Ruta de navegación

Xerrades Alzheimer

Publicador de contenidos

Publicador de contenidos
 • Feb'2021
  02

  Sant Pau Translational Alzheimer Center un dels projectes destacats en l'àmbit Salut a l’informe Next Generation Catalonia

  El Sant Pau Translational Alzheimer Center escollit com un dels projectes destacats en l'àmbit Salut a l’informe Next Generation Catalonia. El Govern de la Generalitat ha publicat recentment, el primer informe lliurat per la Comissió per a l’elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO) que conté la proposta provisional de projectes catalans candidats a obtenir recursos del fons Next Generation EU.
 • Mar'2021
  09

  Sant Pau un cop més destacat als premis Benchmarking

  El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Benchmarking Sanitari 3.0 han lliurat els premis de benchmarking CSC / ARQ als hospitals bàsics, als hospitals de referència i als hospitals d'alta tecnologia de Catalunya que participen en la xarxa d'hospitals associats del projecte ARQ. L'acte de lliurament dels premis ha estat per primer cop virtual per tal de complir les mesures de seguretat i les recomanacions sanitàries en el context de la pandèmia per coronavirus. Sant Pau ha estat guardonat dins la categoria d’Hospitals d’alta tecnologia amb un accèssit i ha aconseguit els diplomes en els següents indicadors: Benchmark de cirurgia major ambulatòria i Benchmark de reingressos.
 • Mar'2022
  07

  Sant Pau, un dels primers centres catalans en aplicar la perspectiva de gènere en la salut

  L’Hospital crea una Comissió de Salut i Gènere formada per 15 professionals que impacta en l’assistència, la recerca i la docència i que reforça la posició de Sant Pau com a centre punter en aquest àmbit.
 • Jun'2019
  03

  Sant Pau, únic centre de l’Estat col·laborador en la base de la dades SYNGO

  SYNGO, una col·laboració que agrupa 15 laboratoris de tot el món, entre ells el de Fisiologia Molecular de las Sinapsis, dirigit pel Dr. Àlex Bayés, de l’IIB Sant Pau i el Consorci Gene Ontology (GO), ha publicat SYNGO 1.0, la primera versió d'una base de coneixement que té com a objectiu recollir el coneixement actual de la comunitat neurocientífica sobre l’arquitectura genètica de les sinapsis. El llançament de SYNGO 1.0 té el suport de la primera publicació científica de la prestigiosa revista Neuron.
 • Apr'2019
  14

  Sant Pau, únic centre fora d’Amèrica del Nord que obté l’acreditació GEDA

  El Servei d'Urgències de Sant Pau ha rebut l'acreditació GEDA (Geriatric Emergency Department Accreditation) promoguda per l'ACEP (American College of Emergency Physicians) i és l'únic centre fora d’Amèrica del Nord amb aquesta acreditació
 • Sep'2019
  15

  Sant Pau valida una tècnica automatitzada per detectar l’Alzheimer i la incorpora a la seva rutina assistencial

  El Grup de Neurobiologia de les Demències i el Grup de Genètica en malalties neurodegeneratives de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Sant Pau (IIB Sant Pau), juntament amb la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau, validen una tècnica per a la detecció precoç de l’Alzheimer. L’estudi liderat pels investigadors de Sant Pau que valida internacionalment la nova tècnica, es titula “Agreement of Amyloid PET and CSF Biomarkers for Alzheimer‘s disease on Lumipulse” i ha estat publicat recentment a la revista Annals of Clinical and Translational Neurology.
 • Dec'2019
  28
 • Oct'2023
  10

  Sant Pau – Campus Salut Barcelona participa en una nova edició del 48h Open House Barcelona

  En aquesta edició del 48h Open House Barcelona, que tindrà lloc els propers 21 i 22 d’octubre, es podran conèixer diverses àrees del Sant Pau – Campus Salut Barcelona, des de l’interior de l’Hospital assistencial fins al Recinte Modernista, passant pels altres espais que conformen el Campus de Recerca, Campus d’Innovació i Campus Humanista. Anima’t i vine a descobrir el Sant Pau – Campus Salut Barcelona.
 • Sep'2023
  20

  Sant Pau, entre les 6 millors comunicacions mundials del Congrés de la Societat de Tomografia Computada

  La Unitat d’Imatge Cardíaca del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau ha presentat un treball al Congrés Internacional de la Society of Cardiovascular Computed Tomography (SCCT) titulat “The impact of nitroglycerine premedication on dynamic stress CT perfusion values and their correlation with cardiac MR imaging”.
 • Oct'2021
  26

  Sant Pau, laboratori de suport a la vigilància per a enterovirus i laboratori de referència de l’OMS en la vigilància de les PFA

  Des que l’any 1988 es va impulsar la iniciativa per a l’Erradicació Mundial de la Poliomielitis (GPEI), els casos d’aquesta malaltia s’han reduït en més d’un 99%. A Catalunya, d’acord amb les directrius de l’OMS, s’ha continuat amb les actuacions de vigilància incloses en el Pla estratègic 2013-2018, un dels objectius dels qual és que el continent europeu es mantingui lliure de poliomielitis. Dins d’aquesta estratègia l’Hospital de Sant Pau és laboratori de suport a la vigilància per a enterovirus i laboratori de referencia de l’OMS en la vigilància de les paràlisis flàccides agudes (PFA).
 • Jun'2024
  28

