítmias y de la Sección de estimulación cardiaca de la Sociedad Española de Cardiología pel seu treball “Implantación de marcapasos transcatéter sin cable micra en pacientes nonagenarios”.
 • May'2020
  08
 • Feb'2019
  19

  Sant Pau rep el segell SEC-EXCELENTE de la SEC

  L’Hospital de Sant Pau rep el segell SEC-EXCELENTE en insuficiència cardíaca atorgat recentment per la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) en un acte on va reconèixer la qualitat assistencial en Cardiologia dels hospitals de l’Estat.
 • Feb'2023
  02

  Sant Pau rep els responsables dels Serveis d’Emergències Mèdiques de Croàcia

  La delegació del Croatian Institute of Emergency Medicine (CIEM) ha visitat Sant Pau per conèixer de primera mà com funciona el model d’alta resolució i vinculat al territori del Servei d’Urgències de l’Hospital.
 • Jun'2020
  30

  Sant Pau rep en donació una col·lecció d’escultures i pintures que permeten iniciar dos projectes de recerca en l’àmbit de l’embaràs, el part i el postpart en dones afectades per la Covid-19

  Patricia Cancelo, escultora, pintora i periodista, ha fet donació d’una col•lecció d’escultures i pintures a Sant pau, valorades en 10.000€, amb la finalitat d’iniciar dos projectes de recerca en l’àmbit de l’embaràs, el part i el postpart en dones afectades per la Covid-19. Aquests dos estudis formen part dels més de 30 treballs iniciats per l’Institut de Recerca de Sant Pau en l’àmbit de la Covid-19.
 • Oct'2022
  05

  Sant Pau rep la visita d’una delegació de gerents colombians

  Aquesta setmana hem rebut una delegació de gerents d’hospitals de Colòmbia, qui han pogut conèixer la història i el model de gestió de l’Hospital de Sant Pau de la mà de la Dra. Victòria Martorell, directora de Desenvolupament de Serveis, i han fet un recorregut per diferents instal·lacions del centre.
 • Aug'2021
  31

  Sant Pau rep l’acreditació oficial com a FLS de l’International Osteoporosis Foundation

  L’International Osteoporosis Foundation (IOF) ha concedit a l’Hospital de Sant Pau l’acreditació oficial com a FLS en la categoria “bronze”. Aquest programa proporciona reconeixement, recursos, formació i eines per donar suport a programes de coordinació d’atenció postfractura. Capture the Fracture® es va desenvolupar per facilitar la implementació de models coordinats i multidisciplinaris de cura per a la prevenció de fractures secundàries i aquesta iniciativa de l’IOF permet millorar directament l’atenció al pacient i reduir costos d’atenció sanitària relacionats amb les fractures a tot el món.
 • Apr'2020
  03

  Sant Pau rep les primeres mascaretes adaptades per protegir als professionals en les maniobres de risc

  Sant Pau ha participat en la l’adaptació d’unes mascaretes, amb una combinació de protecció facial amb protecció aèria que s’implantarà en la pràctica assistencial de l’àrea de crítics dels hospitals catalans la pròxima setmana. Aquest projecte uneix una mascareta de busseig Decathlon i un filtre d'aire (eficàcia 99%), a través d’un adaptador fet amb impressió 3D, dissenyat per l'empresa MOS. La mascareta servirà per a protegir als professionals assistencials en els procediments de més risc, com intubar o extubar a pacients positius de Covid-19, i altres tasques dels professionals de l’àrea de crítics. Aquest projecte que ha comptat amb l’assessorament dels professionals de l’Hospital de Sant Pau, ha esta desenvolupat, coordinat, gestionat i cofinançat per MOS (mosbcn.com) i finançat per Scranton Enterprises (scrantonby.com).
 • Jan'2023
  09

  Sant Pau rep més de 300 missatges en la campanya “Nadal és temps de donar les gràcies”

  Més de 300 usuaris i entitats han participat en la campanya #VullAgrair, deixant un missatge d’agraïment a la tasca que els professionals de l’Hospital de Sant Pau duen a terme, destacant la força, el compromís, l’afecte i la cura que posen cada dia de l’any, donant el millor servei a la ciutadania. GRÀCIES! A totes les persones que feu que Sant Pau respiri amb ànima pròpia. I també a tots els qui heu dedicat una mica del vostre temps a fer-nos arribar aquests missatges per WhatsApp, correu electrònic, les xarxes socials o el videomatón que es va instal·lar al vestíbul.
 • Feb'2020
  18

  Sant Pau rep un reconeixement de l’Asociación Española de Esclerodermia

  L’Asociación Española de Esclerodermia agraeix la col·laboració de l'Hospital coincidint amb la commemoració del seu 25 aniversari. Les dues institucions van signar el 2017 un conveni de col·laboració.
 • Feb'2020
  26

  Sant Pau revisa la variabilitat genètica humana i com pot influenciar en l’aparició de demències

  El Dr. Jordi Clarimon, de la Unitat Genètica de Malalties Neurodegeneratives de l’Institut de Recerca de Sant Pau – IIB Sant Pau, juntament amb investigadors de la Fundació ACE i l'Hospital Marqués de Valdecilla, han elaborat una revisió sobre la variabilitat genètica humana i com aquesta pot influenciar l'aparició de demències degeneratives com l'Alzheimer, la demència frontotemporal, la demència amb cossos de Lewy o malalties priòniques.
 • Feb'2022
  15

  Sant Pau s'acredita a les Xarxes Europees de Referència (ERN) en malalties rares d’hipotàlem i d’hipòfisi

  El Grup de patologia complexa d’hipotàlem-hipofisiària en adults, liderat per la Dra. Susan Webb, ha rebut recentment l’acreditació de les Xarxes Europees de Referència (ERN) en malalties rares. Aquesta certificació europea assenyala a l’Hospital com a centre de referència i excel·lència europeu en el diagnòstic, tractament i maneig dels pacients afectats per aquestes patologies.
 • Sep'2019
  15

  Sant Pau s’adhereix a les activitats del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

  Amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, que se celebra el proper 17 de setembre, la Comissió de Seguretat disposarà una taula informativa sobre pràctiques segures al vestíbul de l’Hospital dirigida als usuaris i acompanyants per promoure la seva participació activa en la pròpia seguretat. Al llarg de la setmana també es farà una campanya institucional recordant el decàleg per a la seguretat dels pacients i treballadors a l’Hospital de Sant Pau.
 • Sep'2021
  14

  Sant Pau s’adhereix a les activitats del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

  Amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, que se celebra el pròxim 17 de setembre, la Comissió de Seguretat disposarà al vestíbul de l’Hospital taules informatives sobre les pràctiques segures dirigides als usuaris i als seus acompanyants. Com cada any, tant la Unitat de Malalties Infeccioses com el Banc de Sang també hi seran.
 • Nov'2020
  11

  Sant Pau s’adhereix al Dia mundial de la Pneumònia

  Avui, 12 de novembre, se celebra el dia Mundial de la Pneumònia. Sant Pau s’adhereix a aquesta iniciativa recordant que és clau seguir invertint en recerca per millorar la salut dels pacients.

HOSSPAU Menu

Educación para la salud

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle