Ruta de navegación

Xerrades Alzheimer

Publicador de contenidos

Publicador de contenidos
 • May'2016
  01

  Visita a l’IR del director general de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut

  El dilluns 2 de maig, el Dr. Antoni Andreu, director general de Recerca i Innovació en Salut, i el Dr. Gabriel Capellà, responsable de la Subdirecció de Recerca i Innovació en Salut han visitat al patronat de l’Institut de Recerca de Sant Pau (IR) i les obres del nou edifici d’aquest Institut.
 • May'2016
  03

  Sant Pau centre acreditat com a CSUR

  L’Hospital ha rebut l’acreditació CSUR (Centres, Serveis i Unitats de Referència del Sistema nacional de Salut) per part del Ministeri de Sanitat, Servei Socials i Igualtat per l’expertesa i excel·lència de la Unitat de malalties neuromusculars del Servei de Neurologia de Sant Pau, que dirigeix la Dra. Isabel Illa.
 • May'2016
  03

  Sant Pau celebra el 40è aniversari del primer trasplantament de moll d’ós a l’Estat

  L’Hospital de Sant Pau celebra el 40è aniversari de la realització del primer trasplantament de moll d’ós de tot l’Estat, amb una jornada científica oberta als pacients trasplantats que tindrà lloc el dijous 5 de maig a les 12h al Recinte Modernista de Sant Pau. Clourà l’acte l’honorable conseller de Salut, Sr. Antoni Comín.
 • May'2016
  05

  Més de 400 pacients i convidats van assistir al 40è aniversari del primer trasplantament de moll d’os a l’Estat

  L’Hospital ha celebrat el 40è aniversari de la realització del primer trasplantament de moll d’os a Sant Pau i primer de tot l’Estat, amb una jornada científica oberta als pacients trasplantats, a la que hi van assistir més de 400 trasplantats i altres convidats.
 • May'2016
  18

  Presentació del curt La música da color a la vida‎

  L’associació “Després del suïcidi – associació de supervivents” (DSAS), primera associació de familiars que han patit la mort per suïcidi d’un ésser estimat de l’Estat, presenta el curtmetratge: “La música da color a la vida”
 • May'2016
  18

  Presentació del curtmetratge, La música da color a la vida

  L’Associació Després del suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS) presenta el dijous 19 de maig a les 10.30h, a la Sala d’actes de l’Hospital, el curtmetratge “La música da color a la vida”, del director David Hernández, amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar de la importància de l’abordatge terapèutic de la depressió, primera causa del suïcidi. El curtmetratge compta amb el suport del Servei de Psiquiatria de l’Hospital i amb la col·laboració de la Fundació ANAED – Ajuda contra la depressió.
 • May'2016
  17

  Primer nadó de la sanitat pública catalana amb ovòcits vitrificats abans d’un tractament de càncer

  El passat 3 d’abril va néixer el primer nadó fruit d’un tractament de vitrificació d’ovòcits ofert per la sanitat pública catalana a una dona que ha patit càncer de mama, gràcies al Programa de Reproducció Assistida de l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Puigvert (PRA). Aquest procediment va ser recomanat a la mare del nadó quan, el 2010, va ser diagnosticada de càncer de mama, ja que, tal com indica el doctor Joaquim Calaf, director del PRA, “el fet d’haver d’iniciar un tractament de quimioteràpia, radioteràpia i hormonoteràpia feia que la seva fertilitat pogués quedar afectada”.
 • May'2016
  18

  Sant Pau presenta una nova aplicació que avisa les persones formades en ús de desfibril•ladors més properes al lloc de l’emergència

  Sant Pau, el Consell Català de Ressuscitació i l’empresa de cardioprotecció Cardiosos, han presentat l’aplicació gratuïta Cardiocity 112. Aquesta aplicació disponible per a Android i Apple és la culminació d’un ampli projecte que té com a objectiu salvar vides gràcies a la ràpida actuació que puguin dur a terme persones formades en casos d’aturades cardiorespiratòries.
 • May'2016
  25

  Premi de la Societat Espanyola de Reumatologia

  La Societat Espanyola de Reumatologia (SER) ha guardonat al Dr. Ivan Castellví Barranco, de l’Àrea de Reumatologia del Servei de Medicina Interna de Sant Pau, amb el premi SER 2016 al millor treball en “Altres malalties autoimmunes sistèmiques" per l’article: Association Between Nailfold Capillaroscopy Findings and Pulmonary Function Tests in Patients with Systemic Sclerosis, publicat a la revista The Journal of Rheumatology.
 • May'2016
  25