  Sant Pau, l’únic hospital activat com a refugi climàtic amb la campanya “Quan puja la temperatura, tingues cura”

  Aquesta campanya s’adreça a pacients i usuaris vulnerables per a refugiar-los de la calor en un espai fresc i acollidor i oferint-los eines per afavorir el seu benestar. Durant tot el mes de juliol i fins al 15 d’agost, de dilluns a divendres de 10 a 13 hores, es duran a terme diverses iniciatives al vestíbul del carrer Sant Quintí.
 • Sep'2023
  27

  Sant Pau, membre del comitè organitzador del Congrés Europeu de Neurocirurgia

  Aquesta setmana té lloc el congrés anual de l’Associació Europea de Societats de Neurocirurgia (EANS) al Palau de Congressos de Barcelona, amb més de 2.000 especialistes d’arreu del món. Cal destacar que, enguany, el Dr. Cristian de Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital de Sant Pau, és membre del comitè organitzador d’aquesta trobada
 • Sep'2019
  26

  Sant Pau, millor hospital en la categoria Aparell Circulatori

  En la primera edició dels Premis BSH - Best Spanish Hospitals Awards®, Sant Pau ha estat distingit amb el guardó de Millor hospital en la Categoria diagnòstica de l’aparell circulatori, entre els hospitals d’alta tecnologia de l’Estat. L’acte del lliurament dels premis va tenir lloc ahir a Madrid.
 • Jun'2023
  09

  Sant Pau, premiat en la Reunió de la Societat Espanyola de Pneumologia Pediàtrica

  En la darrera XLIV Reunió de la Societat Espanyola de Pneumologia Pediàtrica (SENP), celebrat fa poc a Palma de Mallorca, l’Hospital de Sant Pau va rebre dos guardons. Concretament, dos integrants del Servei de Pediatria. La Dra. Laura Armendáriz Lacasa, adjunta de Pneumologia Pediàtrica, va guanyar la Beca Joves Investigadors SENP 2023; i la Dra. Marta Espinet Pedrol, resident de quart any del Servei de Pediatria, va ser guardonada amb el premi Accèssit dins el IV Concurs de Casos Clínics per a residents.
 • Jan'2024
  24

  Sant Pau, primer hospital que ofereix descomptes a les persones beneficiàries de la Targeta Cuidadora gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona

  Sant Pau és el primer hospital que, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, i amb el suport d’ARCASA, engega un pla pilot amb la Targeta Cuidadora per oferir descomptes del 30% en el menú de la cafeteria pública a aquells usuaris que tinguin un familiar o persona al seu càrrec ingressat al centre. Des de l’Ajuntament s’informarà les persones cuidadores d’aquesta nova prestació de la Targeta Cuidadora.
 • Nov'2022
  27

  Sant Pau, protagonista en el 67è Congrés Nacional de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria

  El Servei de Farmàcia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha estat guardonat amb tres reconeixements en el 67è Congrés Nacional que organitza la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria (SEFH), sent així el servei amb més distincions d’una edició que ha comptat amb un total de 2.000 inscripcions i on han participat serveis de farmàcia hospitalària procedents de tot l’Estat.
 • May'2017
  11

  Sant Pau, Vall d’Hebron i Atenció Primària posen en marxa la prova pilot del programa de detecció precoç de l’aneurisma d’aorta abdominal (PDAAA)

  Es tracta d’un estudi pioner a tot l’Estat, els resultats del qual seran molt importants per a determinar les característiques de l’aneurisma d’aorta abdominal en la població general i poder analitzar la viabilitat d’un Programa poblacional de cribratge d’aquesta patologia.
 • May'2020
  29

  "Sap que vaig on mor gent"

  Entrevista a Meritxell Cucala, adjunta a la Direcció Infermera
 • Oct'2019
  15

  Saül Martínez-Horta aconsegueix la beca Human Biology Project

  La Huntington’s Disease Society of America ha concedit la beca Human Biology Project al neuropsicòleg Saül Martínez-Horta, del Grup de recerca en malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment, liderat pel Dr. Jaume Kulisevsky.
 • Jun'2019
  30

  Scott Sodeling impartirà el nou seminari de l’IIB Sant Pau

  L’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) en col·laboració amb el Grup de Recerca de Fisiologia Molecular de la Sinapsi, liderat pel Dr. Àlex Bayés, organitza el seminari “Charting the Molecular Landscape of Diverse Synapses In Vivo” a càrrec del Prof. Scott Soderling, professor i catedràtic de Biologia Cel·lular i director científic de Transgenic Shared Resource - Duke University. La cita és el proper dilluns 8 de juliol a les 15 hores a les sales polivalents. Recordeu també que la sessió del 3 de juliol, de la Dra. Analia Bortolozzi ha estat posposada al mes d’octubre.

HOSSPAU Menu

Educación para la salud

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle