Ruta de navegación

Xerrades Alzheimer

Publicador de contenidos

Publicador de contenidos
 • Jun'2023
  15

  Sant Pau destina els fons recaptats dels BCN Salut Games 2023 a la Fundació el Somni dels Nens

  Aquest matí ha tingut lloc la cloenda de l’edició d’enguany dels BCN Salut Games a l’Hospital de Sant Pau, un acte que ha destacat per l’entrega d’un taló solidari per part de Sant Pau a la Fundació el Somni dels Nens, entitat escollida per l’Hospital per destinar els més de mil sis-cents euros recaptats com a fons solidaris entre els professionals participants.
 • Nov'2017
  29

  Beca ERA-NET NEURON per l’IIB Sant Pau

  El projecte “Synaptic Dysfunction in Intellectual Disability Caused by SYNGAP1. Translational Research to Develop Human Models and Advance Pharmacological Treatments”, coordinat pel Dr. Àlex Bayés de l’IIB Sant Pau, ha rebut la beca ERA-NET NEURON que permetrà un important avenç en la recerca sobre la disfunció de les sinapsis neuronals, en la Discapacitat Intel·lectual causada per SYNGAP1.
 • May'2022
  30

  Benvinguda als residents 2022

  Avui té lloc, a la sala d’actes de l’Hospital, la jornada d’acollida dels 89 nous residents de les 40 especialitats que faran els anys vinents la residència a Sant Pau. L’acte de benvinguda ha estat presidit aquest matí pel Dr. Adrià Comella, director gerent de l’Hospital; el Dr. Xavier Borràs, director mèdic; Eugènia Masip, directora Infemera i de la cap d’estudis, la Dra. Gemma Carreras.
 • Jul'2023
  04

  Benvinguts i benvingudes a la família Sant Pau!

  Donem la benvinguda a les 135 noves incorporacions d'Infermeria i TCAIs que avui comencen la seva nova etapa com a nous membres de la família Sant Pau.
 • Feb'2023
  28

  La Fundació Privada Hospital de la Sant Creu i Sant Pau adjudica 12 ajuts per a estades formatives a centres hospitalaris o de recerca

  En data 22 de febrer de 2023, el director gerent de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de conformitat amb el previst a les bases de la convocatòria, ha resolt la concessió dels ajuts econòmics per a estades formatives a hospitals o centres de recerca biomèdica. Aquests ajuts estan dirigits a especialistes membres del cos facultatiu i tenen com a objectiu potenciar la incorporació de noves tecnologies, procediments i avenços assistencials a l’Hospital. S’han atorgat a dotze professionals de Sant Pau.
 • Feb'2021
  25

  Biometeorologia: Influència del temps atmosfèric i el clima en els éssers vius

  Conferència a càrrec del professor Marcel Costa. Biòleg, especialista en Ciències Naturals
 • Jan'2022
  27

  Biometeorologia: Influència del temps atmosfèric i el clima en els éssers vius

  Prof. Marcel Costa. Biòleg, especialista en Ciències Naturals.
 • Sep'2019
  11

  Bioquímica publica a Clinical Chemistry

  El Dr. Jordi Ordóñez, cap clínic del Servei de Bioquímica de Sant Pau, és coautor del treball “Educational Recommendations on Selected Analytical and Clinical Aspects of Natriuretic Peptides with a Focus on Heart Failure: A Report from the IFCC Committee on Clinical Applications of Cardiac Biomarkers” que va sortir publicat recentment a la revista Clinical Chemistry, òrgan de l’American Association of Clinical Chemistry. La revista és la n.1 de la especialitat.
 • Oct'2019
  03

  Bioquímica torna a publicar a Clinical Chemistry

  El Dr. Jordi Ordóñez Llanos, del Grup de Recerca de Bioquímica Cardiovascular de l'IIB Sant Pau, i cap clínic del Servei de Bioquímica, ha format part del grup d’experts que ha publicat el document “Role of BNP vs NT-proBNP Testing in the Age of New Drug Therapies: Sacubitril-Valsartan” a Clinical Chemistry. En la publicació, en el format “Questions and Answers”, un grup d’experts debaten sobre temes controvertits de la seva especialitat. En aquest cas, es tracta de clarificar el paper que la mesura dels pèptids natriurètics té en el control del tractament amb Sacubitril/Valsartan en pacients amb insuficiència cardíaca. Clinical Chemistry és la revista nº 1 de la especialitat de Laboratori Clínic.
 • Jan'2024
  22

  Sant Pau, Taulí i Bellvitge, pioners en la implantació d’un marcapassos que es programa automàticament durant una ressonància magnètica

  El Servei de Cardiologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, del Parc Taulí i l’Hospital Universitari de Bellvitge han estat els primers centres de l’Estat en implantar amb èxit el nou model de marcapassos TRC-P Amvia de Biotronik, que utilitza sensors que reconeixen automàticament quan el pacient està en un cap de ressonància magnètica, convertint el dispositiu al mode de ressonància magnètica.
 • May'2022
  11

  Bona acollida de “Quiròfan Sant Pau”

  Bona acollida per part dels pacients i familiars de “Quiròfan Sant Pau”, l’eina per a l’optimització del procés quirúrgic, que evita la duplicació i reiteració de tasques que no aporten valor amb l’objectiu de millorar la comunicació entre els implicats en aquest procés.
 • Nov'2022
  02

  Bonfill: “En muchas ocasiones la investigación clínica primaria de calidad brilla por su ausencia”

  Declaracions del Dr. Xavier Bonfill, director del Servei d'Epidemiologia i director del Centre Cochrane.
 • Aug'2022
  27

  Bons hàbits de consum alimentari

  TV3 TN vespre. Júlia Ruiz, dietista i nutricionista de l'Hospital de Sant Pau.
 • Sep'2013
  11

  Brain Amyloid Imaging with PET

  Dr. Ignasi Carrió
  The Royal College of Radiologists (RCR ASM 2013), The Barbican, London
 • Jan'2018
  10
 • Jan'2020
  27

  Breathless, The Story of Life With Severe Asthma

  Es una proyección virtual coordinada entre los diferentes países miembros del documental " Breathless, The Story of Life With Severe Asthma" (Sin aliento, la historia de la vida con asma severa) a través de múltiples zonas horarias para el martes 28 de enero
 • Oct'2022
  26

  Sant Pau acull la primera edició d’ÀGORA BRN

  Aquesta tarda la Sala Actes de Sant Pau acull la primera edició del congrés ÀGORA BRN 2022 Punt de Trobada de Projectes de Recerca en Salut Respiratòria, organitzada per la Fundació Barcelona Respiratory Network (BRN). Han inaugurat la trobada el Dr. Vicente Plaza, president de la Fundació BRN i director del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia; i el Dr. Jordi Surallés, director de l’Institut de Recerca Sant Pau. També hi ha estat present la Sra. Montserrat Llavayol, subdirectora general de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat de Catalunya, qui participa en la conferència “Recerca en salut a Catalunya. Present i futur”.
 • Feb'2024
  21

  L’Hospital de Sant Pau incorpora una tecnologia pionera que permet confirmar el càncer de pulmó en zones fins ara inaccessibles

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona ha incorporat una tecnologia pionera que permet confirmar o descartar el càncer de pulmó en zones que fins ara eren inaccessibles. Es tracta de la broncoscòpia per navegació electromagnètica (NEB), un projecte finançat pel Departament de Salut a través del Programa Compra Pública d’Innovació en Salut. Fins ara, se n’han beneficiat més de 50 pacients.
 • May'2022
  14
 • Jul'2023
  24

  Busquem persones voluntàries per participar en entrevistes

  En el marc de la creació d'un nou centre per l'atenció de pacients vulnerables a Sant Pau, hem iniciat un procés de detecció de necessitats en el que volem incorporar la veu dels nostres usuaris, familiars, acompanyants, etc. per tal que puguin ser partícips dels nous projectes de l'Hospital.

Banner programa xerrades alzheimer

Programa Alzheimer xerrades
+
Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

Programa del cicle