  El servei de Pneumologia, premiat al congrés de la American Thoracic Society

  El servei de Pneumologia de Sant Pau ha estat guardonat amb dos premis al congrés de l’American Thoracic Society (ATS) que ha tingut lloc a San Francisco (USA). La Dra. Ana Rodrigo ha rebut un Scholarship Award de la National Emphysema Foundation pel treball “Bacterial colonzation is associated with abnormal bronchial structure in severe COPD patients”, i el Dr. Oriol Sibila, ha rebut el prestigiós guardó Early-Career Recognition Award en reconeixement a la seva trajectòria en el camp de les infeccions respiratòries.
 • Jun'2016
  03
 • May'2016
  18

  Mediconcert 2016

  El dijous 19 de maig tindrà lloc a la Sala Luz de Gas de Barcelona el Mediconcert 2016, organitzat pel Col•legi de Metges de Barcelona en benefici de les Beques Bada, destinades a la formació de metges en cooperació en països en vies de desenvolupament. Al Mediconcert 2016, entre d’altres grups, hi actuarà D•Bones del qual en són membres tres metges de Sant Pau, el Dr. Asencio, del Servei de Neurocirurgia, i els Drs. Carrera i De Caso, del Servei de COT.
 • Jul'2018
  17

  Sant Pau inicia un estudi en Fase III que aplica tècniques de Medicina Nuclear per a la detecció de la proteïna tau en el cervell de persones que pateixen Alzheimer i demència frontotemporal per primera vegada a l’Estat

  Sant Pau inicia un estudi en Fase III que aplica tècniques de Medicina Nuclear per a la detecció de la proteïna tau en el cervell de persones que pateixen Alzheimer i demència frontotemporal per primera vegada a l’Estat
  Aquest estudi explora un mètode de detecció i tractament de la proteïna tau en malalties neurodegeneratives
  Sant Pau és l’únic centre de l’Estat que combina un projecte de recerca per a la detecció de proteïna tau a través d’un traçador PET i fa assajos clínics amb teràpies anti-tau en persones amb Alzheimer
  Els estudis amb tractaments anti-tau poden donar lloc a nous tractaments per l’Alzheimer en els propers anys
 • May'2021
  25

  10 anys de parts de natges via vaginal a Sant Pau

  Fa 10 anys que el Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau va recuperar l’atenció al part en presentació de natges per via vaginal. Això ha permès oferir l’oportunitat a moltes dones d’intentar un part amb aquesta presentació per aquesta via i augmentar els naixements en aquesta posició del 7% el 2010 al 31% el 2020. Sant Pau és avui dia l’hospital català de referència en aquesta modalitat.
 • Jun'2019
  01
 • Nov'2018
  20

  101 Curs de l’Escola de Patologia Digestiva

  Avui 21 de novembre i fins el divendres 23 se celebrarà el 101 Curs de l’Escola de Patologia Digestiva a la sala d’actes de l’Hospital. Enguany aquest curs centenari abordarà una posta al dia en temes de Gastroenterologia i Endoscòpia Digestiva, amb casos endoscòpics en viu, i mig dia més dedicat a Hepatologia. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Oct'2023
  31

  1ª Jornada d’actualització en patologia digestiva per a l’Atenció Primària

  El pròxim 14 de novembre, la sala d'actes de l'Hospital acull la 1ª Jornada d’actualització en patologia digestiva per l’Atenció Primària de Sant Pau, unes formacions dirigides a tots els professionals d’atenció primària que estan interessats a conèixer les últimes novetats sobre patologia digestiva.
 • Apr'2017
  27

  Quaranta anys de la primera Transpirenàica, quan no portàvem ni pals ni GPS.

  El divendres 28 d'abril a les 13h., tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau la conferència:Quaranta anys de la primera Transpirenàica, quan no portàvem ni pals ni GPS, a càrrec de Daniel Cardona Pera, doctor en Farmàcia.
 • Feb'2017
  23

  La Barcelona sota terra. Arqueologia urbana.

  El divendres 24 de febrer a les 13 h, tindrà lloc a les Sales polivalents (Pis 2, Bloc A) la conferència: La Barcelona sota terra. Arqueologia urbana, a càrrec de Victòria Medina Fernando. Doctora en Geografia i Història de la UB.
 • Jan'2017
  25

  L’eclipsi que va canviar el concepte de la gravetat. Com Einstein va canviar l’Astronomia

  El divendres 27 de gener a les 13h., tindrà lloc a les Sales polivalents (Pis 2, Bloc A) la conferència: L’eclipsi que va canviar el concepte de la gravetat. Com Einstein va canviar l’Astronomia, a càrrec de Javier Castelo Torras. Físic, coordinador de les Aules d’Extensió Universitària (UAB).

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle